[]

İstifa etmek / edememek ?

Arkadaşlar 2.5 ay önce işe girdim. İş yerine gidip gelmem hergün 3.5 saatimi alıyor. İş akşam 19:15te bitiyor ve benim eve gelmem saat 22:00ları buluyor. Gece 11 gibi yatıp sabah 5 gibi kalkmam gereken saçma sapan bir iş hayatım var yani. Bende bu durumdan sıkıldığım için bugün şefime sözlü olarak istifa etmek istediğimi belirttim ama kendisi kabul etmedi ve sana ihtiyacımız var tarzı konuştu. Ben istifa etmeyi aklıma koydum ve kararımdan da dönmeye niyetin yok. Şimdi ben cuma günü bu sefer istifa dilekçesi ile gitsem ve dilekçe ile beraber işyeri kartımı teslim etsem kabul etmeme gibi bir durumu var mı. İstifayı kabul etmemesi halinde ne yapmam gerekli. İşe girerken sözleşme imzalamadığımızı da belirtmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




 
Kabul etmeme gibi bir durumları yok. İstifa ettikten sonra en fazla 2 hafta- 14 gün beklemek zorundasınız çünkü 2 aylık deneme süresi dolmuş. Bu iki hafta boyunca size her gün 2 saat iş arama izni bile vermek zorundalar.
Yok ben beklemeyeceğim diyorsanız maaşınızın yarısına denk gelen ihbar tazminatını öder ve çekip gidebilirsiniz.

  • tss  (03.08.16 15:44:29) 
O zaman dilekçeyi verdiğim taktirde kabul etmemezlik yaparsa maaşımın yarısını feda ederek istifayı kabul ettirme şansım var.


  • bigcaptain  (03.08.16 15:51:59) 
istifayı verir bir daha iş yerine uğramazsanız yapacakları tek uygulama bu olur, tabi sözleşmenizde ekstra bir madde belirtilmediyse.


  • tss  (03.08.16 15:53:52) 
Sözleşme imzalamadık ki işe girerken. Beni bağlayan herhangi bir şey yok. Askere gidene kadar tanıdık vasıtasıyla girmiştim, şimdi o tanıdığa ayıp olmasın diyr işi en saygılı şekilde halletmeye çalışıyorum. Ama son çare dilekçeyi verip bir daha uğramamak olacak sanırım.


  • bigcaptain  (03.08.16 16:12:31) 
ne dilekçesi oğlum arada bağ yoksa. gülerler amk adama.

kafana koyduysan son haftanı tamamla, ben artık gelmeyeceğim de.
ya da ben geçen de dedim size ama ciddiye almadınız de ben bu hafta bitince gelmeyeceğim de.

benim bu şekilde bi durumum olmuştu, herif belanın teki çıkmıştı. maaşımı bir kaç gün önceden alıp(ihtiyacım var borç ödeyeceğim demiştim sonradan çıkarken vermez falan diye) tam ayımı doldurduğum günün akşamı da ben artık gelmeyeceğim bilginiz olsun dedim. bi ay çektiğim yetti çünkü. trip mrip attı ama dediğim gibi çektiğimi ben bilirim. bi de onu düşünecek durumda değildim. geleceğine etki etmeyecekse siktir et. take care yourself :d
  • 1zenciolmasamda  (03.08.16 17:23:56 ~ 17:25:43) 
@1zenciolmasamda dilekçeyi konu daha fazla sözlü olarak uzamasın diye vericem. Dilekçeyi ve kartımı verip çıkıcam sonrasını onlar uğraşsın.


  • bigcaptain  (03.08.16 19:12:50) 
Onlar uğraşsın diye bir şey yok. Isci-işveren ilişkisinin bu parçası sizsiniz. Siz de ugrasacaksiniz.

Öncelikle 2 aylik deneme süresini geçtiğiniz için 15 gün önceden bildirimde bulunma yukumlulugunuz var. Aksi halde firmanın maasinizdan 15 günlük ihbar tazminatı kesintisi yapma hakkı var.
Günlük 2 saatlik is arama iznini istifa halinde değil, firmanın sizi işten çıkarması durumunda hakediyorsunuz. Dolayısıyla böyle bir hakkınız şimdilik yok.

Sözleşme imzalamamış olmaları genel geçer bir uygulama. sgk'ya giriş ve banka hesabina yatan bir maas olduğu sürece sozlesmeniz ve sayılıyor. pek çok firma özel şartlara sahip değilse standart sözleşmeyi işçi işten ayrılırken yapmayı veya 2 aylik deneme süresi sonunda imzalatmayi tercih ediyor. Deneme süreniz yeni bitmiş. Muhtemelen bugün yarın sizi sözleşme imzalamaya cagiracaklardi zaten. (Ortalama 15-20 gün sürüyor imzalama hazırlığı, biraz ağırdan alınır genellikle)

Kısacası ya maasinizdan vazgeçin, ya da 15 gün daha çalışmayı göze alın.
  • balik kraker  (03.08.16 20:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.