[]

Böyle yerlerde nasıl yaşayabiliyor insanlar ?

Bugün yolculukta manisada mola verdik. O kadar durgun bir yer ki insanlar burada nasıl sıkılmadan yaşayabiliyorlar diye sordum kendi kendime. Böyle yerlerde nasıl vakit geçiyor, gençler neler yapıyor ?




 
izmire gidiolar


  • cekilmis gayfe  (08.08.16 00:10:48) 
böyle yerler dediğin türkiye'nin %95'i aq. oralarda neler yapılıyorsa aynısı yapılıyor.


  • deranzo  (08.08.16 00:12:37) 
dünyalarınız farklı onu bilmeniz gerek. orada mutlu olanların beklentileriyle sizinkiler bambaşka.
örnek veriyorum sizlerin dünyası beşiktaş ya da kadıköy'ken onların mekanı kendi beşiktaşları, kendi taksimleri.

  • kupigometa  (08.08.16 00:26:55 ~ 00:27:37) 
orada doğmuş olsaydın yaşardın. nesi bu kadar garip geldi ki?


  • sir gawain  (08.08.16 00:31:32) 
manisa' da yasıyor sayılırım. neden öyle dedin :/ bir süre sonra o sakinliğe alışınca her yer cekilmez geliyor. öğrencilerin yaşadığı ' uncubozköy' diye bir semt var mesela. ögrenci semti olmasına ragmen hiç gürültü patırtı olmaz, haliyle ben de yaşlı gibi oldum. en cok gürültüyü ben yapıyorum, o da balkonumda içtiğim şarabıma eşlik eden hafif sesli şarkım.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (08.08.16 00:32:02) 
akhisar güzel diyorlardı orayı hiç sevmedim mesela


  • ıch will  (08.08.16 00:35:15) 
bahsettiğin yeri bilmiyorum ama ben de yaşayamam hareket olmayan yerde. cıvıl cıvıl kanlı canlı bir yer olacak ki yaşadığımı anlayayım. hiç öyle sakin yerde kafa dinleme insanı değilim.

büyük bir şehirde doğdum, büyüdüm ve hali hazırda yaşıyorum. evimiz şehir merkezinde, araba ve insan gürültüsü 7/24 eksik olmuyor. fakat ben bayılıyorum buna. iş sebebiyle bir ara köyde yaşamak zorunda kaldım ve ilk seferler uykuya dalamadım sessizlikten.

o insanlar oralarda doğmuşlar ve o düzene alışmışlar. belki daha güzel ve hareketli bir yerde yaşayacak imkanları yok belki de bunu tercih etmiyorlar, bilemeyiz. ama ben şunu biliyorum ki onların yerinde olsam kafayı yerdim (ki nitekim köyde yaşamak zorunda kaldığım o süre zarfında kafayı yer gibi oldum ve biraz nefes alabilmek için kendimi her fırsatta ilçe ya da şehir merkezine attım hafta sonları).
  • köstebek kurabiye  (08.08.16 00:41:09 ~ 01:08:16) 
sıkıntıdan ölmemek için birbirlerine giriyorlar. ama türkiye'nin her yanı böyle ki;
hemen her bölgesinin bazı şehirlerinde bulundum. fark yok. plaj olanında bile nüfusun çok az kısmı denize girer diğer kısmı evde sıkılmakla meşgul olurdu. mesela bugün biz ailecek evde patlamayalım diye parka gidip mangal yaktık. bir tek çocuklara iyi geldi. biz büyükler pek mutsuzduk.

  • for day to break  (08.08.16 00:43:41) 
türkiye'nin yüzde doksanı abartılmış balondur bence. ben antalya'yı bile öyle ahım şahım bulmadım mesela. manisa'yı hiç bilmiyorum ama.


  • nothing in my way  (08.08.16 00:49:41) 
alıştığın hayat neyse, onu bilirsin.

manhattan'da yaşayan adam da durgun olmayan mecidiyeköy'e gelse senin dediğinin aynısını der.
  • 507  (08.08.16 00:50:17) 
türkiye'nin yüzde 95 i böyle diyen arkadaşa kesinlikle katılıyorum.

ankara'nın merkez ilçelerinden birinde doğdum büyüdüm, üniversiteyi manisaya komşu ve manisadan küçük bir ilde okudum, 2 yıldır da tekirdağ'ın nüfusu kalabalık bir ilçesinde yaşıyorum. (çerkezköy)

büyükşehir yaşamını da küçük kent yaşamını da biliyorum. yakın olduğu için istanbul'un beşiktaş vs. yerlerine gittiğimde ankara sıkıcı bir yermiş hissine kapılıyorum, ankarada iken, çerkezköye dönünce öehh köye geldik hissi oluşuyor, çok daha küçük bir ilçeye falan gittiğimde çerkezköy'ün gözünü seveyim durumu oluşuyor. mesela çerkezköyde ikamet ettiğim için, çorlu da nihayetinde sıkıcı bir yer olmasına rağmen, ulan mis gibi yer, bizde çerkezde ömür tüketiyoruz diyorum. ama çorluluya sorsan, ona göre de lanet, küçük, sıkıcı bir yerdir.

özetle bu yüzde 95 lik kısımda olmayan bir yerde doğup belli bir yaşa geldikten sonra, çoğu yer sıkıcı geliyor ama senin manisa örneğini gibi yerlerde yetişseydim, o kadar korkunç (sana öyle geldiğini anlıyorum) gelmezdi.

gerçi benim için bir kent belli temel şeylere sahip olduktan sonra ve arkadaş çevresi + kafa rahatlığı varsa her yere adapte olabiliyorum.

istanbul'da yaşanmaz sadece gezmeye gidilir fikrindeyim. istanbul'da yaşamaktansa tekirdağ'ı tercih ederim gene her türlü. metropole yakın küçük şehir her zaman en iyisidir bana göre. metropolden kastım istanbul. veya silivri dışında bir ilçesine tayini asla düşünmem, istanbul merkez'de yaşayan birine göre de silivri köy.

belli sayıda kafa dengi arkadaş + sevgili + küçük ama mahrumiyet bölgesi olmayan görece gelişmiş yer üçlüsünü sağladığım tüm yerlerde yaşarım, hiç de sıkılmam gibime geliyor.
  • wilhelmwasmuss  (08.08.16 01:00:35 ~ 01:45:13) 
soru mu bu? sana ne nasıl yaşıyorlarsa? belki adam sakinliği seviyor?

ya da senin gibi karınca kolonisi şeklindeki şehirlerde yaşamak istiyor ama doktor, zorunlu görevi var?
  • ya ben lan neyse  (08.08.16 01:28:51) 
Manisa merkez kalabalık hareketli olur. Sen bi otogarı görüp şehir hakkında nasıl genelleme yapabiliyorsun ki? Üniversite olduğundan eğlenceli yerleri de var. Ben her gün gidip geliyorum, izmire de yakın. Yani ne olmasını bekliyorsun? Normal anadolu şehri işte.


  • bigbadabum  (08.08.16 10:00:18) 
insan gibi, hiçbir şeye ihtiyaç duymadan yaşıyolardır.

böyle diye diye, keyfinizden, zevkinizden ödün vermediğinizdendir bu kapitalizmin bu kadar kölesi olmamız.

nasıl yaşıyolarmış da ? bebek'de yaşayan zavallılar nasıl yaşıyorsa onlarda öyle yaşıyor nasıl yaşayacak?
  • abyuksuet  (08.08.16 11:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.