[]

İskansız evde oturmanın sakıncaları

Yılbaşında evlenme gibi bir niyetimiz var. Temelden ev aldık ve inşaatı hızlı şekilde ilerliyor.

Bu gün Müteahhit ile görüştük inşaatın yılbaşında tamamlanacağını ve eve geçebileceğimiz söyledi ancak iskan konusunda belediyenin zorluk çıkartabileceğini fakat iskansızda evde oturulabileceğini, elektrik doğalgaz aboneliğini alabileceğimizi söyledi. Anladığım kadarıyla bütün apartmanın kullanımı dairelerin metrekaresine bölünüp bu şekilde hesaplanıyormuş.

Bütün bunlara istinaden iskansız bir evde oturmanın sakıncaları nelerdir, eğer buraya geçersek ne gibi sıkıntılar yaşarız ?

 
bizim binanın iskanı yok. 90 lar yapımı kadıköy/erenköyde yüksek katlı bina.

bize birşey olmadıysa sizede olmaz herhalde.

bu arada iskan alamıyorlarsa sebebi belediyeye verdikleri plana sadık kalmamaları olabilir.
  • gliderpilot  (09.08.16 15:47:13 ~ 15:47:56) 
İskansız daire kabusa dönebiliyor maalesef.

Öncelikle yüksek tarife üzerinden fatura geliyor, su elektrik doğalgaz vs.
Ayrıca binada oturan diğer kişilerin insanlık seviyesine göre tükettiğinden çok daha fazlası senin payına düşebiliyor. Otomasyon sistemi olup olmadığını ve tüketimlerin aylık bölünmesini mutlaka teyid edin. İskandan önce daire başı 86 tl su faturası gelirken iskan sonrası 13 tl'ye indik.
  • cakabo  (09.08.16 15:56:47) 
su faturası yüksek gelir

elektrik ve doğalgaz o kadar farketmez. iskan öyle hemen çıkmaz zaten nerden baksan bir 3 5 ay sürer. (bizim ki o kadar sürmüştü) su dışında sıkıntı yaşamazsın.
  • zugas  (09.08.16 16:30:32) 
kiralık ev bulma süreci, stresi, siniri, sonra o evden taşınma süreci çok yorucu ve sıkıntılı. bence bi kaç ay sürecekse faturaların yüksek gelmesi göze alınır.


  • dedim ben sana  (09.08.16 20:40:11) 
Telekom altyapısı gelmemiş ise bu bir sorun olabilir internet kullanacaklar için Telekom bu tip işleri yokuşa sürer altyapı yok boş port yok v.b.

Onun haricinde onaylı imar planı harici bir imalat yapılmış ise belediye bayağı bir sorun çıkartır haklidir da ,iskana tabi yapılacak işlerden neler eksik onu bir öğren öncelikle.
  • sealth  (10.08.16 01:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.