[]

lcd tv'deki çıkmayan lekeler [resimli]

parmak izi olduklarını düşündüm ve lcd solüsyonu, kolonyalı mendil gibi şeyleri denedim ama fayda etmedi.. bu lekeleri çıkarabilecek ve ekrana da zarar vermeyecek bir yöntem önerebilecek olan var mı?

ha bir de tv yaklaşık 1 senelik, bu lekeler tv'nin zamanla kendiliğinden oluşturduğu lekeler olabilir mi? öyle bir olay var mı yani lcd literatüründe?


 
kendiliğinden oluşan lekeler olabilir bunlar. bizim tv de 3.yılına girecek bu kış, bizimkinde de var orta kısmında ama bu kadar dağınık ve göze batıcı değil.

zaten şöle bişey var. lcd'nin ekranı plastik. eğer ki tv kapalı durumda iken bu lekeleri plastik yüzeyinde de görüyorsanız o zaman kendiliğinden oluşan, çıkmayacak durumda lekeler diyemeyiz. yani silinince çıkması gerekir. ama sadece tv çalıştığı sırada görüyorsanız foto da olduğu gibi, kendiliğinden zamanla oluşan lekeler olabilir bunlar. tv kapalıyken çok kaliteli olmayan temizlik maddeleri kullandıysanız zamanla benim gibi(hama) o zaman sadece tv kapalı ve güneşin tv ye yansıdığı zamanlarda görürsünüz ve bunları çıkarma şanslınız vardır. ama fotoda bunlar pek böyle durmuyor gibi. sanırım tv niz kapalıyken bunları görmüyorsunuzdur.eğer öyleyse işte o zaman yapacak pek bişey yok.
  • copy paste  (30.11.09 00:57:07) 
valla okuduğum kadarıyla, kolonyadaki alkol lcd kaplamaları için biraz sert olduğundan zamanla üzerinde lekelenmeler yapabiliyormuş, ama bu lekeler onlardan mı bilmiyorum..


  • celeron 300a  (30.11.09 20:32:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.