[]

para biriktirmek istiyene tavsiyeler

her ay kenara max 700 tl atabiliyorum.

Altın olarak mı biriktireyim döviz mi? ne yapsam en verimli şekilde biriktirmiş olurum?

teşekkürler :)

 
Euro hesabında dursun.


  • chiper  (06.08.16 01:56:59) 
Euro hesabında durmasın kesinlikle. Avrupa en büyük üyelerinden birini kaybetmek üzere ve bir sürü problemi var. Tl de değer kaybederken şu ortamda euro alınabilecek son şey bence.

Bu soru biraz risk algınıza göre değişebilir ama ben olsam ya dolar forward yaparım ya da en güvenli liman olan altın veya dolar alırım spottan.

Unutmayın altın uluslar arası piyasada ons olarak hesaplanıyor ve dolar cinsinden. Yani hem dolar hem ons fiyatından etkileniyor bizim için. Dolar ve altın değerlenirken ben olsam altın alırım şu ara. Tabi bu bir kesinlik taşımıyor. Altın yeterince değerlendi daha değerlenmez diyorsanız ya da altın doların artışından daha fazla değer kaybeder diyorsanız almayın.
  • cinayet saati  (06.08.16 02:19:57) 
Avrupa bugün koşu bandında yardırabilen kaplumbağadan bile daha ağır hareket ediyor o yüzden önümüzdeki 5 sene içinde euro'nun global ölçekte değer kaybetmesi zor olacağı gibi Türkiye için değerini korumaya devam edecek. Ha en kötü sterlin alır koyarsın ama pahalı alır 3 yıl sonra çekmek istediğinde biraz değer kaybettiğini görürsün paranın.

Altın da aslında gayet mantıklı.
  • chiper  (06.08.16 02:22:31) 
ekonomiciler sepet yapın diyor. tüm parayı tek birşeye yatırmayın diyorlar. yani bir kısmıyla dolar bir kısmıyla altın bir kısmıyla euro al bir kısmı tl olarak kalsın. tabi bu kadar karmaşık olmak zorunda değil.
daha iyi bilen biri gelir söyler.

  • sutlu nescafe  (06.08.16 10:31:59) 
gayrimenkul ya da ikinci el bir araç al. hem kullanır hem de ihtiyacın olduğunda satarsın.


  • silver apple  (06.08.16 12:55:45) 
ayda 700 TL ile nasıl araç/gayrimenkul alınıyor veya dolar forward yapılıyor merak ettim?


  • 507  (06.08.16 13:06:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.