[]

bir erkek ile eve cıkmak

nasıl olur. kendisi sınıf arkadasım. cok yakın oldugum biri degil ama güvenilir ve ' düzgün' biri. nasıl olur derken, yaşamak nasıl olur baglamında soruyorum. tek basıma cıkmak maddi acıdan zorlayacak gibi. baska birini de bulamıyorum.




 
Ben kadın tarafım. bu kişiye olumlu bakmamin sebebi daha önceden de anlatmıştı,ev arkadaşlarindan hep saygısızlık, yasam alanına mudahale gibi sebeplerle ayrılmıştı. Ben de ona sapik muamelesi yapacak biri değilim. Evde genelde kendi halinde takılan biri.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (05.08.16 05:11:09) 
Bana da karşı cins olması olumlu gelmişti halbuki. Maalesef ki genelleyecegim, kadınların bu her şeyi kişiselleştirmesi,sacma sapan tripleri, açık olmamalari gibi durumlar olmayacak mesela ya da daha az olucak.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (05.08.16 05:12:59) 
sevgilime şey demiştim bi keresinde: şimdi ev arkadaşı bi kız bulurum eve her hafta başka bi tip getirir, iyisi mi efendi bi erkek ev arkadaşı bulayım :D


  • kül  (05.08.16 07:34:07) 
Cinsiyetten daha onemli iki konu ortak alanlarin temizligi ve faturalar. Bunlari duzgun yapacak birisiyse bence bir sorun olmaz.


  • chavezding  (05.08.16 07:58:39) 
her şey olabilir aman diyim :)


  • eksimeksi  (05.08.16 08:01:47) 
ben daha once deneyimlemistim. benim tek sikintim tuvalet (cunku deligi cidden denklestiremiyorlar) ve genel ev temizligi konusunda oldu. ya benim eve ciktigim kisilerden kaynaklaniyor ya da genel anlamda boyle bilemiyorum ama cidden daginiklar ve hijyenden hoslanmiyorlar :D bunlar rahatsiz etmiyorsa hic bi problem yasamazsin.


  • superfluid  (05.08.16 08:50:12) 
kesinlikle sevişirsiniz haberin olsun, kaçarı yok yani.


  • hakim oynayin dedi  (05.08.16 08:57:53) 
"Duzgun" biri olabilir, ayni eve cikmadan bilemezsin ne ile karsilasacagini. Risk buyuk her halukarda.


  • stavro  (05.08.16 08:58:35) 
Aksine ben çok samimi arkadaşlarla aynı eve çıkılmasına karşıyım. Hele ki kadınların arkadaşlıkları bu anlamda çok fena yıpranabiliyor.

Ben de iki kez erkek bir arkadaşla eve çıkmıştım, hayatımın en rahat ev yaşamı dönemlerindendi. Aramızda hiçbir flört, hiçbir çekim, hiçbir farklı yakınlaşma olmadı. Yabancı olmaları kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Tek sıkıntı böyle bornozlu, göt bacak açık gezemiyordum evde :)
  • dessy  (05.08.16 09:10:37) 
olmaz o iş.
klasik ama ateş-barut olayı var.
evet abi düz baktım dümdüz.
alengirli düşünüp, düz adamların sözüne gelen çok oluyor.
  • seyduna6687  (05.08.16 09:12:24) 
Kesinlikle düz bakıp ateşle barut muhabbetine gidersiniz diye düşünüyorum. Gerçekten olmuyor ne kadar efendi düzgün olursan ol bi noktada sıkıntı oluyor yani.


  • roket adam  (05.08.16 09:17:31) 
birinizden biri sevgilisiyle kavga edip hafif alkollü bir şekilde eve gelip de diğerine derdini anlatmaya başladıktan yaklaşık 1 saat 14 dakika sonra yataktan aşkım diye kalkmanız mümkün.

genlerimizde yok bizim, zorlama boşuna :)
  • minyatur dev  (05.08.16 09:30:02) 
erkeklerin önemli bir kısmı samimiyeti "güldü verecek" olarak algılamaya meyilli olduğu için ilerki zamanlarda onun niye beni friendzoneladın mızmızlıklarıyla uğraşacaksınız. yapmayın derim. erkekle eve çıkacağıma hamam böceğiyle çıkarım.


