[]

Başka ülke Schengen'i ile bir ülkeye giriş

Son olaylardan sonra gümrük polisleri gelenleri biraz zorlamaya başlamışlar diye duydum. Almanya, Hollanda gibi ülkeler başka bir ülkenin Schengen'i ile ( özellikle yunan, polonya, macar ) gelenlere zorluk çıkartıyolarmış; hatta geri çevrilenler de oluyormuş. 2 ay önce aldığım hala geçerli olan Yunan Schengen'im var ve geçen ay Yunanistan'a giriş çıkış yaptım. Gelecek ay bu vizeyle İtalya, İspanya gibi ülkelere gitmeye çalışırsam sıkıntı yaşar mıyım ki? Vizeyi alıp hiç Yunanistan'a giriş yapmadan gitmek ile, daha önce giriş yapıp öyle girmek farklı şeyler mi adamların gözlerinde? Teşekkürler.




 
eger schengen aldiginiz ülkeye giriş cikis yaptiysaniz, bu durumda zorluk cikarmiyorlar ancak, giriş yapacaginiz ülkede nerede kalacaginizi belgeleme, geri donus biletiniz görme gibi taleplerde bulunabiliyorlar.


  • for the record  (05.08.16 16:47:59) 
yunanistana giriş çıkış yapman avantaj. sıkıntı olmaz sonraki girişlerin. almanlar sıkıntı yapabiliyor evet ama ispanyanın yapacağını sanmam.


  • cekilmis gayfe  (05.08.16 16:48:52) 
Hiç giriş çıkış yapmasaydın sıkıntıydı. Ama Hollanda, Belçika, Almanya yıllardır başka ülkeden vize alıp ilk kez kendinden geçmeyi çalışanları zorlar, İspanya-İtalya sallamaz.
Bu da ek bilgi olsun :)

  • lcha  (05.08.16 16:50:11) 
@for the record @cekilmis gayfe @Icha Peki Yunan Schengen'inin geçerli olduğu tarihlerin dışında( mesela vize bitişinden 15 gün sonra) bir tarihte İtalya'ya gitmek istesem ve yine Yunanistan'dan fake rezervasyonlu bir Schengen alırsam; hiç Yunanistan'a uğramadan İtalya'ya girmek istersem; yeni bir vize olduğu için daha önceki giriş çıkışlarım önemsiz mi olur? Yani daha önceki vizenle Yunanistan'a girip çıkmışsın ama bu yeni vizenle Yunanistan'a giriş çıkış yapmadan bizim ülkemize niye geldin derler mi? Çok kompleks oldu yalnız bu ya :D Adamların ülkesine gitmek için çektiğimiz çilelere bak.


  • adilyashar  (05.08.16 17:00:22) 
derler


  • nuka cola  (05.08.16 17:07:53) 
adilyashar.. derler ama italya büyük ihtimalle demez :) (yani italya ve ispanyanın dediğine henüz şahit olmadım ben, ama olan varsa bilemem)


  • lcha  (05.08.16 17:09:38) 
aynen doğru duymuşsun hocam.

temmuz başında kuzenim avusturyaya gelirken havaalanında hiç kullanılmamış isveç vizesini görünce thy bindirmek istememiş. çok fazla ülkeye alınmama durumu olmuş ve bu durumda başka ülke vizesi ile ülkeye alınmama durumunda thy tazminat ödüyormuş. bundan dolayı almak istememiş. 1 saat kadar tartışma sonunda çocuk filan var diye getirmişler.

ben de ilk defa bu kadar katı bir durum duydum.
  • kurnaz  (05.08.16 17:26:42) 
Ben de Yunan vizemle Atina'ya girtikten sonra Sofya'ya gittim. Gumruk polisi kalacak yer gidis amaci gibi sorular sordu donus biletlerini gosterdik.


  • Traveller  (05.08.16 18:34:25) 
yunan vizesiyle italya'ya geçen hafta giden bir yakınım havaalanından geri gönderildi. şansınızı zorlamayın.


  • pinman  (05.08.16 21:05:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.