[]

derin uykunuz kac dakika?

akilli bileklikler olcuyor ya, ortalama kac cikiyor?




 
Benimki bu ara hep düşük çıkıyor. 6-7 saat uyuyorsam 1 saat falan gösteriyor. Normalde %40-50 civarı olurdu, şu an %20'lerde sürünüyor. Hep sıcaklardan :(


  • chicha  (08.08.16 13:27:18) 
nasıl ölçüyorsunuz ki bunu :S


  • fıytfıyt  (08.08.16 14:05:48) 
akilli bileklik aldim aliexpressten soyle bisey
www.aliexpress.com

telefona uygulamayi yukleyince gosteriyor derin uyku, hafif uyku vs diye

benimki 40dk cikiyor da az gibi geldi ondan sordum.
  • jimicik  (08.08.16 14:16:15) 
bunun ölçtüğü kesinlikle güvenilir değil yanlız bilgi olsun.


  • kurnaz  (08.08.16 14:31:19) 
Hafta içi %50 civarı, haftasonu %70 civarı. Hafta içi 6 saat, hafta sonu 10-11 saat uyuyorum. O da eşittir hafta içleri 3, haftasonları 7 saat gibi. Doğrudan derin uyku istatistiği göremedim.


  • aychovsky  (08.08.16 14:34:16) 
@kurnaz
ama surekli benzer olcum yaparsa asagi yukari dogrudur diyemez miyiz?

  • jimicik  (08.08.16 14:36:44) 
@jimi

kendi metodolojisi içerisinde doğru olması onun doğru olduğunu göstermez.

mesela muhafazakar bir yerde idam anketi yapsak %90 çıkar.

10 gün sonra yine yapsak ya da ehr gün yenilesek, her gün %90 çıkar.

bu bizim anketimizin doğru sonuç gösterdiğini göstermez:))
  • kurnaz  (08.08.16 15:54:13) 
@kurnaz Örneklemeyi çok alakasız bir yerden yapıyorsun. Burada uyku pozisyonunu, nabız değerlerini hesaplayan aletlerden bahsediyoruz, sen sosyal hayata dair bambaşka bir şeyden bahsediyorsun.

Benim kullandığım bileklik dakikası dakikasına uyuduğum süreyi biliyor. Arada şekerleme yapıyorum onu da anlıyor pozisyonundan. Derin uykuyu hangi parametrelere göre hesaplıyor bilmiyorum ama kendimce doğru ölçtüğü kanısındayım. Çünkü derin uykunun %18-20 çıktığı günler gerçekten zombi gibi oluyorum, gün içinde uyku bastırıyor vs.
  • chicha  (08.08.16 16:05:33) 
3 saat kadar


  • basond  (08.08.16 16:33:05) 
@chicha

daha aletin bunu nasıl hesapladığını bilmeden benim örneğimin yanlış olduğunu nereden çıkarıyorsun?

daha metodolojisini bilmeden savunman oldukça garip.

akıllı bileklerin çoğu hareketsizlikten çıkarıyor bunu, ama hareketsizlik tam anlamıyla bunu sunmaz, kalp atışları nı sürekli ölçmüyor hiç bir cihaz, bundan dolayı güvenilir değiller. bunun yanında uyku durumu sadece ama sadece beyin aktivitesi ile ölçülür. ben bu araştırmalarda görev aldığım için bu kadar rahat yazabiliyorum arkadaşım.

yoksa bizde 20 tane xiaomi alır koyardık millete. öyle kolay değil. eeg yapmanız gerekiyor.

sleep cycle ile hareketsizlik arasında bir ilişki yok değil ama korelasyonu az. yani her hareket uykuyu bozmaz her uyku bozulması da hareket yaratmaz.

bundan dolayı bu smartwatchlardaki olay tamamen eğlence amaçlı uyku için.

örnekte gayet doğru.
sen deney yaptığın metodolojiyi sorgulamalısın. burada xiaomi ya da diğer saatler kendi deneyleri içerisinde tutarlı. ama metoloji yanlış.

yani ben her gün idam anketi yapsam aynı bölgede aynı sonucu alırım, bu benim metodolojim içerisinde doğrudur ama metodolojimin doğru olduğu anlamına gelmez.

doğru metodoloji 10 farklı bölgede yapıp bunu anketlemektir,- tek bir yerde değil.

yani smartwatch cihazları metolojik olarak uyku konusunda geçerli ve doğru sonuç vermez. istersen istatistik olarak tutabilirsin, yazdığım gibi bir nevi eğlence bu zaten. doğruluğu yok bundan dolayı bilimsel veri değeri de yok.
  • kurnaz  (08.08.16 16:41:23 ~ 18:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.