[]

Kendi kendime saksafon çalmayı öğrenebilir miyim?

Yaşadığım yerde bu enstrümanın kursunu alma şansım yok. başlangıç seviyesi dahi olsa kendi kendime video izleyerek az biraz bir şeyler becerebilir miyim ki? velev ki öğrenebilirim, ne kadar bir bütçe ayırmalı, ikinci elde ne tercih edilmeli?




 
Kendi kendine enstrüman çalmayı öğrenmek imkansız değil. Biraz doğal yetenek, müzik kulağı ve azimli olup pes etmemek gerekiyor.

Kendi başına evde çalışarak enstrüman çalmayı öğrenen ve senin sahip olduğun, olabileceğin kaynak ve araştırma imkanına sahip olmamış çok güzel caz ustası örnekleri var.

Ha nasıl yapılır, ne alınır, süreç nasıl işler gibi soruları başka arkadaşlar ve internete bırakıyorum.
  • nawar  (05.08.16 00:43:23) 
enstrumanı kendi kendine öğrenmeye çabalamayı desteklememekteyim.
bu, beraberinde bir çok riski getirmektedir. bazı enstrumanlarda öğrendiğin veya edindiğin tekniğin bilinçsizce, yanlış gözlemle yanlış edinip, daha sonra hiç düzeltememe, dolayısıyla belirli bir seviyenin üstüne çıkamama veya çeşitli sorunlarla ömür boyunca uğraşma zorunluluğu varken, bazı enstrumanlarda ise, sakatlanıp ömür boyu o enstrumandan uzak kalma zorunluluğu vardır.

ama ders/kurs gibi bir şansınız yoksa, ensturmanı öğrenmeyi de gerçekten istiyorsanız zaten seçeneğiniz yok demektir. mümkün mertebe, hemen hemen her konuda bilgi içeriği olan, "how to?" "nasıl edilir?" türevi sitelerin içerisindeki videolar yerine, bizzat başarılı müzisyenlerin kendi videolarına bakarak edinmek daha mantıklıdır. ayrıca sosyal medyadan böyle kişilerle irtibata geçip de fikir alışverişi almak olası...


saksafon hakkında net bilgim olmasa da, klarinet ile temel tekniğinin, ağız pozisyonunun çok benzer olduğunu bilmekteyim. klarinet dersi ile başlamak da mantıklı olabilirken, "xaphoon" diye adlandırılan, cep sax diye de açıklanabilen amazon türevi sitelerde 30-200 dolara kadar çeşit çeşit bulunabilen enstrumanlarla da başlamak mantıklı olabileceği düşüncesindeyim.

kolay gelsin...
  • jeanluc  (05.08.16 04:00:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.