[]

Enpara vs. TEB

Bir arkadaşım için Enpara hesabı açmayı düşünüyoruz. Ancak bu ayın müşterisi, bazı hizmetlerden ücret alınacağı vs. haberleri can sıkıcı olmaya başladı. O yüzden hiç girmesek mi demeye de başladık.

Şu anda avantajları açısından bakılınca hangisi daha iyi görünüyor? EFT ödemelerinden ve havaleden Enpara ücret almaya başlayacak mı, bilginiz var mı?


 
Enpara'da eft, havale ücretsiz, hesap işletim ücreti de yok ve hiçbir zaman olmayacak. Kendileri de söylüyor sözleşmede de yazıyor. Ücretli olacağını da nereden çıkardiniz?


  • neyehbe  (05.08.16 01:30:09) 
Ne için kullanacaksın? Sadece hiçbir hizmete para ödemeyim diyorsan kuveyttürk ten normal hesap yada şubesiz senin ankan açabilirsiniz.

Bende ikisi de var, ikisinin de kitap kampanyalarından yararlanıyorum. Enpara nın applestore, googlestore kampanyası da var.

Enpara, seninbankan a göre daha profesyonel duruyor. Enpara finansbanktan daha ayrı, seninbankan daha bir kuveyttürk bünyesinde. Mesela finansbank mh yi arasan seninle ilgilenmez ama kuveyttürk'ü ararsan ilgileniyorlar. Yada hem finansbank hem enpara hesabın olabilir ama hem kuveyttürk hem seninbankan hesabı olamaz.

Enpara, sözleşme imzalamaya/ kart teslimine kendi elemanını gönderiyor. Seninbankan'da aktif ileti diye bir bela var, kartın ulaşması biraz uzayabiliyor.

Enpara kampanya iadelerini ertesi ayın 5inde yapıyor. Seninbankan hemen yapıyor.

Enpara'nın faizi iyi diyolar, seninbankan'da kar payı var ama ben ikisini de kullanmıyorum bilemem.

Seninbankan'da altın alınca fiziksel teslim alabiliyorsun, enparada yok bu.

Kuveyttürk atmsi az, finansbank daha yayggın ve ek olarak şimdilik kampanyası var ayda bir kere istediğin atm den para çekebiliyorsun.

Seninbankan'ın kredi kartı var, (geciktirince faiz yok galiba) enparada kredi kartı diye bir olay yok şimdilik.

Kampanyalarını inceleyin:
www.finansbank.enpara.com
www.seninbankan.com.tr
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (05.08.16 01:43:17) 
"Belli dönemlerde ilk sefer için ücret alacağız, ayın enparalısından almayacağız" gibi bir geyik dönmüştü diye hatırlıyorum. O yüzden tereddüt ettim @neyehbe.


  • sevgikusunkanadinda  (05.08.16 01:44:37) 
TEB öneririm. Uymazsa KuveytTürk. Ama hepsinden açın yahu; hangisi kampanya yaparsa onu kullanır, hangisi ücret almaya kalkarsa onu kapatırsınız. Kart dediğin bankanın elinin kiri bassın köpoğulları.

Ayrıca neden teb şöyle açıklayayım:
-usd eur ve tl yatırıp çekilebiliyor her atmden
-enpara finansbank'ın özerk kuruluşuyken, cepteteble direkt teb müşterisi olunuyor.
-"""her türlü""" bankacılık işlemi yapılıyor: enpara sadece para gönder al fatura yatır gibi basit işlemlere imkan sağlıyor.
-teb'in atmleri daha az sorunlu oluyor.
-teb'in atmleri daha çok var.
-yakın zamana kadar finansbank'ta şubeden işlem yapılamıyordu enparada. ceptetebde asla böyle bir kısıt yok, mırın kırın dahi etmedi veznedarlar.
-cepteteb kredi kartı yoksa kampanyalara katılınmıyor öyle aman aman.

-kuveyttürk altın için daha mantıklı bir seçim. kredi kartı yoksa pek kampanyaya katılınmıyor.

-enparada eğlence indirimleri iyi.
-ayın enparalısı bokunu çıkardılar. zaten kullanmıyordum, hiç kullanmaz oldum.
  • feel the blanks  (05.08.16 02:31:36) 
Ben aktif olarak cepteteb kullanıyorum. Gecelik faiz oranı daha yüksek. 9.50 olması lazım. Enparada 8.25 ve 3 otomatik ödeme talimatı verirsen 9.25e çıkıyor bu.

Yurtdışında da cepteteb ile çok daha rahat para çekebiliyosun. Deneyimledim gördüm. Finansbank daha sıkıntılı.

Ve @feel the blanks in söylediklerinin aynısı.
  • dog day afternoon  (05.08.16 09:41:46) 
ikisi de var +1

enpara'nın arayüzü daha anlaşılır, daha basit daha güzel. tek şifre ile giriliyor. numerik 6 basamak.

cepteteb çok alacalı göz yorucu bir arayüzü var. 3-4 tane şifre girdik ilk girişte. alfanumerik olanı her seferinde girmek gerekiyor. bir de pattern var. hatırla dedik ama ben hatırlıycam mı acaba.

enpara'nın faizi geçen sene gecelik faizi 10,50 idi. şimdi 8,50 oldu
cepteteb'in 9,50 mu 75 mi ne öyle bi şey.

enpara'da vadeli hesap açıyorsun kendin. (basit) 23:00-05:00 arası çalışıyor. çekersen bozulmuş oluyor vs.
cepteteb'de sadece 05-06 arası çekemiyosun ve hesabın kendisi çalışıyor para koyar koymaz. 2 hesabın olmamış oluyor.


ben de değişik şeylerden bahsedeyim dedim.
keşke bu faizi bu kadar düşürmeseydi de hiç muhtaç olmasaydık cepteteb'e. o kadar sevdim enpara'yı.

cepteteb'in kredi kartı da var bu arada. ilk 50bin kişiden ömür boyu kart ücreti almayacakmış. şu an 40bin gibi bi yerlerdeymiş. FYI.
  • yoggi  (05.08.16 11:56:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.