[]

Çaylak entry'lerimi kontrol eder misiniz, formata uygun mu?

Daha once sira geldi ancak yazarligim onaylanmadi. Ben formata aykiri bir durum gormedim ve daha once yazilmamis seyleri yazmaya gayret ettim. Sizce formata aykiri bir durum var mi? Ikinci sorum su an 4000lerdeyim. Ne zaman yazar olurum?

KAAN KURAL
sports tv ile anlaşarak uzun bir aradan sonra ekranlara dönmüştür.
gönül ister ki türkiye basketbol federasyonu içerisinde aktif rol alsın ve türk basketbolunun ilerlemesine katkıda bulunsun. tabi kendisine böyle bir teklif götürülür mü ya da götürülse de kabul eder mi bilmem ancak bu kadar bilgi ve birikimin türk basketbolunu ileri taşıyabileceği kanaatindeyim.

AMERICAN HISTORY X
1998 yılında gösterime girmiş ve dilimize geçmişin gölgesinde olarak çevrilmiş film. Kitabi da güzeldir.

ELIZABETH SHAW
bir çikolata markası. web sitesi: www.elizabethshaw.co.uk

KIS UYKUSU
vd'si 19,99 tl'ye blu-ray'i 28,49 tl'ye satılan film.
www.dr.com.tr

SAHIBINDEN
Mesajları gruplandırma özelliği gelmiş web sitesi.

eskiden bir satıcı ya da alıcıyla mesajlaşırken karşıdan gelen ve sizin gönderdiğiniz her mesaj ayrı klasörlerde gruplanıyor bu da mesajlaşma ara yüzünü kalabalık gösteriyordu. en büyük eksisi ise mesajlar arasında bir şey aramanız gerektiğinde kılı kırk yarmanız gerekiyordu.

mesajların gruplanması özelliğiyle bu sıkıntı çözülmüş oldu.

IKEA
ikisi istanbul'da olmak üzere türkiye'de 5 mağazası vardır. diğer mağazaların olduğu şehirler; ankara, izmir ve bursa'dır.

ANDROID
artık her yıl bir tane sürümü yayınlanacak olan işletim sistemi.

kaynak: www.donanimhaber.com

PROFITEROL
100 gramında ortalama 400 kalori barındıran tatlı. bir topu yaklaşık 100 kaloridir.

KALIN BOK
bir çok yörede tembel ve beceriksiz insanları tanımlamak için kullanılsa da kimi yörelerde zenginliği ifade eder.
(bkz: kodaman)
(bkz: ensesi kalın)

TOYOTA AURIS
Günümüz itibariyle en düşük donanımlısının fiyatı 54,400 tl olan otomobil.

yol tutuşu konusunda bugüne kadar kullandığım en iyi otomobillerden biri olduğunu söyleyebilirim. yüksek hızlarda yola yapışıyormuş hissi vermesi kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor.

 
hepsine bakmadım ama tanım olacak, Toyota Auris; "güncel fiyat listesi aşağıdaki adresten görülebilen otomobil modeli." gibi.


  • brakgn  (05.08.16 16:28:25) 
Toyota aurisi degistirdim simdi.


  • Kramer  (05.08.16 16:29:16) 
American History X ve Kalın Bok haricinde, geri kalan hepsini sil. Ayrıca çaylaksın sen, belki 8 sene sonra yayınlanacak entry giriyorsun, güncel bilgi vermen iyi olmamış.


  • air  (05.08.16 16:35:22) 
hepsi tanım. formatta sıkıntı yok. o değil de tanım hadisesi biteli yıllar oldu. çaylak alımında hala tanıma bakıyorlarsa çok saçmaymış. pratikte öyle bir zorunluluk yok çünkü. belki biraz daha fazla öznel ve eğlenceli entry girebilirsin bunlar çok nesnel olmuş çünkü.

gerçi neye bakıyorlar onu da bilmiyorum ama..
  • sir gawain  (05.08.16 16:35:52 ~ 16:40:11) 
Kısa ve öz bir tüyo. Cümlenin son 2 3 kelimesini oku. Tanım olup olmadığını net belirtir.

Örneğin:


IKEA
ikisi istanbul'da olmak üzere türkiye'de 5 mağazası vardır. diğer mağazaların olduğu şehirler; ankara, izmir ve bursa'dır.

