[]

C bilmeden, direkt Swift ve Objective-c öğrenmek

Mümkün müdür? Elbette C'ye hakim olmak bunları öğrenmede kolaylık sağlıyordur, ama C'ye hic bulasmadan direkt bunları öğrenmek mümkün birşey mi? Ya da bunu öğrenirken aynı zamanda C'de öğreniliyor mu




 
ios progranlamayi öğrenmek gereksiz, çok çok az firma bunu yaptırıyor . hiç bulaşma derim


  • scars dont fade  (08.08.16 12:59:17) 
C öğrenmene gerek yok. Temel fonksiyonların mantığı zaten birçok yazılım dilinde ortak (for, if, while, vs.) Dediğin gibi C'yi çok iyi bilirsen diğer dilleri daha kolay öğreniyorsun.

Swift ile Objective-C'nin programlama mantığı C'ye göre biraz farklı. Nesnel tabanlı programlama dilleri bunlar. Bunu da kısaca anlatmak gerekirse C direkt dos ortamında komutlarla çalışır. Nesnel tabanlı programlamalar ise adından da anlaşılabileceği gibi nesneler ve olaylara dayalıdır. Yani örneğin programınıza bir buton koyarsınız. Bu buton nesnedir. Her nesnenin olayları olur (bir veya birden fazla). Mesela butona tıklama olayı. Butona tıkladığında yapılması gerekenleri kod olarak ilgili bölüme yazarsın. Aynı nesneye desteklediği olay kadar farklı işlev atayabilirsin. Bunun dışında kodlama mantığı C'ye çok benzer.
  • himmet dayi  (08.08.16 13:23:21) 
yani action script gibi swift ve objective-c öyle mi? temel mantigi buysa buna hakimim zaten action scriptten


  • bollocks44  (08.08.16 13:27:17) 
@himmet +1
Ancak herkes şu hatayı yapıyor. X dilini öğreneyim mi? Ya da sen kaç dil biliyorsun? Bu tarz sorular.
himmetin söylediği gibi programlama dilleri kardeş gibidir bir çok şey birbirine benzer. Mesele swift veya objective c'yi ios sdk sında kullanmak. Yani mesela ios sdk sını öğrenmek.Yani Dil öğrenmek mesele değil.
  • nuevo  (08.08.16 13:47:23) 
c de kendine göre bir dildir ve kendi derleyicilerinde çalışır. C bilmeden java, python, c# gibi diller çok rahat öğrenilir bir sorun olmaz ama direkt swift veya objective-c öğrenmek zorlayacaktır, çünkü swift'i bilmiyorum ama objective-c; c dilinin nesne yönelimli desteklenmiş hali denilebilir, onun için önce c bilmek gerek diye düşünüyorum aksi takdirde zorlanırsınız.


  • gezegen olan pluton  (08.08.16 21:44:49 ~ 21:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.