[]

yeşil pasaport okul bitme olayı

öğrenciliğim martta bitti, 2017 ye kadar geçerli yeşilim var. 25 yaşın altındayım.
çalışmıyorum bir gelirim sigorta kaydım vs yok.

acaba yakın zamanda benim durumumda olup yurtdışına çıkanınız var mı? bana sıkıntı çıkmaz gibi geliyor ama tecrübe edenler de paylaşırsa sevinirim.

"kanunda böyle diyor" diyenler değil de ben gayet sorunsuz çıktım veya ben çıkamadım vs. gibi başından geçenler yazarsa sevinirim.

 
Dogumgunune 6 aydan fazla varsa sikinti yok cikarsin


  • fosforlu cevriye  (04.08.16 22:04:40) 
Valla çok net çıkamazsın, okul bitimi otomatik düşüyor sisteme.


  • kurnaz  (04.08.16 22:32:16) 
her zaman risk, sorun çıkan hikayeleri duydum AMA ben gittim. Yani Türkiye'de mezun oldum, yurtdışında yüksek yapacaktım vize aldım vizeyle kullandım ama sözde o şekilde bile kullanamamam lazımdı. Gittim geldim arada da. (Yani Türkiye'de öğrenci değildim. Yurtdışında öğrenci olduğumu da tr'de hiçbir yere bildirmedim) Otomatik falan düşmemiş bir şey olmadı. Bi işte çalışınca onu görüp el koyuyorlar sanırım, yakalandım diyenlerin hep sigortası falan vardı.

ama şu sıralar daha da fazla kontrol vs var, zaten ailenin gidip yazı mı ne alması gerekecek onu da vermeyebilyorlarmış. Yeni pasaport çıkartıp vize almak daha kolay bile olabilir şu an. Ha masraf açısından sıkıntı tabii.
  • rodriguez2  (04.08.16 22:36:18 ~ 22:37:05) 
Birebir aynı durum, Haziran mezun oldum Ağustosta kazasız belasız çıktım ve döndüm


  • Zeth  (04.08.16 23:21:57) 
herkese teşekkürler.yeni görenler de kendi yaşanmış deneyimlerini eklerse sonrası için de sağlıklı bilgi olur.


  • esnafin derdinii mustafa keser  (05.08.16 00:45:08 ~ 00:45:38) 
kimse alınmasın darılmasın arkadaşlar yazacaklarımdan lütfen.

sevgili arkadaşlar, devletlerle şaka olmaz. tutturabilirsem yapılmaz.

buradaki herkes 18 yaş üstü, yani reşit, yaptığımız her şey bizim suçumuz oluyor, çocuk değiliz.

yaptığımız bir hata her zaman peşimizden gelebilir.hayati fırsatlar kaçırabiliriz. tabiri caizse hayatımız kayar.

sadece bu olay değil, büyüklü küçüklü devleti, vize, pasaport gibi ciddi belgelerde deneme yanılma yapmayın.

belkide 10 yıldır yurt dışındayım, görmediğim şey kalmadı.

şimdi bu basit örnekte 100 kişi çıkmıştır, ama mesela "esnafın derdinii mustafa keser" adlı arkadaş çıkarken yakalanır, o anda sert memura denk gelir, el koyar pasaporta, bu durumda yasal olarak kendisi ve ailesi hakkında gerekli kanun hükmünde ceza davası açılır. sırf bundan dolayı siciline güzel bir leke gelebilir arkadaşım. bak gelir değil gelebilir. kimsenin başına gelmez, senin başına gelir sen çekersin bunu.

bakın sevgili arkadaşlar, yeşil pasaport size değil, devlete ait bir evrak, bununla şaka olmaz.

bunun yanında bolca sorulan başka bir soru var, yeşil pasaportla avrupada 90 gün üstü cirit atmak, ya da eğitim almak mesela. bu yasak sevgili arkadaşlar.

siz yeşil pasaport ile avrupada erasmusa gidemez, dil eğitimi alamazsınız, oturum yapamazsınız. noolur yaparsanız.

100 kişi gider kimseye bir şey olmaz, ama o sert memur, almanlıktan aldığı tadı başka şeyden alamamıştır ve işlem uygular, diyelim tr ye dönerken yakalandınız. ne olur peki...

en başta alıkonursunuz, uçağınızı kaçırır ve normal şartlarda nezarete alınırsınız. konsolosluğa ulaşamazsınız kolayda. oulaşınca size saati 100 euroluk atercüman yollarlar, sonra avukat istenir minimum 4-5 bin euro - duruma göre 10 binlerce euro hukuk masrafı ödemek zorunda kalır türkiyeye sınır dışı edilirsiniz, bu durumda davanız arkada devam ederken, minmum 5 sene kadar schengene giriş yasağı yersiniz, pratikte hayat boyu giremeyebilirsiniz.

bunları abartmıyorum, çok az kişinin başına gelir ama bu kişi siz olabilirsiniz. Gerçekten bunu risk almak ister misiniz?
  • kurnaz  (05.08.16 00:58:43) 
kanun hükmünde ceza davasına kadar çok güzel diyordun sayın kurnaz da orada beni kopardın :D nasıl bir terimdir o.

eylülde sınavsız 2. üniversite kayıtları var aöf nin. eğer aöf ile yeşil korunuyorsa onu deneyebilirsiniz. sınav cart curt olmadan aöf kaydınız oluyor. bir bakın derim kesin bilgim yok bir bordo sporlu olarak. belki işinize yarar bu bilgi kırıntısı
  • ManikD  (05.08.16 01:14:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.