[]

Önyargıdan tiksiniyorum, önyargılı insanlara aşırı sinirleniyorum

anlayabilenlere yine de sakin sakin durumu anlatmak, anlayamayanlara da laf sokmak istiyorum (nasılsa onu da anlamıyorlar). bu dünya üzerinde önyargıyı, kör cehaleti, salaklığı çekemiyorum arkadaş. 20-30 yaşına kadar gelebiliyorsan demek ki sadece oksijen solumak, metabolizmayı yürür kılmak için yok orda o beyin. niye çoğu insan kullanmaya üşeniyor??

psikolojik bir durum mu bu? tedavi olmalı mıyım? (tedavisi var mı?)

not: ok, "ignorance is bliss" ama onu söyleyen insan kendi için konuşamıyor maalesef, sadece boş bir imrenme var o cümlede...

 
bi şeye kontrolsüz tepkin nedeniyle hayatın zorlaşıyorsa, evet, tedavi görmelisin.
hele ki bu ülkede işin çok zor. geçmiş olsun :)

  • manuel mandalina  (05.08.16 09:06:17) 
@manuel mandalina, dışa vurduğum bir tepkim yok bu saydıklarımdan (sakin sakin anlatmak veya laf sokmak) başka, bunlar da gayet kontrollü. bu zamana kadar beni pek sinirden saçmalarken gören insan yok çevremde. içimden sinirlenip, içimde dindirip, rahatlayıp negatif enerjimi de havaya veriyorum geri. bunlar hayatımı zorlaştırmıyor pek. esas hayatımı zorlaştıran şey bahsettiğim tipteki insanların yoğun varlığı. ve üzülüyorum; o kadar çok potansiyelleri varken, küçücük bir kutuya sıkıştırmışlar kendilerini. kolsuz bacaksız adamlar olimpik havuzlarda yüzüyor arkadaş, doğuştan kör ressamımız var, renkleri bırak perspektifi çözmüş.


  • loveinaflipbook  (05.08.16 09:39:26) 
@elitist, tedbirci davranmak/uyanık olmak ile önyargı farklı şeyler. bir çalının yakınından geçerken o çalının hışırdadığını farkedip uzağından geçmek ya da kaçmaya hazırlıklı olmak bir önyargı değildir.

benim bahsettiğim cehalet de okumamışlık değil ne yazık ki. açık olmamak, farklı bilgilere kapalı olmak. anlaşamadık...
  • loveinaflipbook  (05.08.16 09:41:59) 
@love, içsel tepkiden sözediyordum. yani gereğinden fazla rahatsız ediyorsa, için içine sığmıyorsa, öfkeden tepen atıyorsa vd. değilse dozunda üzülmeye devam..

edit: 'tiksiniyorum, aşırı sinirleniyorum'dan 'üzülüyorum'a geçiş de gözümden kaçmadı :P
  • manuel mandalina  (05.08.16 12:56:52 ~ 13:01:19) 
@manuel mandalina, :) orda bahsettiğim üzüntüm, maalesef tiksinmemin yanında paralel gelişen ayrı bir duygu. kişiden tiksiniyorum, onlara sinirleniyorum ama genel insanlıkla alakalı olan bu kayıp potansiyele üzülüyorum :(


  • loveinaflipbook  (05.08.16 13:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.