[]

Suç kimde?

Az önce bir akrabamın eşinin (polis) açığa alındığını öğrendim. Şaşırmadım, ama merak ediyorum, son iki senedir alınan polisler dışında malum örgütle bağlantısı olmayan var mı?

Bu insan küçük yaşta köyden polis olacak diye gönderildi. Zaten cemaatten ayrı hareket etme şansı yoktu diye tahmin ediyorum. Sonra yine köyde yetişmiş olan kuzenimle evlendiler, istanbul'da yaşadılar. Polis memurunun çevresi belli, ayrı bir sosyal çevre oluşturma şansları var mıydı ki? Eğitimsiz insanlar bunlar.

Şimdi iki çocukları ve kredileri var. Maddi durumları parlak değil, tek maaşla geçiniyorlar. Ben pek görüşmüyordum görüşlerine katılmadığım için ama, yine de üzüldüm duyunca. Yine asıl yargılanması gerekenler değil de, bir sürü alt kesim insana asıl olan oluyor gibi hissediyorum. Bana çünkü hayatlarının gidişatından dolayı pek farklı bir yol seçemezlerdi gibi geliyor.

Suç kimde? Ne olacak bu insanlara?

 
benimde sevdiğim bir abiyi görevden aldılar cemaatten ama dürüst namuslu çalışkan kimseye zararı olmayan biri çoçuk kredi vs var. büyük ihtimal atılacaklar.


  • mrthany  (04.08.16 22:47:35) 
@acemi bire bir tanımadığım bir insan olsa benzer bir tepki verirdim sanıyorum. ilk duyduğumda 'ah be x abi, çok söyledik ilişkinizi kesin diye' dedim.

ama bu insan ne övünen, ne aşağılayan bi insandı. 2009'da üniversiteyi kazandığımda, istanbul'u bilmiyoruz diye izin alıp bizimle yurt arayışından okul kaydına kadar kenti adım adım arşınladı. ilk sene arada evlerine giderdim, geleceğimi duyduğunda severim diye her seferinde meyveli soda stoklardı. görüşlerinden ve olaylardan o kadar habersizdim ki, bir haftasonu gidip 'geçen bizim okula abdullah gül gelecekti, imza toplandı, çok tepki oldu gelemedi. ben de imza attım ehhe mehhe' demiştim. sadece 'sen yine de dikkat et böyle şeylerde olur mu' dedi, başka da bir şey demedi adamcağız.

konumu ve sosyal durumu çerçevesinde başka bir yol seçme imkanı olduğunu sanmıyorum. bu şekilde terk edilmeyi de hak etmediklerini düşünüyorum. kaldı ki 2013'ten sonra saygım kalmayan bir meslekten kendisi.
  • gmzo  (04.08.16 23:20:50) 
Önce ki iktidarlarda dahil, vatandaşlarına ulaşılabilir ve eşit eğitim imkanı sağlayamayıp, bu gariban ailelerin çocuklarını bu evlere, yurtlara, dershanelere mahkum edenler suçludur. 95 yılında ben sınava girerken okul birincisi olduğu halde köyden yol parası olmadığı için sınavlara gidemeyenler vardı. Önceki iktidarların o snob, tepeden bakan siyaset geleneklerinin de çok etkisi oldu.


  • Phoebe  (05.08.16 00:37:48) 
"arada evlerine giderdim, geleceğimi duyduğunda severim diye her seferinde meyveli soda stoklardı." çok naifmiş gerçekten

eğer kanunlara ve amirlerine
riayet ettiyse ve oraya hakkıyla girdiyse suçlu değildir.
umarım adil bir soruşturma geçirir.
  • machetazo  (05.08.16 02:58:44) 
nuray mert yazısında konuya değinmiş, darbeci ile sıradan insan arasındaki ayrımın yok olduğundan bahsediyor: "kamudan kovulanlar, toplumdan dışlananlar bu ülkede nasıl yaşayacak, düşünen yok gibi."

www.cumhuriyet.com.tr
  • gmzo  (05.08.16 10:24:33) 
Maalesef çok hasmane davranıyorlar.

Evet gülencilerin gizli hedefleri vardı ama tabanda dini cemaat sanıp, iyi niyetlerle çalışan insanlar ve maddi menfaat nedeniyle gülenci gözükenler de vardı.

akp, kendi kadrosu olmadığı için gülen'i kullandı ve gülen hükümetten pay isteyince araları bozulup, düşman ilan etti. Hükümet elinin altında mit, ordu vs. her şey olmasına rağmen kandırıldık diye işin için sıyrılıyor ama vatandaşa gelince sen paralelsin diyorlar.

17-25'i milat kabul edip, bundan sonra yardım, destek, gönül bağı olanları atmaları lazım...


.
  • kartallar yuksek ucar  (05.08.16 10:57:10 ~ 10:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.