[]

dil bilmeden yurtdışına çıkmak

tek çıkmayı düşünüyorum. dil yok. orta seviye falan diyip yalan söylemeye gerek yok anca yazılanları telefon çevirisine falan bakarak anlayabilirim. dinleme ve konuşma 0.

nasıl olur sizce, yapan var mı :(


 
elin kolun sağlamsa korkma yardır. sen anadil gibi ingilizce bilsen de karşındaki bilmiyorsa yine el kol hareketine dönüşecek o muhabbet. ama gitmeden basit cümleleri bir kağıda yazarsan kolaylık olur. Kağıttan gösterirsin. bir oda istiyorum gibi, x yere bir bilet lütfen gibi.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (05.08.16 00:24:00) 
dogu blokuna, italyaya ya da fransaya gidiyor isen ingilizce bilmen de bir işe yaramiyor zaten. kendine güven, beden dilini kullan. avrupa da kimse bilmedigin icin ayiplamaz, türkler gibi degiller.


  • thewizardofearthsea  (05.08.16 00:25:37) 
"dil bilmezsin yol bilmezsin ama adliyeye şoför olmayı bilirsin."
özele gel eski deneyimlerimi anlatayım :))

  • kupigometa  (05.08.16 00:26:35) 
ispanya'ya gideceksen fark etmez. bilmiyorlar ingilizce.


  • reavelyn  (05.08.16 00:32:48) 
Çok iyi ingilizce bilerek ana dili ingilizce olmayan bir ülkeye yerleşmştim. Zevkli oluyor.


  • kakoy  (05.08.16 01:06:33) 
olaylara karışmadığın sürece problem olacağını sanmam. ama başın sıkışırsa polise veya doktora dert anlatmak problem olacak. bu yüzden batı ülkelerine git ve geceleri dikkatli ol.


  • sttc  (05.08.16 01:16:28) 
ölmezsin de sıkıntıdan patlarsın kimseyle iletişim kuramadığın için. bi de acil bi durum olsa direkt bittin. tek gitme.


  • ambrosia  (05.08.16 01:31:41) 
Onlar da Türkçe bilmiyor, geliyorlar geziyorlar. Sıkıntı olmaz. Ben ilk gittiğimde Neredeyse 10 senedir kullanmadığım ingilizcemle teknik bir eğitim almaya gönderilmiştim tek başıma. Sorun olmamıştı :)

Ben yukarıdaki "Avrupada kimse bilmediğin için ayıplamaz, Türkler gibi değiller" lafını anlamadım. Yani şuna bak kalkmış gelmiş dünyanın bir ucundan Türkçe bilmiyor diyeni görmedim daha.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (05.08.16 06:58:22) 
gayet yaptım hatta krill alfabesi kullananda bir yere kadın başıma gittim hiç sorun olmadı çok zorda kalırsan kendi kendine türkçe konuş kesin etrafta türk çıkar yada bi hediye dükkanında . gittiğim her ülke de o kadar çok türke rastlıyorum ki nedense hiç kendimi gerçekten yurtdışında hissedemedim daha . ayrıca mecbur kalırsan bookingi aradığında orada yaşayan türk yetkiliyle görüşüyosun.


  • gokch3  (05.08.16 10:02:35) 
Pasaport polisini atlattiktan sonra hicbir sorun yasamazsin. Isine yarayacak kelime ve cumle kaliplarini ogren. Gerisini google translate ile halledersin.


  • isott  (05.08.16 10:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.