[]

Harici harddisk uzmanlık sorusu?

benim elektronik meraklısı babam şu resimdekinden almış zamanında, sonra unutmuş gitmiş bende geçen ortalığı karıştırırken buldum. şimdi bu Everest HDC-118 marka bi harddisk kutusu. yani ilk gördüğümde öle dedim ama baktım baya ağır bu bildiğin 3.5" lik hd. pc ye taktığımda donanım bulundu işareti çıksa da, bilgisayarım a tıkladığımda herhangi bi donanım çıkmadı. harddisk programları ile kontrol ettiğimde içinde samsung hd olduğunu gördüm. ufak bi araştırma yaptım, zamanında böle içinde harddiskle satıldıklarına kanaat getirdim.

neyse fazla harici göz çıkarmaz da ben kullanamıyorum bunu a dostlar.sanırım eski bi model olduğundan otomatik tanımıyor pc, driver eksik ama kutusunda cd yok :( Çok aradım ama Everest sağolsun bu konularda kullanıcıya destek veren bi marka değil :/ şimdi ben buna nereden driver bulabilirim, var mıdır elinde olan, kullanmış olan, şurada bulabilirsin diyen ?

yoksa ne yapayım ben bunu ne şekilde değerlendireyim ?

 
bence driver problemi değildir yaşadığınız. eğer vidası falan varsa açıp içini bir bakın ne var içerisinde. eğer eski diyorsanız muhtemelen ide bir harddisk vardır içerisinde. masaüstü pc kullanıyorsanız bilgisayara bağlamayı deneyin. eğer orda görüyorsanız kutuda ya da kabloda bir problem olabilir. bu harddiskler de güç problemi olabiliyor bazen. bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet dedikten sonra disk yönetimine girip orda görüp görmediğinize bir bakın. belki format falan atmanız gerekiyordur. bunlar geldi benim aklıma.


  • alan shearer  (30.11.09 22:01:54 ~ 22:02:17) 
Masaüstü bilgisayarınız varsa çıkarın içindeki diski, bilgisayarınıza bağlayın.


  • paranormal  (30.11.09 22:02:36) 
everest harddisk üretmiyor kutu üretiyor. zaten şu anda piyasada satılan çoğu hard disk'in içinde bilinen markalar vardır. örneğin mikrobox içinde toshiba, western digital, samsung vs vs markalar çıkmakta.
genel olarak hard disklerde bi driver yüklemek gerekmez. takar takmaz tanıması lazım. hard disk'in belki formatlı değildir. xp kullanıyorsun xp de nerden yapıldığını hatırlammıyorum ama bir vista bulabilirsen --> denetim masası -> yönetim araçları --> bilgisayar yönetiminden disk yönetimine giriyorsun orada her şey açık bir şekilde karşına çıkıyor. belki bu tarz programlarda vardır ama kullanmadım hiç.

  • maresal jedi  (30.11.09 22:05:28) 
@ maresal_jedi: evet haklısın şimdi şöle bişi buldum mesela adam aynı ürünü satıyor, onda da samsung hd var. www.ilanbizde.com bende harddisk olduğundan driver gerekmez diye düşündüm ama sorunda direk ondan kaynaklı gibi geldi. işte usb yi takıyorsun, pc tepki veriyor ama driver olmadığı için tanımıyor. format olayını denicem evet.

@paranormal: bu işlemi tam olarak nasıl yapıcam? :) yani soketleri filan uyumludur değil mi masaüstüne?
  • kojiro  (30.11.09 22:31:53) 
şu an format işlemini yapıyorum umuyorum ki düzelecek sorun, çünkü daha önce hiç biçimlendirilmemiş. teşekkür ediyorum cvplar için. yeri gelmişken bi soru daha sorayım. şimdi harici hd e format atarken ne yapmak gerekir? yani ilk formatı uzun mu atalım? bölümlere ayırmak iyi olur mu?...vs tarzı püf noktaları nedir?

ben hiç bölmeden direk ntsf olarak uzun format attırdım. şu an daha %20 lere geldi baya uzun sürecek gibi, nasılsa kullanmamız sabahı bulacak, bari bilelimde ona göre tekrar format atalım.
  • kojiro  (01.12.09 00:04:41) 
uzun atmanız daha iyi. içinde bir şey varsa gider hepsi ya da bad sektörler bazen yok olabiliyor. atsın uzun uzun


  • maresal jedi  (01.12.09 17:36:04) 
İçindeki disk IDE midir Sata mı bilemiyorum. Eğer oldukça eski bir masaüstü bilgisayarınız varsa Sata desteği olmayabilir anakartınızın. Sata ise, bilgisayarınızdaki diskin nasıl bağlandığına bakarak bağlayabilirsiniz. IDE ise, muhtemelen DVD romunuz falan da IDE'dir, ona bakarak bir şekilde bağlarsınız.


  • paranormal  (01.12.09 18:57:10) 
format atınca sorun çözüldü, şu an nasıl mutluyum anlatamam. teşekkürler yardımlarınız için :)


  • kojiro  (01.12.09 19:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.