[]

Yurtdışına çıkış - Pasaport sorusu ** Cidden acil lan :(

Merhaba çok gezen bilirciler

Önümüzdeki ay bir tatil planlıyorum bir arkadaşımla ve kafalarda bir soru işareti var. O da şu

Arkadaşımın diplomatik pasaportu var ve bu pasaportun süresi aralıkta doluyor. Ülkelere girerken "senin pasaport bitmek üzere, sen gelme ulan ayı" derler mi? Bu tarz bir limit var mı vize alırken olduğu gibi?

Acilen öğrenmem lazım bunu ona göre bilet alıcaz. Parmaklar tetik gibi mouseların sol tikinde. Onayı verin sıkıcam biletin alnının çatına.
Rica ediyorum neden bahsettiğinin farkında kişilikler konuşsun, diğerleri köşede çekirdek çitlesin. Aha böyle img.haberler.com
planlar suya mı düşecek lan (bkz: durum çok ciddi) :(


edit: ülkeler isveç, polonya, belçika.

 
Hangi ülke? Çoğu ülkede minimum 3-6 ay pasaport süresi olma şartı var. Bir arkadaşım havaalanından döndü öyle.

Dış İşleri bakanlığının sitesinde liste olması lazım bir aratın.
  • rodriguez2  (04.08.16 16:03:44) 
ya niye desinler, önümüzdeki sene ocağa kadar yurt dışında kalmayı planlamıyorsanız lütfen gidip köşede utanır mısınız günde beş kere vize sorusu açılıyor buraya.


  • evde liyakat kalmamis  (04.08.16 16:04:11) 
yeşil pasaportunun süresi dolmaya yakın olan arkadaşımı uçağa bindirmemişlerdi, seyahat dönüşünden 3 ay sonra daha geçerli olması gerekiyor.

Bu soruya alacağınız cevabın herhangi bir yasal bağlayıcılığı olmayacaktır, resmi bilgi almak için konsolosluğa bu soruyu sormanız lazım.
  • bonjurkes  (04.08.16 16:04:32 ~ 16:04:51) 
vize ile gittiğin ülkedeki seyahatinin bitiminden itibaren pasaportunun geçerlilik süresinin en az 6 ay olmasını istiyorlar. bu kesin.

ama diplomatik pasaport için bu kural aynı mıdır bilmiyorum. sanmıyorum.
  • luchetti  (04.08.16 16:04:46) 
Buyur: www.mfa.gov.tr

Bu arada biz de yeşil pasaportluyduk vizesiz gidiyorduk, arkadaşım gidemedi işte o zamanlar bu süre olayını bilmiyorduk bilsek bile yeşile yok diye düşünüyorduk varmış :/ Gri de çok farklı değil herhalde.
  • rodriguez2  (04.08.16 16:08:39) 
www.mfa.gov.tr
bu listeye göre 3 ay.

tüm pasaportlara var bu kural diye biliyorum. rengi ne olursa olsun.
  • cekilmis gayfe  (04.08.16 16:09:11 ~ 16:09:45) 
normalde turistik max 90 gün aralıksız kalabileceğin için en az 3 aylık geçerlilik süresi olması istenir. Bazı ülkeler 6 ay ister.


  • basond  (04.08.16 16:15:14) 
yesil olsa sen gelme derlerdi de, diplomatik cok kose bi soru olmus.

bilen zor bulursun, bol sans. bence bu is yatar =<
  • lanc  (04.08.16 16:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.