[]

İnsan kaç saat uykusuz kalarak yaşabilir? Sizin rutininiz nedir?

1 ay boyunca minimum uykuyla yaşamam gerek. Nasıl yapabilirim? Önerileriniz var mı bu konuda? Kaç saate indirgeyebilirim en fazla?

Bundan ayrı olarak, kaç saat uyuyorsunuz?


 
Şu bilim adamlarının kullandığı kesik kesik uyuma yöntemini deneyebilirsin. Benim rekorum 3 gün aralıksız ama sanrılar görmeye başlamıştım en son :D


  • truew  (09.08.16 01:36:27) 
4-5 saat ile idare et. kesik uyumak daha makbul. 2şer saatten 6 saat uyu mesela


  • cekilmis gayfe  (09.08.16 01:37:38) 
@truew bir ay boyunca gerekmese denerim de, devamlılık lazım :D


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (09.08.16 01:41:14) 
müdür 3 günün ardından 8 saatlik uykuyla devam ettim ama ben. sen bunu 2 güne indirip 2 günde bir 8 saat uyuyarak hayatına devam edebilirsin. hiç olmadı bi boş bi dolu yaparsın günde 4 saat. daha da azı olmasın zaten sıkıntıya sokabilir.


  • truew  (09.08.16 01:46:16) 
ben normalde çok tembel ve uykuya fazlasıyla ihtiyaç duyan biri olmama karşın çok yoğun çalışmam gereken dönemlerde 2-3 saat uykuyla idare edebiliyorum. sabah 8'de uyanıp işe koyuldum diyelim. beyin muşmula kıvamına gelince, öğlen 12-1 gibi 3 saati geçmeyecek şekilde uyuyorum. zaten uyandığında saat 4-5 oluyor, aralıklarla ve enerji yüklemeleriyle gece 3-4'ü buluyorsun. 4'te de bir 4 saatlik uyku çakıyorum, 8'de kalkıp devam.

tabii bu benim uyguladığım ve verim aldığım bir yöntem, herkesin buna vereceği tepki farklı olur. kaldı ki sen benim gibi evde çalışmıyor, dolayısıyla gün içinde uyuyamıyor da olabilirsin.

normalde 10 saat falan uyurum ama dediğim gibi çok çalıştığım dönemlerde bu düzene geçiyorum ve gayet de verimli çalışıyorum. şahsen uykuyu fazla da bölmeme taraftarıyım, iki saat uyuyunca aptal gibi uyanıyorum. üç hem çok vakit almıyor hem de dinlenmemi, beyne reset atmamı sağlıyor. iki saatten 4-5 kez uyusam parça değiştirmem gerekir, beyinden hayır gelmez daha.
  • der meister  (09.08.16 02:00:34) 
naparsan yap ama 23.00- 2.00 saatleri arasında uyuyor ol. minimum uykuyu böyle sağlayabilirsin sağlıklı bir sekilde. hormonlar vs meselesi.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (09.08.16 02:25:24) 
çok fazlı uyku geyiği türkiyede olduğu kadar hiç bir ülkede abartılmıyor.

en başta çok fazlı uyku bir geyik arkadaşlar, böyle bir uyku yöntemini bilim adamları filanda uygulamıyor. bu olayın verimliliği hakkında bilimsel tek veri yok, denenmiş araştırılmış hep aynı sonuç.

çok fazlı uyku verimsiz ve internet efsanesine dönüşmüş.

bilim adamlarının büyük kısmı gece çalışıyor bu doğru ama 3 te yatıp 9 da kalkıyor, sonra gün içinde fırsat bulursa uyuyor bunu da 5 yıl arka arkaya yapmıyor. yapamazda zaten. bu o anki duygu ile yapılan bir şey.

siz bir araştırmada kırılma noktalarına gelince uykuya normalden daha az ihtiyaç duyabilirsiniz, aynı sporcuların beklenmedik performansları gibidir. iyi örnek olmadı ama sürekli olmaz bunlar. belli sürelerde duygu ile olur.

