[]

IF yaparken spordan önce 3-5 badem yemek haram mıdır?

(bkz: intermittent fasting)
şindi bi nevi oruç ya bu nağne, yemee spordan soğna yiyin diyolla, ezan gibin. tut ki karnım acıktı 3-5 badem yedim, haram mıdır? badem olmadı bi dene çikite muz oldu, o da olumlu mu?

12 buçuktan spor yaptığım saat olan 6'ya kadar bişey yiyemiyorum(imkansızlıklar körolsun), spordan hemen önce atıversem ağzıma ölmeyeyim deyu, hı?

 
kahve versek spordan once tutmaz mi ?


  • lanc  (04.08.16 16:47:48) 
@lanc, kahve sevemiyorum be :/ sabahları açlığımı bastırsın diye gömüyordum başlamadan önce ama şimdi en azından yaktığımda enerji de vericek bişeyler olsun istiyorum.


  • baba jo  (04.08.16 16:52:03) 
Şekersiz kahve. Göm mecbur. Bu sporda neyi severek yiyoruz ki zaten. Yıldım mk.


  • gozu acik sevisen yahudi  (04.08.16 16:55:05) 
iş yerinde 12:30-13:00 gibi yemek yiyorum, 18:30'da spora başlıyorum, yaz vakti diye sıkıntı olmuyor, dayanıyorum suya.

Eğer çok acıkıyorsan spordan önce değil ama saat 3-4 gibi fındık, fıstık, badem göm gitsin.

Performansın etkileniyorsa (baş dönmesi, halsizlik) aç karnına gitme. "preworkout food" şeklinde arama yaparsan çıkıyor bir sürü sonuç. Damak tadına ve kalori limitlerine göre seçersin istediklerini.
  • kimlanbu  (04.08.16 17:15:17) 
IF uygulayanlar bildiğim kadarıyla ikiye bölünmüş halde bu konuya ilişkin olarak: Bir kısmı oruç süresince kalori içeren herhangi bir şeyin alınmasını tasvip etmezken bir kısmı 30-50 kalori içeren gıda ya da spor öncesi-esnasında BCAA alımına cevaz verir. İkinci yolu izleyenlerin argümanı kan şekerinde bir değişikliğe yol açmamasıdır, karar senin, çok da kafaya takma derim.

Baktın yine olmuyor, istediğin performansı yakalayamıyorsun, illa aç karnına -diğer bir ifadeyle oruç sonuna doğru- antrenman yapacan diye bir kaide yok. Saatlerle oynayabiliyorsan ya da koşulların imkan veriyorsa beslenme aralığında da antrenmanını gerçekleştirebilirsin.
  • candanag  (04.08.16 17:28:04 ~ 17:31:16) 
İf yapıyorum, Normalde aç gidiyordum, sıcaklar Bastırınca gözler kararır, ağırlıklar kalkmaz oldu. İki saat önce yiyorum. Güçlenme programı yaptığım için başka türlü verimli çalışamıyorum. Yağ yakmaya çalışıyorsan kalori hesabı yapacaksın. Böyle küçük hesaplar pek etkilemiyor bence. İf mucize değil herşey kalori hesabına bağlanıyor en sonunda. Spordan hemen önce yediğim bademler bi işe yaramıyordu bende. Spordan sonra yiyorum bikaç tane.


  • hasmetizm 2046  (04.08.16 17:56:04) 
Yersen yaptığın IF olmaz.


  • arnold schwarzeneger  (05.08.16 10:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.