[]

Görünmeyen Harici Disk

Merhabalar,

Windows XP yüklü bilgisayarımın USB girişine taktığım harici hard disk bilgisayar tarafından görünmüyor. Önceden sorunsuzca çalışırken birkaç gün önce diski taktığımda otomatik olarak çıkan dosya taramasını iptal ettikten sonra bilgisayar tarafından bir daha hiç algılanmadı. USB girişine taktığım kablosuz fare veya flash bellek gibi başka cihazlar sorunsuzca çalışıyorlar bu arada.


 
daha iyi bilenler yazana kadar, bazen benim isime yarayan bir oneri getireyim, laptopta baska usb girisleri varsa onlari da dene, bzen bende ise yariyor.


  • mavicorap  (08.08.16 20:56:19) 
bilgisayarım - sağ tık - aygıt yöneticisi - disk aygıtları vs. de oradan görürsün.


  • bir sevgi faresi jamal  (09.08.16 01:57:49) 
disk ntfs bile olsa windows xp-7 bazı diskleri göstermemekte ısrarcı oluyor. bu durumda yapabileceğiniz şey ya o diske o bilgisayarda format atmak ya da windows 10'a geçmek. diskinizde önemli dosyalarınız varsa boş bir disk alın, bu boş diski önce windows xp'ye gösterin, sonra başka bir bilgisayarda esas diskteki dosyaları yeni diske kopyalayın. böylece dosyalarınızı alabilirsiniz.

eğer mac ve windows arasında kullanmaya çalışıyorsanız da bu sorun oluyor. o zaman en mantıklı dosya sistemi exfat. arşiv diskleri için tavsiye edilmiyor ama.
  • massayidonatello  (10.08.16 13:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.