Şimdi burada "5 mağzası vardır" cümlesi tanım belirtmiyor. Mekanik olarak sözlüğün çaylaklar için seçici kriteri hala tanım. Sen şimdi bunun yerine "5 şubesi olan mağaza" desen dahi yeter. Ne mağazası belirtemene bile gerek yok (ki belirtmemişin de)

Yani şöyle düşün ben ikeayı hiç duymamışım hiçbir fikrimmyok. Sen bu entryi girince çok malsam ikeayı adam zannetip herifin 5 mağazası varmış diyebilirim. Ama sen son kelimeye "mağaza" yazarsan bunun önüne geçersin. Bu basit konu için çok önemli olmayabilir ama karmaşık konularda hayat kurtarır.

Kısaca son kelimeyi tanım yap geç :) kimleri aldılar bu dürümcünün sözlüğüne.
  • vassal  (05.08.16 16:52:33) 
sir gawain +1

"1998 yılında gösterime girmiş ve dilimize geçmişin gölgesinde olarak çevrilmiş film. Kitabi da güzeldir."

Bu entry'yi okumaya değmez. Değerli bir şeyler yazmaya çalış. Şu anda yazar olanları çok dikkate alma. adamlar sonuçta maç başlığına "goooool" diye entry giriyor. sonra düzenleyip şunu yazıyorlar:

tanım: gol olan maç.

bunu çaylakken yaparsan yazar olamazsın. o yüzden klasik olacak ama "seni neden yazar yapalım?" sorusunun altını dolduracak entry'ler yazmanı tavsiye ederim.

vassal -1

illa tanım olacak diye bir şey yok. 'tanım devamı' diye bir şey de var.

yani ikea başlığının altında oranın bir mağaza olduğu zaten bin defa söylenmiştir. senin yazdığın ise bu tanımın devamı olduğu için formata uygunluk açısından bir problem yaratmaz. yazar alımında tek bakılan şey tanım olsaydı çay başlığının altına "sıcak bir içecek" diye yazan sürüsüne bereket çaylak olurdu. o yüzden entry'nin okunabilir ya da güncel tabirle ekşi şeyler'e taşınabilir bir zenginliği olmalı.
  • himmet dayi  (05.08.16 17:04:57 ~ 17:07:58) 
"1998 yılında gösterime girmiş ve dilimize geçmişin gölgesinde olarak çevrilmiş film. Kitabi da güzeldir."

bu entryinin okunmaya değer olmasına gerek yok. yazar olmak icin ideal entry. yazar olduktan sonra silip istediğini yazabilirsin. modlar icin önemli olan senin yazdığın şekil. sadece biriki cümle daha ekle.
kitapta dikkat ceken en önemli kısım ise bla bla mesela.
  • yuz kiloluk bir zenci  (05.08.16 17:15:13) 
Cok celiskili yorumlar geliyor iyice kafam karisti :)


  • Kramer  (05.08.16 17:28:36) 
donanımhaberde kampanyaları duyurma sayfası gibi entry yazmışsın. hepsi güncel ve bikaç seneye çöp olacak bilgi. kış uykusunun d&r'da 20 tl'ye satıldığı bilgisinin ekşi sözlükte ne işi var?


  • ambrosia  (05.08.16 18:30:49) 
Benim naçizane en sevmediğim profil tipi. Tamamen ansiklopedik bilgilerden oluşan yazar hakkında hiçbir fikir vermeyen aceleyle yazılmış entry'ler. Benim önüme gelse ben onaylamam ama onaylayan kondüktör çıkabilir. Ben şu sıra değerlendirme yapmadığım için şansın biraz daha yüksek.


  • syd  (05.08.16 18:39:29) 
Tavsiyelerinizi dikkate aliyor ve editliyorum entryleri. Aslinda bilerek uzun yazmadim. Uzun yazinca konduktorler okumaya useniyor diye duymustum.


  • Kramer  (05.08.16 19:06:12) 
öyle kondüktör varsa amk ben onların, zannetmiyorum olsunlar. varsalar ve bu yüzden onaylanmazsan da bırak yazar olmayıver. neyse uzun lafın kısası sil entrylerini hacı, güven bana.


  • air  (05.08.16 19:28:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.