[]

kedi tırmalaması - kuduz riski

Dün gece 2 sularında, hafif kafam güzelken bir kedi gördüm. Yavaş yavaş yanına yaklaştım ve sevmeye başladım, baktım o da bacaklarımın altından geçiyo kendini bana sürtüyo falan dedim heralde beni sevdi. Kafasını, vücudunu seviyorum bunun neyse bi anda ters dönüp bana bir kaç tırmık atıp kaçtı. Bileğimde çok küçük 2 tane tırmık izi var şu an, kuduz kapma riskim çok düşük olsa da sizce aşı olmalı mıyım ? Birde pazartesi 10 günlüğüne yurtdışına çıkıyorum, kuduz aşıları da 1 aya yayarak olunan bir şey sanırım onu nasıl yapıcaz ?




 
köyde kasabada yaşamıyorsanız olmayın.


  • evde liyakat kalmamis  (06.08.16 11:26:54) 
Kan akmadı, elimi üstüne bir kaç kere sürmeme rağmen kan bulaşmadı ama kırmızı olduğunu hatırlıyorum. Yani kanlanma var gibiydi akmasa ya da bulaşmasa da, şu an da üstünde kabuk var zaten.


  • memories  (06.08.16 11:28:10) 
Kedilerin tipik davranisidir. Sevdirirken aniden nedensiz yere tirmigi atarlar. Tetanoz asisi yaptirabilirsiniz ama kuduz riski yok gibi bir sey.


  • innerbliss  (06.08.16 12:38:12) 
Kedi besleyiciyim, sokaktaki her tırmıktan sonra aşı olsam sıçtık.

Kuduz olmaz merak etme ama mikrop kapabilir, antibiyotik krem sür birkaç gün.
  • harzem  (06.08.16 12:52:00) 
ben kedi sahibi bir insan olmama ragmen, turkiye'de hangi ilde hangi semtte kuduz var yok kimsenin takip etmedigini dusunuyorum, dolayisi ile butun dusuk olasiliklara ragmen eger tanimadigim bir hayvan tarafindan tirmalandim veya isirildiysam sakir sakir kanamasa da gidip asimi oluyorum, ne gerek var risk almaya...
tetanoz olmayi da unutma.

  • mavicorap  (06.08.16 13:27:45) 
tr'de kedi tırmalamasından geçen kuduz olayı hiç görülmedi sanırım.
ama gidersen önlem olsun diye aşı vuruyorlar.

  • supermatik  (06.08.16 13:30:09) 
Valla o kadar tirmiktan kuduz olunuyorsa benim bin kere kudurmam lazımdı sanırım. %99 ihtimalle bir şey olmaz ama icim rahat etsin diyorsan gidip asi ol.


  • piremses  (06.08.16 20:04:37) 
bu kadar bıdı bıdı var. zaten kuduz olacağın kesin olsa aşı olup olmamak tartışılmaz. önlemse amaç, bana olmadı, ona olmadı sen de yaptırma demek çok rahat. daha da saçma.

tetanos da öyle. olmalısın. evet belki sorun olmayacak ama olursa ne yapacaksın, ne için değer?

komşu bunu kullanmış çok iyi gelmiş, sen de kullancıları dinlememek lazım.

önlem ne demek herkes biliyordur sanıyorum.

tetanosun devam aşılarını da tamamla 5-10 yıl koruyucu.

kuduz ve tetanos olunca dönüşü olan bir şey değil.
  • bir ileti paylastim  (06.08.16 20:13:26) 
Kuduz aşısı oldum bugün, biraz gecikmeli gittim ancak yapıcak bişey yok. Tetanoz ise 1 sene önce olduğum için yapmadılar, herkese teşekkürler.


  • memories  (08.08.16 01:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.