[]

İü yuksek lisansta secmeli dersten kalma durumu?

Selamlar. Finaline giremedigim bir secmeli ders vardi. Yarin butunlemesi varmis. Bu sinava girmeyip dersten kalirsam tez donemine geciste engel yaratir mi? 2016 bahar donemi girisliyim. Sosyal bilimler.

Bu soruya cevap ararken iu lisansustu yonetmeligini okurken asagidaki paragraf dikkatimi cekti, bunu da sorayim. Madde 32 de sayilan sartlari saglamadab tez asamasina gecilmiyor mu yahu? Hic bilgim yoktu. Pratikte de boyle mi?



DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Tezli Yüksek Lisans Programı
Amaç ve kapsam
MADDE 31 – (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; öğrencinin bilimsel araştırma yaparak yeni bilgilere erişme, bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve özgün bilimsel bilgi üretme yeteneğini kazanmasını sağlamaktır.
(2) Tezli yüksek lisans programı; dersler, seminer, tez çalışması, tez sınavı ve varsa tamamlayıcı faaliyetlerden/uygulamalardan oluşur. Anasanat dalları programlarında ayrıca tez sınavı sonrası uygulamalı sınav yapılır.
Öğrenim süresi
MADDE 32 – (Değişik:RG-17/6/2013-28680, md.13)(1) Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi azami üç yıldır. Azami öğrenim süresi içinde öğrenimlerini başarı ile tamamlayamayanlar, 2547 sayılı Kanunun 44 üncü ve 46 ncı maddelerine göre öğrenimlerine devam edebilirler.

(2) ALES’ten en az 80, anasanat dalları programlarında sanatta yetenek sınavından en az 85, YDS’den en az 65 veya eşdeğeri sınavlardan en az bunların karşılıkları notları alan, AGNO’su 4.00 üzerinden en az 3.00 olan, birinci yarıyıl sonuna kadar tez konusu ve tez planı/projesi ilgili enstitüce kabul edilen öğrenciler, tezli yüksek lisans için istenen diğer koşulları da sağlamaları şartıyla üçüncü yarıyıl sonunda tezlerini teslim edebilirler.

 
Bahar donemi girisliysen zaten guzde de ders alacaksin demektir. O secmelinin yerine baska secmeli sececeksin. Gerekli kredi sartlarini saglamazsan mezun olamazsin.

Madde 32'nin 2. bendini diyorsan, o 1.5 yilda bitirebilmen icin gereken sartlar.
  • evrim halkasi  (03.08.16 19:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.