[]

5 gün hangi şehir?

şıklar;
-paris
-amsterdam
-roma
-prag

veyahut farklı bir destinasyon, neden?

 
tek şehirse
roma>paris>amsterdam>prag

ha hangisi güzel dersen sıralamam değişir.
  • basond  (07.08.16 22:17:51) 
roma - dolu dolu tarih


  • etna  (07.08.16 22:18:04) 
Bunlardan birini sececeksen Roma. Nedeni etna -1
Ama ne istedigini, geziden ne bekledigini bilmiyoruz, verecegimiz cevap da yerinde olmayabilir.

Siralama dersen
Roma>Amsterdam>Paris>Prag seklinde siralarim.
  • stavro  (07.08.16 22:19:46 ~ 22:21:23) 
amsterdam = eğlence


  • okanbenbirseybuldum  (07.08.16 22:19:49) 
@stavro, deneyimlenmiş farklı bir şehir de duymak isterim tabii ki.
sırt çantanı al ve çık prensibiyle tek başına farklı hissetmeyi planlıyorum.
bu hissi verebilecek bir yer olabilir. bir de fotoğraf çekiyorum kendimce. sanat bağımlısıyım vs.
  • vonkhar  (07.08.16 22:21:53 ~ 22:25:06) 
Renkli bir 5 gun gecireyim, her seyden biraz dersen Amsterdam derim ama.

Edit: O zaman Roma'ya gidip bol bol fotograf cekebilirsin. Amsteradam'da da bol fotograf malzemesi var ama 5 gun cok oraya bana sorarsan. Hatta 5 gunde Roma-Floransa yapabilirsin. AMsterdam'a baska bir zaman 2-3 gunlugune gidersin.
  • stavro  (07.08.16 22:22:41 ~ 22:28:31) 
Roma.


  • shadowcat  (07.08.16 22:28:30) 
Bu şehirlerin hepsine de gittim, 5 gün tek şehire çok fazla be. İlla bir şehirde 5 gün geçiricem diyorsam Paris veya Amsterdam derim Yerinde olsam Barcellonaya giderdim. Orda 5 gün geçer ama, çünkü şehir çok güzel turistik gezi yaparsın 2-3 gün kalan 2 günde de yüzersin. Tabi yazın gideceğini varsayıyorum.
Edit: roma diyenler olmuş. Tarihe aşırı bi ilgin yoksa sakın. 5 gün romada napcan la ben 2 gün zor dayandım. Sokakları sidik kokan şişirilmiş bir şehir bence

  • goodyes  (07.08.16 22:30:54 ~ 22:32:53) 
prag bence çok güzel şehir, de çıtır çerez şehir yani her şey birbirine yakın haliyle 5 gün çok çok fazla.
paris, bilemiyorum altan. bir türlü beğenemedim. fransada paristen güzel yerler bence var.

o yüzden roma. totti reyiz yeter.
  • logisticsmanager  (07.08.16 22:33:41) 
@goodyes, Eylül ortası düşünüyorum.
Paris - Amsterdam peki?

Şimdi taraf tutmam gerekirse gönlümde yatan şehir Paris'ti. Bir kadeh de olsa değişik bir şarap deneyeyim, moulin rogue'da bi kabare izleyeyim, sanat galerilerinden özellikle Louvre'dan 1 gün çıkmayayım mesela gibi düşüncelerim vardı. Çekebileceğim fotoğraflar da üzerine caba olurdu falan. Ancak bahsedildiği gibi 5 gün tek şehir için sanırım biraz fazla. Belki tek başına çok daha fazla tat alabileceğim destinasyonlar, aktiviteler vardır diyerek sizlere danışmak istedim.
  • vonkhar  (07.08.16 22:41:35) 
fotoğraf seviyorsun hepsinin dokusu çok çok iyi.
- paris seksi
- amsterdam yüksek
- roma tarih
- prag ihtişamlı

olursa köln dene. Yukarıdakilerin hepsi orada.
ya da oslo. kopenhag da güzel. stockholm yeşil ve kızları güzel diye uzar gider :)
  • hippokondriyak  (07.08.16 22:56:07) 
bence adam gibi gezmek icin paris, roma, barselona, madrid gibi sehirlerde 5 gun fazla degil. yani bir louvre muzesini adam gibi gezmek isterseniz zaten en az bir gununuz gider. kaldi ki sehre yakin diger kucuk yerlere de gidebilirsiniz zira tren hatlari cok gelismis avrupada. dolayisiyla paris'te 4 gun herseyi bitirdiginize inaniyorsaniz 5. gun Loire Valley ya da Versailles yapabilirsiniz.


  • kassiopeia  (07.08.16 22:58:22) 
eğer bunlardan hiç birini görmediysen roma kesinlikle.

budapeşte demek istiyorum ben bi de ya. belki 5 gün fazla gelebilir ama yapıları , akşam ışıklandırması, diğer avrupa şehirlerine göre daha az kalabalık olması sebebiyle.
  • dedim ben sana  (07.08.16 23:06:43) 
5 gün bir şehir için çok değil, özellikle de bahsettiğin başkentler. taşraya gitmiyorsun bu şehirlerde yapabilecek yığınla şey bulursun. ama insanımız nitelikten çok niceliğe önem verdiği için 10 günlük seyahate 4 şehir sıkıştırıp sonra da "oraya da gittim buraya da" diye uzun uzun anlatıyor. ha anlat nereyi gördün diyorsun, her yerde bahsedilen 1-2 ünlü turistik yerini gezebilmiş sadece, onu da vakit darlığından anca 2-3 instagram fotoğrafı çekip fb'ta yer bildirimi yapacak kadar gezmiş. sırf gittim demek için gidiyor, şehrin ruhuna dokusuna dair bi izlenim yok adamda. söylediğin şehirlerde 5 gün şıp diye geçecek kısa bir süre asla sıkılmazsın. rahat rahat gezersin, sokaklarında kaybolursun, gerçek bir gezgin gibi şehrin yerlisiyle tanışırsın, mahalle aralarında ilginç dükkanlar, restoranlar keşfedersin, bol bol fotoğraf çekersin.

Seçeneklerin arasından ise Paris veya Roma'yı öneriyorum.
  • ambrosia  (07.08.16 23:07:04) 
Paris veya roma +1
Amsterdam da guzel ama max 3 gun

  • chavezding  (07.08.16 23:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.