[]

Sözlü tacizi ispiyonlamak

Merhabalar,
Okulumun yakın olmasından dolayı Maltepe'deki fındıklı mahallesinde oturuyorum. Bilen bilir; berbat bir mahalle. Her gün okula/bakkala giderken saçma sapan insanlardan "hey şişt yavrum" nidaları duymaktan bıktım. Bir keresinde tepkisini gösteren arkadaşımı evine kadar takip etmişlerdi. Ben de sesimi çıkaramıyorum dolayısıyla. Ama artık yetti. Şu nöbetten beri daha da azdılar zaten. Paranoya diyin, ne derseniz diyin; iki adım ötedeki bakkala giderken cebimde bıçak taşıyorum. Hiçbir şey yoksa anahtarlığımı parmaklarıma geçirip muşta gibi tutuyorum. Bir yere gideceğim zaman mahalleden çıkana kadar bol pantolon ve bol gömlek giyiyorum. Neredeyse tüm kadınlar kara çarşaflı olduğu için bu sıcakta garip karşılanmıyor ama duyduğum sözlü tacizleri de engellemiyor.
Bu sabah uyanır uyanmaz markete gittim. Market 2 adım ötede diye üzerimdeki dizimin çok az üstünde şort ve düz beyaz bir tişörtü değiştirmedim. 2 adım öteye yürüyene kadar duyduğum hakaretleri anlatamam. Uzun zamandır "yaa ancak havlarlar, ben kendimi korurum zaten, dileklediklerini söylesinler" diye diye tüm hakaretlere kulağımı kapadım. Ama artık bardak taştı.Sinirden ağlıyorum artık, dayanamıyorum burda. Yurda geri dönmek de istemiyorum.

E madem olayın kıyafetimle ilgisi yok ve kara çarşafa girmem de söz konusu değil, o zaman benim düşüncem şöyle:

1- Bundan sonra sokakta elimde telefon, kamera açık halde yürüyeceğim. Laf atanları çaktırmadan kameraya çekip en yakın polis merkezine gideceğim. İşe yararsa bir haftada 20-30 kişi temizletirim sokaklardan.

2- Buralarda inşaat çok. Okula giderken(10dk yürüme mesafesi) elimde tuğla tutacağım. Laf atan olursa suratına/aracına atıp ya okula ya da evime kaçarım.

3- Bu ahlaksızların plaka numaralarını alacağım. Büyük ihtimalle bu civarlarda oturuyorlardır. Arabalarını bulup tekerleklerini indireceğim.

Öneriler??

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

edit: evle ilişki falan yaşamıyorum ama şu sıralar taşınmam pek mümkün değil. malesef.

edit: Kılık kıyafetimi değiştireceğim evet. Ama ferace falan değil, aman laf atmasınlar diye korkmadan normal bir insanın yazın giydiği normal kıyafetlerle evden çıkacağım artık. Bu zamana kadar "aman tadımız kaçmasın" diye ayaklarıma baka baka yürüdüm de ne oldu. Gözüm karardı benim. Bundan böyle tek bir laf atanı gebertmeyi düşünüyorum ben. Fakat o an geldiğinde hazırlıklı olmam lazım. O yüzden bu duyuru açtım. Benzer durumda olan kişilerden, vs tavsiyeye ihtiyacım var.

 
bu ülkede kadın trafikte panikle hata yaptı diye kamyonundan inip kadını öldüresiye döven herifler var...yaşadığın eve kopamayacak kadar aşık değilsen taşın...


  • gkhT  (05.08.16 10:08:34) 
Ablacim, tugla isine filan girmeyesin. Comarlar icin araba, kadindan daha degerlidir. Basiniza mazallah daha buyuk isler alirsiniz. Herhangi bir sekilde, kufur ederek dahi bir etkilesime girmeyin. Ilk firsatinizda tasinin gidin. Olmadi ferace deniyor galiba, kapalilar giyiyor. Onlardan giymenizi onermekten baska birsey gelmiyor aklima. Uzuldum sizin adiniza. Erkek kardesiniz varsa onu da alabilirsiniz yaniniza.


  • allah yazdiysa bozsun  (05.08.16 10:08:39) 
Adres ver gelip temizleyeyim orayı. Bak bakalım bi daha laf atacaklar mı ?


  • Hayalperest Vişne  (05.08.16 10:39:47) 
eğer gözünüzü kararttıysanız her gün, HER GÜN, şikayette bulunun. bu aşağılıkların fotoğraflarını çekin, plakalarını alın, ihbar edin. bizle de paylaşın, biz de edelim. normal bir ülkede bunlar yeterli olurdu sanırım. ama ne tür manyaklarla aynı mahallede oturuyorsunuz bilemiyorum, siz ihbar eder sokaktan toplatırsınız; üç gün sonra kinlenip canınızı yakmak isteyebilirler. arkanızın sağlam olması şart böyle bir durum için maalesef.

bundan sonra kendinizde bir değişiklik yapın. yere bakarak yürümeyin. mahalleniz ziyan tarlası anlattığınız üzere, siz çekingen davrandıkça iyice üstünüze geliyorlar gibi görünüyor. anneniz babanız evinize gelebilecek durumdaysa bir iki hafta boy göstermeleri caydırıcı olabilir.

ve durum gerçekten anlattığınız kadar kötüyse taşının. taşının abi.
  • evde liyakat kalmamis  (05.08.16 10:46:10) 
Söylediklerinin hiçbiri çözüm değil. Maalesef taşınman gerekiyor.


  • arnold schwarzeneger  (05.08.16 10:47:54) 
kime kime şikayet edeceksin ki ? çomarı çomar polise şikayet etmek çözse keşke sorunları. bizim gib insanlar için bu ülkeyi hak ve adalet terkedeli çok oldu. yanlış anlamayın ama yaptığınız bu şikayetler yüzünden siz gittikten sonra arkanızdan o sokaktaki it sürüsü gibi dalga geçecektir o polislerin çoğu. taşının demeye gönlüm elvermiyor ama maalesef yapacak başka birşey yok gibi. sinirinizi anlayabiliyorum. lütfen kendinize dikkat edin.


  • darksdantes  (05.08.16 10:56:34) 
Cevaplar ülke profili için gayet makul ancak fazla karamsar. Elbette sözlü tacizin de cezası var ve şikayet halinde kesinlikle işlem yapılır. Burada önemli nokta ispat. Kamera veya ses kaydı işe yaramayabilir. Tavsiyem yanında sözlü tacize şahit olacak şekilde birisi varken yürümen. Ve böyle bir kişi olmasa bile olduğun yerde dur bekle ve polisi ara. Polis gelene kadar bekle. O kişi hakkında şikayetçi ol. Bir iki kere şikayetçi olduktan sonra havlamayı keser bu köpekler. Dediğim gibi birisi şahit olursa da kesinlikle ceza alır.


  • principia  (05.08.16 11:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.