  • mrz breezy  (05.08.16 09:53:08) 
üniversitede 1 sene bir kadın ile aynı evi paylaştım...hiç sorun yaşamadık...burada ki gerçekten en önemli kıstas ortak yaşam alanları temizliği ve ödenmesi gerekenlerin düzenli ödenmesi...

eğer karşında ki adam hakikaten düzgün biri ise sıfır problem yaşarsınız...hatta hem cinsin ile ev arkadaşı olmaktansa bunu yeğlerim...muhtemel ev arkadaşın için söylemiyorum ama bir erkek olarak şunu söyleyebilirim...erkekler bir süre sonra "amannnn yaparız yaaa" kafasıyla evi salıyorlar...yok kadın çağıralım bilmem ne derken...bi bakmışsın evde ki her boku sen yapıyorsun...ama kadınla yaşamak öyle olmuyor...eşek gibi köpekler gibi o bulaşığı yıkayıp, oturma odasına bir şey döktüysen temizliyorsun...kalkıp ben tv izlerken ayak parmaklarımın arasıyla oynamayı çok severim diyen varsa da bi zahmet kendi odasında yapsın bunu...

edit : kesin sevişirsiniz kafasınıda anlamıyorum...abi siz bir kadınla sevişmeden iletişim kuramıyor musunuz? kadın ev arkadaşınla yatıp işi boka çeviriceğine wingman olarak kullan hacı...herkese kerkinmeyin lütfen
  • gkhT  (05.08.16 09:56:10 ~ 10:00:01) 
Türk erkeği beklentiye girecektir. Kimi gizli, kimi açıktan.


  • arnold schwarzeneger  (05.08.16 10:11:29) 
gkhT +1

Türk erkeği olarak genellememek gerek. Kişi zaten kendini bilir gizliden veya açıktan. Keşke erkekler "kadın - erkek" paylaşımını "ateş ve barut" olarak görmeyi bıraksa.
  • dessy  (05.08.16 10:14:17) 
Erkek tarafıyım, hayatım boyunca farklı dönemlerde 4 ev arkadaşına sahip oldum. Bunlardan 2 tanesi kadındı. Bir kaç şey söyleyeceğim bu konuda.

Değerlendirmeyi farklı cinsiyetlerden iki kişinin aynı evde yaşaması üzerinden yapmak yerine, kişilerin kafa yapısı/uyumu üzerinden değerlendirmek her zaman çok daha gerçekçi ve faydalı olur. Cinsiyet gerçekten ikinci planda kalıyor çünkü aynı cinsiyetten olmak hiç bir zaman size düzgün bir ev ilişkisini garanti etmez. İlk değinmek istediğim konu buydu. Dolayısıyla ev arkadaşı seçerken her şeyden çok uyumunuza dikkat etmenizi öneririm.

Fakat illa cinsiyetler üzerinden bir değerlendirme yapacak olsaydım, bir kadın ve bir erkeğin beraber yaşamasının daha ideal olduğunu düşündüğümü söylerdim. Elbette bu farklılığın farklı sıkıntıları var, evin içerisinde rahat giyim konusu başta olmak üzere. Fakat genel olarak baktığımda artıları daha fazla.

Misal farklı cinsiyetler bir arada yaşadığında aralarında her zaman ideal bir mesafe oluyor. Banyo ve diğer ortak alan kullanımları, görev dağılımları çok daha profesyonel. Haliyle bu diğer alanlara da yansıyor ve ortaya daha saygılı bir ilişki çıkıyor. Bu mesafenin oluşmasının ateş-barut olayıyla alakası var elbette, sizi motive edecek olan şey de bu zaten. O patlamanın yaşanmaması için, evi paylaşanlar mesafeyi korumaya özen gösteriyorlar. Aynı cinsiyetten birisiyle yaşandığında mesafe bir illüzyondan ibaret olarak kalıyor. Çünkü kısa bir süre sonra kişisel alan, sorumluluklar, paylaşımlar idealden yavaş yavaş uzaklaşıyor.

Her iki kişinin de sevgilisi yok ise canınız isterse zaten yakınlaşırsınız. Bunu tartışmak bize düşmez. En az birinizin bir ilişkisi varsa bu hem iyi, hem kötü bir durum. Partneriniz kıskançlık yapabilir bu kötü, ama ev arkadaşınızla aranızdaki mesafeyi düzgün bir şekilde ayarlayabileceği için iyi bir şey. Ha buna rağmen ayarlanamıyorsa o zaman elveda deme vakti gelmiştir. Fakat sorunlar aynı cinsiyetten insanlar bir arada yaşadığında da vardı ve hep olacak. Sadece konular farklı.

