[]

30 dan Sonra Kariyer Değişikliği - Maksat Sohbet Olsun

yaş 33, meslek içmimarlık. tamam içmimar titrini alalı henüz 1 sene oldu lakin 8 yıldır ama öyle ama böyle proje çizimidir, modellemedir işin içindeyim. artık durup baktığımda bilgisayar başında oturup günde en az 8 saat boyunca çizim yapamayacağımı farkediyorum. hayaller kurmuyorum, gerçekçiyim muhtemelen farklı bir mesleğe geçiş yapamayacağım öğrenme ustalaşma süreci falan ama yapabilecek olsaydım ellerimi kullanarak düşündüğüm, tasarladığım şeyi üretebileceğim bir mesleği icra etmek isterdim. misal luthierlik-enstrüman yapımcılığı, köpek eğitmenliği -pro olanından bu it köpek tayfasıyla aram çok iyidir çocukluğumdan beri-ne bileyim yine bol icraatta bulunabileceğim ses mühendisliği- tonmaysterlik yada uçak teknikerliği falan amk-kabul bu çok uçuk-.... sorularım şunlar

- lan ciddi ciddi aslında bu dediğim meslekleri şu yaştan sonra icra edebilme ihtimalim var mı? hani mantıklı bir şekilde yol gösterebilecek olan var mı aranızda?

- ikincisi ve işin sohbet kısmı benimkisi gibi triplere giren var mı? nasıl baş ediyorsunuz bu durumla? bu hayalini başaraibilen var mı aranızda? evet yapan vardır da ilk ağızdan okumak daha datlı olur sanırım.

 
Köpek eğitmeni ol o zaman. 5-6 bin dolar at kenara. Buluruz seni eğitecek bir eğitmen. Özellikle taşınmazlarla aran iyiyse pekala istediğin şeyi olabilirsin hocam, bu ülkede taşınmazın varsa gönül rahatlığıyla pezevenklik ve hatta torbacılık bile yapabilirsin, en azından kimseye bağlı olmazsın yatıp çıktığında gelecek evin çok boka battığında ülkeyi terketmek içine nakite çevirebileceğin bi taşınmazın olmuş olur :)

Neyse köpek eğitmenliği konusunda ciddiyim, istersen yardımcı olurum.
  • chiper  (06.08.16 02:05:05) 
@chiper hacım 5 - bin dolaresciğim olsa zaten bir şekil köpek eğitmenliği eğitimi verecek bir yere ya da ses teknisyenliği sertifika eğitimlerine falan katılırım da yok işte :D taşınmaz da anasını satayım ankarada bir yer var babadan kalan 30 senedir imar çıkmasını bekliyoruz araziye :D iki ucu poklu değnek


  • dante  (06.08.16 02:13:00) 
O zaman devam et, mimarlıktan başka bir iş yapman da ancak kendini geliştirebilmenle başka zanaata dayalı bir meslek edinmeye çalışmanla ancak uzun zamanla mümkün olur. Onun da kendimce örneğini mesaj atarım sana.


  • chiper  (06.08.16 02:14:47) 
@chiper s...tın ağzıma hacı :))) at tez zamanda bekliyorum.


  • dante  (06.08.16 02:16:05) 
Ben 28 yas civarinda kariyer degistirme karari aldim. Hem de yasima gore kariyerimin belki de olabilecek en tepe noktasindayken ve doktora ogrencisiyken yaptim bunu.
2 sene sefalet cektim. Once kendi birikimimi yedim; sonra ailemden biraz destek aldim, gittim sagda solda en vasifsiz elemanin bile burun kiviracagi ucretle calistim. Velhasil sonunda muradima erdim.
Kendi isimi yapiyorum sayilir ama esasinda bir kolelik biciminden baska bir kolelik kulvarina gectim. Aslinda cok da birsey degismedi. is hayati hep ayni; analitik zekan varsa teknik eleman olarak kalmani istiyorlar.
Ama soyle de birsey var. Daha once kariyerimin zirvesi dedigim noktada aldigim paranin 7 katini kazaniyorum; 10 katini kazanmamak icin hicbir engel yok onumde ama yasin da getirmis oldugu bir bikkinlik var artik.
Netice itibariyle soyle diyeyim: biraz risk alirim, bir sure ac kalmayi goze alirim diyorsan degistir kariyerini. Zorlu bir surec ama sonu mutlu bitiyor.
  • gormemisin oglu  (06.08.16 04:44:07) 
@görmemisin oglu neiş yapıyordun hangi işe geçtin sormamda sakınca yoksa?

@want2die valla en büyük sorun da o hacım. ama merak ettiğim başka iş yapacam derken özellikle yapmak istediğin meslek var mıydı? böyle içinde ukte kalan? yoksa şu da olsa iyi olur gibisinden başvurularda mı bulundun?
  • dante  (06.08.16 14:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.