[]

ellerde mi mikroplar daha çoktur ayaklarda mı?

sebebi?




 
Herkes götünü başını kaşıdığına göre elde. Ayakla böyle şeyler yapılamıyor.


  • angelus  (09.08.16 20:38:27) 
Ellerde..Normal bir günde metroda otobüste elinizle tutunduğunuz yerlere, önünü arkasını kulağını burnunu kurcalamış bir sürü insan temas ediyor, her gün eve kaç pipinin terini pisliğini getiriyoruz belli değil.


  • cedilla  (09.08.16 20:41:58) 
@cedilla öyle bir yazmış ki ellerimi kesip atasım geldi. el o yüzden :(


  • ruhen hastayim ben  (09.08.16 20:47:31) 
zor soruydu bu, baktım teknik cevap veren olmamış. Ben de fikir belirteyim o zaman.

Ben hep ayaklarda zannederdim, çünkü ayaklar kokuyor, kokan şeyin de baktari olduğunu filan söylüyorlar. onun dışında eller aşırı sık yıkanırken ayaklar ellere göre çok daha az yıkanıyor. onda da yıkama sırasında yoğunlaşılan bir bölge olmuyor ayaklar, oysa eller sürekli ve özel olarak yıkanıyor.

mesela her gun duş alsanız bile ayaklarınızı günde 1 kere onda da foşul foşul aralarını maralarını bileğinizi filan voyink voyink diye yıkama aksiyonunu çoğunlukla es geçiyorsunuzdur ama eller, hem o banyo/duş esnasında hem de sabah kalktığınızda tuvaletlerden sonra yemeklerden önce, sıcak bastığında orayı burayı ellediğinizde, canınız sıkıldığında filan sürekli yıkadığınız bir organınız.

yani bence heryere elimizle dokunuyoruz ama tonla da su harcıyoruz temizlemek için, ola ki temizlenmiyorsa siz haklı olabilirsiniz ama o kadar sabun mabun işe yarayan birşeylerse elleri şuna benzetiyorum ben; işleyen demir pas tutmaz.

söyliyeceklerim bu kadar.
  • mete kudur  (09.08.16 20:48:00) 
bir yazı görmüştüm, doğruluğunu bilmiyorum. avmlerde yürüyen merdiven tutamaklarında en çok rastlanan maddelerden biri spermmiş :/ el döver her türlü. çorabı temiz tutarsan bir şey olmaz. sürekli aynı kalıp içinde tuttuğumuz için kokuyorlar bence. ayrıca ayaklarımızı da elimiz kadar sık temizlemeye çalışsaydık hiç kokmazdı.


  • glamdr1ng  (09.08.16 20:49:03 ~ 20:50:02) 
ellerde. hem de kaç kat fazla.

cep telefonları mesela, dışarıda spermli otobüs tutacaklarında tutunup, sonra o elle telefonu çıkarıp facebook falan geziyorsun, sonra eve gelip ellerini güzelce yıkayıp, yine o telefonu çıkarıp facebook geziyorsun.

cep telefonlarında, klozet kapaklarından 10 ila 400 kat fazla bakteri var. elini sen düşün.

www.livescience.com
info.debgroup.com
  • harzem  (09.08.16 20:55:57) 
mikrop miktarı mı yoksa mikrop çeşidi mi?

çeşit olarak el olduğu kesin(farklı yerlere dokunup çeşit çeşit mikrop alıyoruz) ama miktar olarak bilemem.
  • sttc  (09.08.16 22:28:45 ~ 22:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.