[]

arkadas ve intihar etme korkusu

Yakin bir arkadasimin 2 ay once esi kalp krizinden vefat etti iki kucuk cocugu ile kaldi adam,kendisi asker bu gune kadar izindi bilmem neydi evden uzakti,yarin goreve basliyor ve cocuklari ve kiz kardesiyle eve geldiler bugun.

Simdi cok canim sikiliyor kafama siksam nolur diyor?

Yazdim biraz onu rahatlatmak ve bu dusuncesini aklindan cikarmak icin ama isim var dedi simdi cevap yok.

Korkuyorum ve ailesinden kimseyi tanimiyorum,ne yapayim,nasil yaklasayim?

2 cocugu var o cocuklar bir de bunu kaldiramaz.

 
bu kadar dile döktüğüne göre yapmayı çok da düşündüğü sanmıyorum. bulunduğu durum açısından ağzından böyle kötü şeylerin çıkması normal. bence ciddi mi yoksa bunalıp da öylesine mi söylüyor onu anlamaya çalış.


  • rayde  (03.08.16 22:32:56) 
Çocuklarının ona eşinden kalan bir emanet olduğunu söyle. Eğer intihar ederse babalık görevini yapmamış olacağından bahset.


  • dissendium  (03.08.16 22:33:51) 
çocukların emanet olduğunu söylemek doğru olmayabilir, bunalmışlığın üstüne istenmeyen bir ciddi sorumluluk duygusu ekleyebilir. o topa girme bence.

onun dışında bize sorma topuna da girme. herkes kendince fikir verebilir, en iyi yapabileceğimiz bu ama doğru yönlendirmeyi yapacak profesyonel kişilerin dedikleri fark yaratabilir. eğer sen bu düşünceyle kendine sorumluluk yüklüyorsan bu sorumluluğun gerekliliğini doğru bir şekilde yerine getir.
  • ebonni eth atc  (03.08.16 22:39:23 ~ 22:40:36) 
Cocuklarin emanet oldugunu degilde,onlarin ona ihtiyaci oldugundan falan bahsettim.
Birlikte bu gunlerin ustesinden gelebilcegini soyledim ama bu darbe olayindan sonra tayinleride durdurdular.

Tayinini aldirabilseydi daha cabuk toparlar aslinda,son izninide kavga kiyamet almis zaten ve orda duramicagini soyluyor surekli.
  • brnbrs  (03.08.16 22:43:01) 
Ayni sehirde degiliz,ilk firsatta gelicek ama ne zaman bilmiyorum.
Kafasi dagilsin diye yeri geliyor sacma sapan seyler bile soyluyorum gunluk hayattan.

simdi cocuklari yikayip yatircam dedi.
Cok iyi bir baba ve cok iyi bir esti,esinide cok seviyordu
O yuzden saskinim zaten nasil davranmam gerektigini bilemiyorum.
Icim aciyor.
  • brnbrs  (03.08.16 22:53:50) 
intihar etmeyi düşünen birine söyleyecekleriniz anca intiharı ertelemesine yarar. dile getirmeye başladıysa destek alması gerekiyor.


  • boyalı kuş  (04.08.16 09:04:36) 
boyalı kuş +1 Kesinlikle!

"İntihar edeceğim" tarzı söylemler aslında "gerçekten yardıma ihtiyacım var" mesajının da dışa vurum şeklidir.
  • dessy  (04.08.16 09:23:58) 
asker olmasi isleri daha da zorlastiriyor. onlarin farkli bir kafa yapilari var. keske psikolog fikrini Kabul etse.

belki kendi durumuna benzer insanlarla tanismak, sohpet etmek faydali olur. ben boyle bir sey gozlemledim, yani sanki bu dunyada esini kaybeden tek insan ben degilim gibi bir durum oluyor. yatistiriyor onlari biraz. yoksa hep isyan, hep sorgulama vs. kendi basina kalmasa iyi olur bir de. bizim bir xx vardi, onun arkadasi da esini kaybetmis, kadin hayata kusmus ama sonra biriyle tanismis, gibi gibi hikayeler anlatsaniz belki faydasi olur.
  • jimicik  (04.08.16 09:47:16) 
En buyuk korkum zaten elinin altinda silah olmasi.destek almasi icin ugrasiyorum,cocuklarini goturuyor yardim almasi ve toparlanmalari icin ama kendini ihmal ediyor.

@Jimicik bu yoluda denedim,gercekten oyle bir yakinim vardi ondanda ornek verdim ama dun eve gelince cok degisti.acilen o evden tasinip yardim almasi gerekiyor ama nasil ikna edicem bilmiyorum.
  • brnbrs  (04.08.16 23:32:06) 
askere dönmeme imkanı varsa travmayı atlatana kadar gitmesin, hayatından önemli değil sonuçta askerlik, gerekirse kaçak olsun.

siz de mümkünse yanında olun biraz düzelene kadar.

bi psikiyatra da görünmeli acilen.

askere geri dönerse orada intihar etme ihtimali çok yüksek.

söylediklerimi dikkate alın lütfen o ruh halini iyi bilirim.
  • lorne malvo  (04.08.16 23:41:17) 
@Lorne suan ki durumlardan dolayi izin,tayin gibi bir hakki yok.ama gorevi birakma hakki var mi onu bilmiyorum.

Sadece telefonda konusarak yardimci olabiliyorum.
  • brnbrs  (04.08.16 23:48:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.