[]

buyuk markalardan alisveris yapmayarak birikim yapmak

son zamanlarda kafamda boyle bi dusunce peydah oldu. sizce nasil fikir? cunku pahali yada luks sayilabilecek cogu sey buyuk markalarda.




 
tam anlamadım sanırım ama, ben de tam tersini düşünüyorum genelde butik(!) ürünler pahalı oluyor. birikim yapmak için, acil olmayan şeyleri almayın yeter.


  • mete kudur  (06.08.16 20:49:28) 
Uzun zamandir dedigini yapiyorum mutluyum.


  • 65 derece  (06.08.16 20:50:29) 
'büyük markalar'ı dışlamak yerine fiyat/performans oranını baz almak daha mantıklı.

mesela 2 hafta önce waikiki'den 20 liraya bez ayakkabı aldım. rahat değil, tabanı kayıp duruyor, ayağıma vuruyor. 1-2 haftaya da yanlardan açılacak muhtemelen. iyi mi yaptım? hayır. 60-70 liraya sezonu çıkaracak daha rahat ayakkabı alabilirdim. hem hemen dağılmazdı, hem rahatça giyerdim. büyük markanın indirimdeki ürünü de olabilir, veya büyük olmayan ama kaliteli markalar da olabilir bu 60-70 liralık ayakkabı. ama gidip de hakiki aslan derisinden 600 liraya ayakkabı almaya da gerek yok. bunun gibi.
  • icim urperiyor  (06.08.16 20:52:41) 
Tommy'den aldigim gomlegi 6 bucuk yildir giyiyiyorum. Aslinda aldigim her seyi en az 3-4 yil giyen biriyimdir. Zaradan 2011 yilinda 129 liraya aldigim jean'i de hala giyiyorum. Giyinmeyi bilmekle alakali bence bu durum.

Bershka ve pull and bear'dan 4-5 yil once 30-40 liraya aldigim yaklasik 20 tshirtun hepsi tas gibi duruyor. 7-8 tanesini gecenlerde birine verdim kilo aldigim icin olmuyor. Yaklasik 3,5 yil once 60 liraya aldigim yesil keten pantolon hafif solmus. Bugun gordum uzuldum. 9 yil once ck tshirtum hala ilk gun gibi duruyor. Kac arkadasik nolur bana ver diye yalvardi da vermedim.

Sorun alinan urunde degil. Ne aldigini ve nasil giyecegini bilmeyen tuketicide.
  • isott  (06.08.16 21:46:06) 
Mobildeyim edit yapamiyorum. Yazdiktan sonra bir sey hatirladim. Sanirim 2010 sonbaharinda aldigim lacoste ayakkabiyi hala giyerim. Oyle ayda 1 falan da degil. Baya baya giyerim. Fiyatina gore alisveris yapmam. Kalitesine gore yaparim. Demiyorum ki lacoste ayakkabi alirsan 5-6 sene giyersin. Ama ne alacagini ve nasil kullanacagini bilirsen her kiyafet en az 2-3 yil gider. Insalar bi' jean aliyor ayda 20 kez giyiyor. Boyle bi' dunya yok maalesef.


  • isott  (06.08.16 21:48:59) 
@Isott ta katiliyorum.
Babamin bir lafi var ' ucuz mal alcak kadar zengin degilim' bende aldigim urunleri guzel kullanip uzun yillar giyerim.

@Icim urperiyor eger ayakkabi acilir ve bozulursa direk iade et,aliyorlar.fise/faturaya gerek yok.
  • brnbrs  (06.08.16 22:17:31) 
tam anlatamadim sanirim. amacim kalitesiz seyler almak degil. durus sergilemek. buyuk markalari sadece asiri ihtiyac halinde kullanmak.


  • mayeskuel  (06.08.16 23:30:28) 
hala haklısınız. aslında söylemek istediğim. büyük markaların cazibe etkisinden kurtulmak. biraz para varsa sırf gördük diye markasız bişey almıyoruz. ama markalı ürünler için durum farklı. bi boyner'e, mediamarkt'a vs..girince aa supermis diyip gercekten ihtiyac olmasa da aliyoruz.


  • mayeskuel  (07.08.16 14:19:20) 
ben türkiye'deki küçük marka ve küçük dükkanların çakallıklarından ve şark kurnazlıklarından bıktığım için; "bir sorun çıkarsa uğraş dur" dememek için büyük markaları tercih ediyorum. fiyat&performans dengesindeki aralık para&huzur dengesini aşabiliyorsa büyük marka almayın. şüpheye düşüyorsanız esnaf çakallıklarından uzak durun. zira dürüst esnaf çok az.


  • her giriste sifresini unutan adam  (07.08.16 14:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.