Mesafe konusuna çok taktığımı düşünebilirsiniz, fakat nihayetinde bu bir ev arkadaşlığı. Sevgililik, kardeşlik veya dostluk gibi değil. Bir doz samimiyet, biraz anlayış, bolca uyum ve saygı yeterli bu profesyonel olması gereken ilişkide.
  • givemesomesubstance  (05.08.16 10:24:15) 
üniversite zamanında erkek ev ark.m olmuştu. 2 kız 1 erkek yaşadık. hepimizin sevgili vardı, hepimiz aynı arkadaş grubundandık, kimse yadırgamadı bu durumu. buradakileri okuyunca ben başka bir ülkede mi yaşıyorum acaba diye düşünüyorum ve düzgün bir arkadaş çevrem olduğu için şükrediyorum.
sevdiğin, güvendiğin biriyse, efendi, dürüst, ahlaklı biriyle neden olmasın?
ön yargılara kapılma.
  • peggy  (05.08.16 10:35:47 ~ 11:04:16) 
biz 2 yıl boyunca 3 erkek 2 kadın şeklinde yaşadık ev 4+1 dublexdi. Son sene 1 erkek parise gitti erasmus için (sevgilisi olanlardan) sonra parise gidenin sevgilisi boşta kalan 1 erkekle aldattı.

Bizde çekirdek alıp izledik. Sonra o ikisi evlendi. Bundan önce de 1 sene kadın ile paylaştım tek başıma kalırken öncesinde de 6 ay misafir gelmişti birisi. Karşı cins kesinlikle daha güzel. Zaten önemli olan noktaları saymışlar. Fatura temizlik vs.
  • gozu acik sevisen yahudi  (05.08.16 10:40:48) 
Valla geçen sene bende 2 kızın kiracısı olarak eve çıkmıştım. Ben evdeyken duşa falan giriyorlardı. Ben odamdan çıkmıyordum hiç. Güvenmişlerdi bana. Daha önceden hiç tanışıklığımızda yoktu. 6 ay böyle devam etti. Memleketi döndüm ben.Yani diyeceğim teke tek çıkmayın. 2 kız olun o tek olsun bacım.


  • Hayalperest Vişne  (05.08.16 10:47:57) 
Umarım güzel olur. Benim için sorun yok ama insanların önyargılarindan çekinir miyim bir sure sonra diye kendimden korktum. Tesekkurler cevaplarınız için. Ayriyeten şu ' ateşle barut' olayını da hiç anlamıyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (05.08.16 10:57:39) 
harbi cevapları okuyunca başka bir dünyada yaşadığımı hissettim. yok ben varken duşa girerlerdiler, yok kesin sevişirsinizler havada uçuşuyor. ben 2 sene bir kadın arkadaşımla aynı evde yaşadım. eve çok alkollü de geldim. sevgilimden de ayrılmıştım ama hiç sevişmedik. bu düzgün bir insan olup olmamakla ilgili bir durum da değil. sevişebilirdik de o zaman kötü adam mı olacaktım. yemin ediyorum bir çocuğunuz zihniyeti şu eleştirdiğiniz zihniyetten farksız. 10 yıldır öğrencilik yapıyorum. ikinci üniversitemi okuyorum. birbirinden farklı ev arkadaşlarım oldu. en huzurlu ev arkadaşlıklarım kişiliğini ve karakterini bilmeden eve çıktığım kişiler ile oldu. kurulan bir dostluğun ardından çıktığım ev arkadaşlıkları hep kötü bitti. bu bir tesadüf olabilir, benim arkadaş seçimimdeki beceriksizliğim de olabilir ama buraya gelip saçma sapan kesin sevişirsiniz diyecek kadar da dünyanınızı küçültmeyin. gidin iki üç kadınla tanışın. bu kadınlar arkadaşınız olsun. bu zihniyetteki erkeklerin yüzdeyüzü tanıştığı her kadını "ben bunu acaba sike*lirmiyim" gözüyle bakmıyorsa da başka birşey bilmiyorum. uzun lafın kısası aklı çoluk çocuk olanlardan akıl almaya çalışmayın burda. kafanız karışmasın. umarım iyi bir ev arkadaşlığınız olur.


  • darksdantes  (05.08.16 11:17:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.