[]

açıköğretimde ikinci üniversite vs. yeni kayıt?

Anadolu Üniversitesi 'nin Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne kayıt olayım diyorum, daha önce başka bir lisansım var, okurken de kayıt olmak istemiştim ama İkinci Üniversite olayında yoktu o zaman bu bölüm, sanırım şimdi eklemişler. Bir de bu yıl sıfır çabayla öylesine girdiğim, pek iç açıcı olmayan bir YGS sonucum var, unuttuydum bile aslında, şimdi son günüymüş derken aklıma geldi. ÖSYM kayıtları en son yarın, İkinci Üniv. kayıtları 31 Ağustos gibi başlıyor.

Sorum şu ki; Her iki yolla da girmeyi deneyebilirim, ancak bir yolun ötekine göre bir kazancı/kaybı var mı? Öğrenim ücretleri olabilir, geç başlıyor olabilir, ne bileyim, her şey olabilir. Bu işleri pek bilmiyorum, tek anladığım galiba İkinci Üniv. ile kayıt olmak kesin, YGS 'den olursam belki bir sıralama mevzusu falan vardır, ancak mesela buradan kayıt olursam, Ağustos sonundaki kayıtlarda sıkıntı çıkar mı?

Aklıma bir tek gelecek yıl başka bir sebeple YGS/LYS denersem puan kırpılması mevzusu geliyor, ki öyle bir planım da yok.

 
Hocam ben 2015 aöf adalet mezunuyum, ikinci üniversite kapsamında okudum, ve bana göre tüm üniversiteler > anadolu üniversitesi aöf.

Açıköğretim olduğu için senin kültürlenmen dışında hiçbir işe yaramayacak o diploma. Ben 4 üzerinden 2,80 ile bitirdim. İyi bir ortalama değil ama onur belgem falan var. Üç dört saat fazla çalışıp 3 ortalamayı geçtim yani. Şu anda diploma dolabımda duruyor öyle. İstesem kullanırım ama açıköğretimi özel sektörde pek takmazlar. Bu kafanın bir kenarında olsun.

O yüzden bu bölümü ygs ile kazanabiliyorsan güzel bir üniversitede oku. Sadece harç ödeyeceksin aöfe.
  • dissendium  (03.08.16 20:08:47) 
ösym kayıtları en son yarın değil, bu gün 23,59 da bitiyor.
açık öğretimde ikinci üniversite olayı değişti, ikinci olarak seçilemeyen merkezi yerleştirmeye tabi bölümler var artık. aöf'ün sitesinden bakabilirsiniz.
benim gördüğüm yeni açılan iki tanesi merkezi seçimle girililenlerin içindeydi, ikinci üni olarak girilenlerde yeni açılan bölüm görmedim, gözümden kaçmış da olabilir bi bakın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.08.16 20:11:23) 
teşekkürler @dissendium ve @hayat aklini konusacak bir filozof uret. tam olarak sorumun cevabını bulamadım hala. Şimdi kayıt olup, olmadı 31 Ağustos da bir de ikinci üniversite olarak olabilirim diye düşünüyorum. (kayıtlar bu geceye ertelendi zaten)

Açıköğretim konusunda; ciddiye alınması beklentim pek yok, zaten bilişim sektöründe çalışıyorum. yalnız bölümüm çok alakasız olduğu için genelde her yeni tanıştığım insanlarda, görüşmede vs. ilk bunu merak ediyorlar, böyle böyle insanımıza "self-learning" kavramını aşılama kutsal görevini istemeden edinmiş oldum. Açıköğretim de olsa "haa demek ki buradan öğrenip ondan sonra geliştirmiş" efektini yaratabilir belki. Bunun dışında işletme konuları hep ilgimi çekmiştir, bahaneyle en azından kafamda bir fikir oluşturacak kadar öğrenirim diyorum. dönemlik 200lira da çok değil nihayetinde, işime gelmezse bırakırım.
  • aranelsurion  (04.08.16 09:55:32 ~ 09:57:10) 
Örgün olarak aynı bölümü kazanırsan aynısını bir daha açık öğretimde okuyamazsın diye biliyorum.


  • dissendium  (04.08.16 12:22:03) 
Biz dün kızın lise öğretmeniyle görüşmüştük, öğretmen aöf'ün bazı bölümlerinin sadece merkezi yerleştirme ile yapıldığını söyledi.
Sizin istediğiniz bölüm hem yeni kayıt hem de ikinci üni listesinde var.
Biz dün yeni açılan bir bölümü tercih ettik. Bizim bölüm ikinci üni sayfasında yer almıyor.

Bence siz aöf bürosunu arayıp sorun. En doğru bilgi onlardadır.
Kayıt, başlama vs yönünden merkezi yerleştirme veya ikinci üni olarak seçimde bildiğim kadarıyla bir fark yok. İkisi de aynı işlemlere, sürece tabi. Sıralama konusu nasıl oluyor onu da büro biliyordur.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.08.16 12:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.