çok fazlı uyku uyuduğu iddia edilen bilim adamlarının ortak noktası ise hayatları hakkında az bilgi sahibi olmamız. ve efsaneleşmeleri.

bazı ilginç durumlar vardır, askeriyede, uzayda olduğu gibi.
bakın güzelce de yazmışlar, önerilen 8 saattir ama uzayda astronotların büyük kısmı uyku problemleri çekeceğinden güzelce napler öneriyoruz.

science.nasa.gov


verimli günler için uyku 6 saatten kısa olmamalı, mümkünse gün için de de min. 1 saatlik nap olmalı. benim kişisel görüşüm 20-35 yaş arası optimum uyku gece 7 saat uyumak. zor durum alternatifi 5-6 saat gece uykusu + 1-2 saat nap.

bu arada bir makalede yazıyordu, bazı hastalıklar ve psikolojik rahatsızlıklar istemsiz çok fazlı uykuya neden olabiliyor, ama bunlar extreme durumlar ve zaten insanların hayatlarını etkiliyor kötü yönde.

rekora gelelim o zaman :D :D
ben maksimum 30-35 saat uyumamışımdır, hayatımda hiç uyumadığım gün sayısı ise 10 u geçmez.

dünya rekoru kesin belli değil, zira oldukça zor durumlar var toplama kamplarında iddia edilen.
ama rekor sahibi burada.
en.wikipedia.org(record_holder)


ben normalde şu sıralar 3-4 gibi yatıp 10 gibi uyanıyorum. çok uykum gelince de arada uyuyorum gün içinde.

bu arada kilo arttıkça uykuya olan ihtiyaçta artıyor bunu da tecrübe ettim, spor yapınca eğer ağır spor yapıyorsanız uykuya ihtiyaç artarken(e.g. 2-3 saat body building), düşük kalibre sporlarda ise uykuya olan ihtiyaç azalıyor -e.g. yarım saat-1 saat hafif koşu.

1 ay boyunca işine bağlı olarak geceyi verimli kullanıp 3-4 gibi uyuyup 10-11 gibi kalk derim. gece gündüze göre daha verimli oluyorsun normalde.
  • kurnaz  (09.08.16 04:53:51 ~ 04:57:45) 
40 saat kadar uykusuz kaldım. İlk 24 saatten sonra leyla gibiydim ve ne zaman gözlerimi kapasam şıp diye dalıyordum. Sonra 3 gün kadar yattım sanırım.


  • chiper  (09.08.16 04:56:04) 
3 sene boyunca 4 saatlik uyku ile, haftada bi gun 12-14 saat olmak kosuluyla, ve gun boyu su niyetine kahve icerek yasadim. mecbursan uyku sureni 4 saate indirgeyip hala hayatta kalabiliyosun, gunluk aktivitelerini etkilemiyor ama dusunme kabiliyetini ve hafizani kesinlikl eetkiliyor. ya asabiyet ya da mallik hali veriyor. hayatta kalmasina kalirsin ama insanlik disi tavir ve davranislar sergileyebilirsin. risk budur diyorsan yuru gitsin.


  • superfluid  (09.08.16 18:51:21) 
rekorum 52 saat ama daha sonra uzun süre uykusuz kalmanın vucuda olan zararını ve aniden gerçekleşebilecek bir ölüm sebebi olacağını duyduktan sonra yoğun döneme girdiğim zaman 4-2 şeklinde bir denge tuturmuştum; gece 03:00 - 07:00 öğleden sonra 17:00 - 19:00 saat arası uyuyordum tabi rakamlar bu kadar yuvarlak değil


  • nyist_  (09.08.16 21:59:30 ~ 22:00:29) 
ben 6 ayımı 3,5-4 saatlik uykularla geçirmiş biri olarak
çok fazlı uyku sistemlerini araştırmanı öneririm
2,5-1 saat şeklinde uyuyordum.
ingilizce wiki sayfasında çok güzel grafikler var onlara bak istersen
  • fasulyek  (09.08.16 22:02:16) 
bilim adamalarının kesik uykusu dediğin überman sleep oluyor. her 4 saatte bir 20 dk uyuyorsun.
everyman sleepi dene bence o daha insancıl

  • fasulyek  (09.08.16 22:03:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.