[]

Bana tavla öğretenin kırk yıl kölesi oluyorum.

Yaş 30 ve her yaz olduğu gibi bu yaz da kendime ''tavlayı bu sene öğreneceğim.'' hedefi koydum ama yaz geçiyor canlar. Karşıma rakip koymadan bana tavla öğretebilecek bir oyun yükleyeyim dedim zilyon tane şey çıktı play store'da.

Dedim Duyuru bilir, du sorayım. Telefon zenfone 2 bu arada, anlamı olacaksa

Tavsiyeniz varsa tavsiye ettiğinizi indireceğim, yoksa bodoslama dalıyorum bir tanesine. Tavsiyeniz var mı? Olsun lütfen çünkü ^.^

 
o oyle tek başına öğrenilmez, birinin sana anlatması lazım...

bu arada temel tavla öğrenmek yaklaşık 20 dk sürer....oynadıkça tecrübe ettikçe kendini geliştirirsin ancak her seferinde başka insanlarla oynamaya çalış yeni öğrenince çok hevesli oluyor insan ancak karşıda ki için büyük eziyet aklında olsun..

www.tavlayeri.com
  • gkhT  (04.08.16 17:18:05 ~ 17:18:53) 
@gkhT öğretecek kimsem yok, babam bir kere heves etti ona eziyet ettiğimi fark edip vazgeçtim. Diğer bireyler de bilmiyor evdeki.

Öleyim mi mutsuzluktan?
  • kaymaktutmayansicaksut  (04.08.16 17:21:15) 
az once biri tavla oynayacak birini ariyordu besiktasta? biri de kadikoy olsa oynarduuk dediydi.


  • jimicik  (04.08.16 17:22:35) 
istanbulda olsam öğretirdim ben sana. tavlada baya iyiyimdir :)
tavsiye olarak da iyi bilen iki kişiyi oynarken izlersen bazı taktikleri alırsın. online odalarda izleyici olabiliyorsun bazı yerlerde.

  • sta  (04.08.16 17:33:03) 
(bkz: gnu backgammon)

temel kuralları öğrendikten sonra yukarıdaki programı kurun, oyun size hamle önerilerini ve hangi hamleyi yaparsanız kazanma şansınız % kaç bunu gösteriyor.

Tavla aslında olasılık hesabı üstüne, tecrübenin ve stratejilerin yanında şansla oynanıyor.

Oynamayı yeni öğrenmiş birisi bile kırk yılık tavlacıyı tokatlayabilir, yaptığı hamle o kadar saçma ve risklidir ki normal bir oyuncu böyle bir riski almaz, ama adamın şansı yaver gider ve aldığı risk büyük olduğu için getirisi de büyük olur ve tavlayı koltuğunuzun altına verir.
  • kimlanbu  (04.08.16 17:35:42) 
ankara'da isen öğretelim nacizane beyefendi.


  • abyuksuet  (04.08.16 17:49:17) 
izleyerek değil oynayarak öğrenirsin.
ilk başlarda defans ağırlıklı oyna. defans yani bol bol kapı alıp fazla açık verme. öprendikçe ofansif takılırsın. 6-1 3-1 4-2 5-3 zarları çok iyidir. bunlarla içeriyi örmen lazım. satranç kadar olmasa da hamleleri düşünerek oyna. rakibin hamlelere göre açık vereceğin tercih de değişir. mesela çok fazla 4 atıyorsa 4 kapısını açmamak gibi.

  • cekilmis gayfe  (04.08.16 18:31:26) 
istanbul'da isen ben de öğretebilirim.


oynamayı çok severim. (gerçi yavaş oynayanlarla oynamayı sevmiyorum)

******

tüm duyuruculara sesleniyorum;

tavla zirvesi yapsanız ya?
  • holy diver  (04.08.16 19:29:27 ~ 19:30:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.