[]

Pokemon Go'nun neden surekli bedava reklami yapiliyor?

Ciktigi gunden bu gune surekli. Her tarafta pokemon go ile ilgli bir haber, surekli reklami yapiliyor, oyle boyle degil. Ciktigindan bugune pokemon ile alakali bir haber cikmayan bir gun gormedim.
Bu iste bir tuhaflik var. Neden bir seyin bu kadar yogun sekilde bedava reklami yapilir? Bunun sebebini siddetle merak ediyorum?



 
Reklam sayilmaz, insanlar Pokemon Go ile ilgili her seyi okuyor. Yani o haberler hit kazandiriyor, insanlara kendini okutuyor.


  • crown  (05.08.16 23:15:16) 
inanır mısın ben de düşünüyorum. 9gag, boredpanda ve bilumum içerik platformlarında, haber sitelerinde, bloglarda vs. her yerde pokemon go ile ilgili haber niteliği bile taşımayan uyduruk ucuz içerikler dönüp duruyor. ben bir kısmının (en azından başlangıçta) ücretli pr çalışması olduğunu düşünüyorum, ama çığ etkisiyle büyüdüğü için artık siteler hit uğruna ücretsiz içerik oluşturuyor sanırım. şöyle bir düşündüğünde son ayların hatta belki son yılların en büyük global trend topic'i bu sonuçta. avustralyalı adam da açıp bakıyor, arjantilisi de, türkü de, hintlisi de. en son bu tarz global hit olan konu olarak ice bucket challenge'ı hatırlıyorum. o da böyleydi.


  • sir gawain  (05.08.16 23:18:18 ~ 23:20:56) 
star wars'ın son film gib düşün, heryerde onun afişleri, oyuncakları, figürleri filan vardı. Bu sayede popüler kültür kullanılarak, kendi hitlerini ve gerçek anlamda mallarını satıyorlar. mesela ankara armada da lcd ekranlarda sürekli pokemon go armada da oynanır türevi yazılar geçiyorlar.

edit: hayır ücretli pr çalışması değil, bu yazıdan o sonucu nasıl çıkarttınız.

daha çok akp güçlüyken akp'li olmak gibi düşünün. zaten popüler olan bir uygulamanın tarafında durarak kazanç sağlıyorsun.
  • mete kudur  (05.08.16 23:39:35 ~ 23:48:51) 
@mete
Yani ucretli pr calismasi mi demek istiyorsun sir gawain gibi sen de? Benim aklima da ucretli pr geliyor, bu kadari cok fazla cunku.

  • stavro  (05.08.16 23:43:49 ~ 23:44:11) 
İndependent gazetesinde gecenlerde br haber vardi. Pokemon oyunu goruntu ve ses kaydi yapiyor kullanicinin haberi olmadan. Bunu merkeze iletiyor diyordu. Zamaninda angry birds ile de ilgili benzer backdoor hikayeleri vard i. Oyun icinde oyun olabilir yani.


  • thewizardofearthsea  (06.08.16 10:52:19) 
@thewizardofearthsea
Bu kadar gozumuze sokulan, saglam pr stratejisi uygulanan seylerden suphelenirim acikcasi.

Facebook gibi platformlar da boyle yayildi. 2006-2007 yillarinda facebook herkesin kullandigi bir sey degildi, gazetelerde dergilerde o kadar cok haberi cikti ki teker teker herkes "ben de bir uye olayim bari" diyip uye oldu. Hizla yayildi.
  • stavro  (06.08.16 11:03:09 ~ 11:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.