[]

Bir gittigidiyor mağduriyeti

merhaba,

geçen hafta gittigidiyor üzerinden bir satış yaptım. Forumdan tanışmış olduğum kişiye özel satış olarak ilanı açtım.

Alıcıya ürünü bilindik kargo firmalarından değil de bulunduğum yerde motorlu kurye yapan bir tanıdığa verdim.

Kargo bilgilerini de "diğer" sekmesinden seçip motorcunun sisteme girebilmem için kağıda yazmış olduğu kodları girdim.

alıcıya ürün teslim edildi.

fakat ben bir parçayı eksik koymuşum. iade için satış açayım dedi. kabul ettim.
eksik parça kadar tutarda ilanı satın aldım.

Daha sonra gittigidiyor siparişi askıya aldığını belirten bir mesaj gönderdi.

ürün alıcıda. alıcıya satış iptal olacak galiba ürünü kullanma diyorum. alıcı ürünü kullanıyor. hatta üründe hasar da meydana geliyor.

cumadan bugüne gittgidiyor ile mesajlaşıyoruz. benden kargo için girdiğim numaranın belgesini talep ediyor.

altı üstü bir kağıt diyorum onu saklamak zorunda değilim ve kaybolmuş da olabilir diyorum. burada kalkıp ürünü elden ya da diğer yollardan ürünü alıcıya ulaştırıp göstermelik bir dosya ya da kutuyu yurtiçi kargo vb firmalarla yollayıp bu da takip numarası desem bir sorun çıkartmayacaktınız diyorum.

gitti gidiyor kalkmış bana belge sunamadın satışını iptal ediyorum ürününü karşı taraftan al zararını da temin et diyor.

yani aracılık yaptığı bir satışı iki taraf da onaylamışken ben yokum siz ne yaparsanız yapın diyor. benim ürünüm hasarlı. adam şehir dışında. ürünü geri verir vermez. parayı verir vermez.

düştüğümüz durumlara bakın...

 
zaten adam beni uğraştırma sana göndermediğin ürün için ilan açayım sen de satın al ordan benim hesabıma geçer dedi.

şimdi adamdan hatırlı bir meblağ (3500 tl gibi) isteyeceğim. adam param yok dese ne diyeceğim. vermiyorum, vericem, bu ay sıkışığım vs vs dese. nereye kadar o param gittigidiyorda kalacak.

adam hiç vermese makina onda para gittgidiyorda. bir de üzerine gittigidiyor parayı alıcıya geri yollarsa. ohooo.

abi çok saçma. millet dolandırıcılık yapar peşine düşerler anlarım da alıcı da satıcı da okeyleşmiş.
  • eeb  (08.08.16 15:37:39) 
hiç gg'yi sokmadan risk alıp göndersen daha iyimiş bu zihniyet ebay-paypal'den kalma profesyonel gibi davranıyorlar ama artık letgo ve sahibinden ile beraber ciddi çöküşteler.


  • protrek  (08.08.16 15:39:23) 
@protrek

adam taksitle alıcam bana ilan aç diyince yok abi illa nakit olcak da diyemedim nasıl olsa gittgidiyor komisyonu kesip yollayacak diye.
  • eeb  (08.08.16 15:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.