[]

yarın hayyam pasajından analog makine alacağım

araştırdım da fazla araştırmaktan kafam çorba oldu, zaten gerginim hepimizin gergin olduğu sebeplerden dolayı. belki yeni bir şeylerle uğraşmak kafamı rahatlatır diyorum.

yani şöyle 200-250 tl'ye halletsem ne güzel olur, pentax ve minolta yatmıştı aklıma ama. şu modeli iyidir, şu modellerinden uzak dur diyeceğiniz var mı?

bir de elime aldığımda pek anlayamam sanıyorum makinenin durumunu, arızalı makine verip kazıklamasınlar? en basit nasıl anlarım makinenin temiz olduğunu?

 
Bilen birisi ile git. O paraya canon ae1 alabilirsin. Pentax da olur ama minolta olmasin.


  • thewizardofearthsea  (05.08.16 16:41:19) 
@thewizardofearthsea minolta neden olmasın? 2-3 ay önce başlamış olan bi arkadaşım olacak sadece, o da pek uzman değil tabii.


  • gmzo  (05.08.16 16:51:54) 
ben şu aralar canon a1 kullanıyorum. analog makinalar arasında baya iyi diye bilinir. çok memnunum ve kesilinlikle tavsiye ederim. dediğinden daha pahalıydı ama. lensleriyle birlikte 400 müydü acaba şimdi tam hatırlayamadım. gerçi ae1 de iyidir.

hayyam'da da girdiğin gibi alt kata inen merdivenler var. o merdivenler bittiği gibi solunda miniminnacık bir dükkan var, içeride ali abi var, çok güvenilir bir adamdır. dotoğraftan da makinalardan da anlar. zaten analog makinalar kolay kolay bozulmaz, bozuğunu da hayyam'da kimse sana satmaz merak etme. adamlar tam bir esnaf. bir süre kullan, beğenmezsen gel başka bişey vereyim der çoğu.

canon ya da zenit güzel markalar diye geçer. benim marka model bilgim çok yok, zenit ve canon kullandım sadece, ikisi de iyiydi. zenit siyah beyaz fotoraf çekmede canonun baya önüne geçiyor, hatta zenitle çektiğim siyah beyaz fotoraflar o kadar iyiler ki bunları ben mi çektim diyorum bazen :) böyle bir özel ilgin varsa zenit al derim.

lens konusu çok çok önemli. istediğin makinayı kullan, fotoğraf kalitesinde önemli olan aldığın lens oluyor. neyin fotoğrafını çekmek istiorsan ona göre bir lens almalısın. (macro/portre/manzara vs)

fotoğraflarını çektikten sonra da filmleri gidip herkes gibi sirkecideki kristal foto'da yaptırma, pek güzel yıkayamıyorlar filmleri bence. biraz daha ilerisinde bir pasaj var, onun içinde pamuk ticaret var. orada yaptır fotoraflarını. sahibi şahap amca bu konuda baya iyi.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.08.16 17:15:32) 
analog makine aldıktan bir süre sonra lens derdine düseceksin. minolta icin uygun lens bulman zor olur, pentax lensleri daha iyi ve piyasada görece daha uygun fiyatlarla bulunabilir lenslerdir. canon bu ücü arasında en uygunudur.

su adrese git

www.flickr.com

almak istedigin makineyi arat ve o makine ile cekilmis fotograflari göreceksin. makinede gövde degil lens önemlidir, alacagin makinenin lensine de bak öyle al.
  • thewizardofearthsea  (05.08.16 18:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.