[]

bedelliye bakış açınız nedir?

Askerlikle ilgili bir duyuru açmıştım orda aklıma geldi.


Bedelli askerlik yapanlara bakış açınız nedir?


Akıllılar mı? para varsa huzur mu var?


Benim çevremdeki çoğu boş beleş adam sırf paraları olduğu için bedelli yaptı..

kıskanma değil ama ''bu adamlar boş beleş'' düşüncesi oluştu kafamda.

sizçe?


not: 337 ksd anonymice İstanbul Emret Gomtanım

 
30 bine kadar acarlarsa, yastan tutarsa 1-2sn bile dusunmeden yaparim. 30-40 arasini dusunurum. 40tan fazlaysa yapmam.
3 aya duserse yine dusunmeden yaparim.

bakis acim: uzerine oyle cok dusunmedim ama su an cok sacma bir sistem. askere gidenlere para veriyor olsa, bedelli yapanlarin parasi onlara gidiyor olsa mantikli olurdu bana kalirsa.
  • fakyoras  (08.08.16 20:23:23 ~ 20:24:34) 
  • Batuhanolabilir  (08.08.16 20:30:14) 
asker olma fikrini çok seven birisi olarak bedelli isteyenleri anlayışla karşılıyorum. mantığım çok basit: herkes aynı değil. askerlikte vatan kurtarılmıyor. kaldı ki bedelli yapanlar eşek yüküyle para ödüyor, mesele illa yarar sağlamaksa yine bir şekilde devlete katkıları oluyor. adam atış talimi yapmıyor ama yapan askeri finanse ediyor mesela kısmen. herkesin kendi tercihi.

ben son zamanlarda iyice ısındım bu mevzuya, herhalde biraz da "benden bir bok olmaz" hissinin neticesi olarak ama türkiye'de hal böyleyken askere gitmek istemiyorum. mezun olduktan sonra ukrayna ordusuna girerim belki, alıyo şapşikler.
  • der meister  (08.08.16 20:35:16) 
349 kd.

ben askerden geldikten sora bedelli çıktı. gitmeden çıksa parasını verir bedelli yapardım. askerlik yaptığım 5 ay boyunca askeriyeye hiç bi faydam olmadığı gibi üstüne bi de yiyecek, giyecek büssürü zarara soktum askeriyeyi. o süre içinde çalışmaya devam edip vergimi ödeseydim devlete daha faydalı olabilirdim.
  • spirit crusher  (08.08.16 20:56:57) 
Ben bedelli yaptim mesela. 31 yasindaydim 18 bin lira verdim. Askere gitsem isimi birakacagim icin kaybedecegim para daha cok olacakti.
Cok cok cok iyi de bi' torpilim vardi ustelik. Ama yine de hicbir zaman askere gitmeyi ne istedim ne de dusundum. Etrafimda da kimse bos beles demiyor. Bedelli yaptim diyince vaay yirtmissin ne guzel diyor herkes.

  • isott  (08.08.16 20:58:56) 
Ben bedelliyi sonuna kadar destekliyorum. Erkek olsam o ne der bu ne der diye bir saniye bile düşünmeden bedelli yapardım. Hatta param olmasın gider kredi falan çekerdim yine yapmazdım askerlik.


  • köstebek kurabiye  (08.08.16 21:01:28) 
Bedelli çıkarsa ve yaşım tutarsa, sağdan soldan bir şekilde borç harç toplar, askere gitmem.

5.5 Ay boyunca özgürlüğümün elimden alınması fikrine dayanamıyorum.

Profesyonel ordu +1.

Ayrıca kaç gelişmiş ülkede zorunlu askerlik kaldı, 5.5 ay boyunca kamu hizmetine versinler yapayım.
  • yatagants  (08.08.16 21:01:52) 
çıksa yapmak isterim.

askerlik eğitim yeri ya da halkı tanıma yeriymiş ama bence hayır öyle olmamalı. Çin'de mesela herkes (kız ve erkek) liseden sonra 2 hafta mı ne askerlik eğitimi alıyor, bizde 9 ay olsun mesela? Lise bitince "herkes" yine okullarda harita okuma(sağlam bir coğrafya eğitimi), zor durumlarda hayatta kalma, atış yapma hatta belki dövüş sanatı vb. dersler alsınlar (patates soyma değil, kantin işletme değil) sonra üniversiteye girecekse girsin. Böylece ileride "işimi bölüyor" olayı da oluşmasın, "çocuğumuz orada öldürülür mü" olayı da olmasın çünkü o işleri profesyonel askerler yapıyor olsun. Ama herkes öyle bir "eğitim"den geçsin ve özgüveni yüksek kendini koruyabilecek insanlar olsunlar. Benim mantıklı gördüğüm şey bu.
  • rodriguez2  (08.08.16 22:13:35 ~ 22:15:26) 
6 aylık maaşımdan daha ucuzdu, bedelli yaptım. kafa da rahat.

fikrim büyük bir adaletsizlik olduğu yönünde. gerçi zorunlu askerlik kadar büyük adaletsizlik değil ama, gene de yaptığım bildiğin ibnelik.

ama tatlı geldi.
  • babilbaligi  (09.08.16 10:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.