[]

Diş etlerimin sürekli kanaması

Sabah uyandığımda zirveye ulaşıyor adeta. Lavaboya yarım avuç falan kan tükürüyorum. Dişlerimi her fırçaladığımda kesin kanıyor mesela. dilimle azıcık baskı yapsam yine kanıyor. Bazen durup duruken kanıyor.
Dişlerime de azami özen gösteririm aslında. Günde 3 posta fırçalarım. Her sabah-akşam listerine ile gargra yaparım, diş ipi kullanırım. Yani ben daha ne yapayım bu diş etlerinin derdi ne?



 
ben diş taşı temizlettim, %80 azaldı. yakınlarda temizlettiniz mi?


  • whoosie  (10.08.16 10:43:36) 
evet 6 ayda bir temizletiyorum. en son temizlettiğimde hatta boşuna gelmişsin tertemiz zaten dişlerin dedi.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.08.16 10:44:38) 
Curaprox ultra soft diş fırçasıyla fırçalamayı deneseniz?


  • merwee  (10.08.16 10:50:48) 
@merwee, sözlükte de bayağı bir övmüşler. bugün alayım en iyisi teşekkürler.:)


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.08.16 11:00:04) 
benim dişler-diş etleri de çok nankör, aynı şekilde fırça-gargara-diş ipi sürekli özen gösteriyorum ama hayatım dişçide geçti neredeyse.
bütün diş etlerin mi kanıyor belli bir bölge mi? apse falan olabilir bir yerlerde belki. bazen ağrısız sızısız sinsi sinsi de oluşabiliyor iltihap çünkü, başıma geldi :(

  • treize  (10.08.16 11:00:47) 
Diş eti vitaminsizlikten kanıyordu bende. Bastım c vitamini kapsulunu geçti. Ama kapsul yerine beslenebiliyosan daha iyi


  • fatih baker  (10.08.16 11:06:10) 
@treize, bazen köpek dişimin olduğu kısım kanıyor. bazen diğer tarafta arkadaki bir-iki dişin olduğu yer kanıyor. he aklıma gelmişken bazen arka tarafta diş etimin bir bölgesinin durup dururken şişip indiği de oluyor:/


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.08.16 11:08:12) 
aynı sorun bende de var dişçiye gittim diş etimin apse yaptığın üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söyledi. Henüz gidemedim ama


  • niceguy  (10.08.16 11:30:58) 
o şişip inmeler pek hayra alamet değil ne yazık ki, apse olması muhtemel:( tabii ki bu da başıma geldi ve en sonunda dişi çektirip implant yaptırmak zorunda kaldım. kronik bir iltihap hali varsa uzun vadede çene kemiğini eritebiliyormuş.
klasik tavsiyeyi vereceğim; bir diş doktoruna göstermelisin bence.

  • treize  (10.08.16 11:33:33) 
evet diş hekimine gitmenin vakti geldi bence de. milletin dişleri bakımsızlıktan katran bağlar ama en ufak bir sorun yaşamaz. biz gözümüz gibi bakıyoruz diye yaşadıklarımıza bak ya. çıldırmamak elde dağil.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (10.08.16 11:41:51) 
benim de öyle oluyordu bir ara acıdan ölüyordum. sonra doktor taşları temizledi, accık enfeksiyon kapmışssın deyip bir de antibiyotik vermişti. hemen düzelmiştim çok şükür.

her yıl da taşları temizletip dediğiniz gibi güzel bakınca bişeycikler olmaz inşallah
  • ruh i tibbiye  (10.08.16 18:35:41) 
diş etlerini kanatsa bile bastırarak fırçala demişti diş hekimi. birkaç hafta sonra daha az kanamaya başladı, sonra bir süre hiç kanamadı.

ama uğraşmayınca tekrar başladı. önce biraz acıtıp fırçalamak gerekiyor-muş.
  • iste o kavunici balik  (10.08.16 18:39:09) 
Curaprox ultra soft diş fırçasını aldım denedim bugün yine ortalık kan gölüne döndü:( haftaya salıya randevu aldım diş hastanesine neler olacak bakalım.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (11.08.16 00:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.