[]

tapu masrafları

ya lütfen bilen birisi el atsın. 2 tane ev var, değerleri 150 binlişer lira. bunun deprem vergisi, ıvır zıvırı tüm masrafları ödendi. evler 4 kardeşin üzerine. şimdi annem vefat ettiği için tapunun tekrar güncellenmesi lazım benim üzerime olarak.

dayım tutturdu tapu masrafı çok fazla 3000-6000 tl tutar diyor. ben etraftan okuyorum 400-500 tl şeklinde. şu an sorabileceğim bir avukat da yok. bilen var mı cidden 3000-6000 tl mi tutuyor? yoksa beni katakulleye mi getiriyor?


 
cidden o kadar tutuyor. ama yine de sor tapuya.


  • aklimdakisorular  (09.08.16 15:09:57) 
Eğer satış değil de devir olursa 400-500 den bile az oluyor bildiğim kadarıyla. Sonuçta aile içi bir devir olacak yanlış anlamadıysam, o yüzden çok birşey tutmaz. Ama satış olsaydı dayının dediği doğruydu.


  • brasileiro  (09.08.16 15:16:02) 
normal alış satışta, alıcıdan ve satıcıdan %2 tapu harcı alınır. devirde durum ne bilmiyorum.


  • nuisance  (09.08.16 16:47:03) 
Evin en az belediyedeki resmi rayici uzerinden islem yapmalisiniz.eger bu rayic 150000 liraysa tapu masrafi binde 40 ya da yuzde 4 olur.buda rakaminizi 6000 liraya getirir.iki eve 12000 odersiniz.kardesleriniz direk feragat etselerdi tapu size kalmis olurdu ama bu durumda satis gostermeniz mantikli.eger bunu satis degil bagis veya bedelsiz devrediyoruz derseniz bu sefer karsiniza cikan rakam binde68 olur kisaca yuzde 7 ,oda her bir ev icin 10500 lira tutar.kisaca belediyedeki rayic onemli.


  • duptıs  (09.08.16 17:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.