[]

sorum akp'lilere

sizce bugünkü konuşmasına çağrılırken de gördüğüm üzere bence rte ilahlaştırılıyor, yüceleştiriliyor vs. ne bileyim muhteremler deniyor vs vs.

siz ne düşünüyorsunuz? sizce de öyleyse bundan rahatsızlık duyduğunuz oluyor mu?


 
Yuce bir sahsiyet kendisi zaten. Ilahlastirmak hasa bizde olmaz. 50milyonu da tek tek tanimadigim icin kimsenin icini bilemem ama musluman kisisi Allah'a es kosmaz kimseyi. Sen olmasaydin biz olmazdik gibi bir dusuncemiz yok rte hakkinda. Sadece Allah korkusu olan bir insan olarak goruyoruz. Umarim cevap olmustur soruna.


  • fuckerlove  (07.08.16 21:52:43) 
Kişi karşılaştırması asla yapmıyorum. Bu millet ATA'mıza nasıl sevgi gösterdiyse ve gösteriyorsa aynı şey şimdi R.T. Erdoğan için de sevgi gösteriyor. Bence durum bu, başka bahaneye aramaya gerek yok.


  • bal1o  (07.08.16 23:45:48) 
ilahlaştırma yok.
adam sadece king.

  • lonelyman  (07.08.16 23:48:30) 
@fuckerlove neden yüce bir şahsiyet? ben neden yüce değilim? ya da bahçeli neden yüce değil?
bir insan neden yüce olur?

Allah'a eş koşuyorsun demiyorum zaten. o başka bir şey. Allah korkusu sende de vardır. rte'ye özgü bir şey mi bu?

cevap olmadı.

"liderlik vasıfları iyi ve insanları etkileyebiliyor. fakat bence de bazı tabirler kutsallaştırıldığını gösterir" gibi bir şeyler deseydiniz yeterliydi benim için.

zira geçenlerde bir akp'li "biliyorsunuz rte'nin sünneti var" gibi bir şeyler demişti. sünnet peygamber adına söylenen bir şeymiş.

bahsettiğim bu dil işte.

yaklaşık 10 yıl önce feto için aynı dil kullanıldığında kendisinin mehdi falan olarak tanıtılacağını düşünüyordum fakat rte buna engel oldu. şimdi sıra kimde acaba?

@gs trollük yapacaksan başka yerde yap abicim. bahsettiğim şeyin gericilikle ne alakası var? sana ve bağlı olduğun topluluğa söylenen lafları burada başkalarına kusma.

@bal1o Atatürk'ün kendini böyle sunduğunu hiç hatırlamıyorum. kendisine "ulu" deniyordu fakat adamın yaptıkları ortada zaten. iki ismi kıyaslamanın manası yok.

adam sahneye çıkarken son derece gür ve baskın bir sesli bir adam şunlar söyledi;

"dünya mazlumlarının gür sesi"
"milletin göz bebeği, başkomutan" vs vs

her şey ortada zaten, açıklamama gerek yok fakat ben sizi bakış açınızı merak ediyorum.
ve eleştiriden de korkmayın. merak etmeyin incinmeyecek bir yeriniz. bu kadar da kibirli olmayın ayrıca.
  • kupigometa  (07.08.16 23:54:04 ~ 08.08.16 00:03:48) 
Sunnet peygamberler icin kullanilan bir kelime degil, herhangi biri icin de kullanilabilir, kupe takanlar yavuz sultan selimin sunnetidir falan derdi misal (unuttum padisahin adini da neyse) bir kisinin uyguladigi bir seyi baakasinin da uygulamasina sunnet denir. Ardinda hayir aranir tabii ki ama peygamber olmasi sart degil.

Hafiften bir kutsallastirma hissiyati var ancak bu durum eski turkce kelimelerin sikca kullanilmasindan kaynakli, muhterem kelimesi 50 yil once kullanilan bir kelime iken simdilerde pek kullanilmiyor.

Seveni ise cok karim ona helal olsun diyenler var sonucta bunu hepimiz gorduk duyduk okuduk. Bu sevgiyi bir sekilde ifade edebilmesi lazim ancak ifade yetenegi cok fazla degil daha guzel ifade edebirler ama bu seferde anlayan sayisi azalir, dolayisi ise abartip bokunu cikartiyorlar sonrada kendilerini kaptiriyorlar bence.

Belki hafiften kutsallastirma da vardir ama ilahlastirma falan zinhar adami dinden cikartir o nedenle kimse boyle bisi diyemez/yapamaz.
  • selam  (08.08.16 07:44:25) 
Liderlik vasfı, karizması vs. olduğundan dolayı ilahlaştırılması imkansız. Bu kadar çok kandırılan birinde bu vasıfların olmadığı gayet belli bence. Atarlı giderli ve sinirli biri olduğundan dolayı bulunduğu mevkinin etkisi dışında zayıf dimağlarda korkuyla karışık bir saygı ve hayranlık uyandırıyor.


  • Crowley  (08.08.16 09:42:08) 
dünya iyi biliyor haha:) neyi biliyor lan dünya? arap ülkelerinden başka kim sevip sayıyor senin dünya liderini?


  • nothing in my way  (08.08.16 15:10:24) 
akp'li değilim de gene de cevap verme gereği duydum.

-ortadoğu/ön asya/ müslüman kültür temelli ülkeler, artık hangisi kime uygun gelirse onu alsın bu tip toplumlarda kültleştirme vardır, tarihsel/sosyolojik bir refleks olarak.

benzerini ulusalcı/koyu atatürkçü çevrede atatürk için yapabiliyor,

mevzuya rte kim atatürk kim olarak bakmayalım, benim anlatmak istediğim o değil.

hele ki, müslüman kültür dili, jargonu buna daha meyillidir.

ilahlaştırma çok abartı olur, ha konuşmayı etmeyi bilmeyen, ulan biz de övelim de ekmek yiyelim diyen milletvekilleri belediye başkanları vs adamı öveceğim derken kantarın topuzunu kaçırıyor tabi.

doğu toplumlarında efsaneleştirme vardır kültür olarak ona yoruyorum ben.

mesela benim üniversitede mezuniyet tezim, edip ayel diye bir şairdi, adamın atatürk sevgisini anlattığı bir şiir var ki, atatürk görseydi hiç beğenmezdi bence.

ilgili şiir şu
Cennetse bu yurt, sen onu buldundu harâbe

Bir gün olacaktır anıtın Türklüğe Kâbe.

Zindan kesilen ruhlara bir nur gibi doldun

Türk ırkının, en son, ulu peygamberi oldun.

Tutsak seni lâyık, yüce Tanrı'yla müsâvi

Toprak olamaz kalp doğabilmişse semâvî

Ölmez bize cennetlerin ufkundan inen ses

İnsanlar ölür, Türklüğe Allah olan ölmez!

bu şiir ve benzeri düşünce/zihniyet kim için yapılırsa yapılsın, ben rahatsız olurum, akpliler içinde de bu denli abartılı hayranlık duyanların illa ki olduğuna inanıyorum.

işte tayyipin kıçının kılı olan teyze, tayyip istesin kocamı boşarım diyen insanlar filan ilk aklıma gelenler.
  • wilhelmwasmuss  (08.08.16 15:26:22 ~ 15:40:51) 
www.hurriyet.com.tr

alın sayın akpliler. rte'yi nasıl peygamberleştirdiğinizi görün işte.
  • nothing in my way  (08.08.16 15:42:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.