[]

erasmus, imzalayip gitmeme ve yaptirimlari

su an staj isleri asiri karisik. onumde su secenekler var:

1- valensiya'da bir sirkette call center gibi calismaca. turk sirketleri ve universiteleri arayip "bizimle calismak ister misiniz?" diye sormaca. daha detaylarini henuz bilmiyorum. denize dusenin yilana sarildigi gibi 1 yillik aramalarim sonucunda nihayet bir yer buldugum icin buna atladim. 1 ekimde basliyor.

2- almanya'da bir psikoloji-marketing sirketinde adam akilli bir staj. marketing'e dair muhtemelen ihtiyacim olan pek cok seyi ogrenecegim.

3- henuz belli degil ama yine almanya'da kalici bir is. kalici dediysem adamlar tabii ki omur boyu almayacaklar alirlarsa. 1 yillik kontrat, sonrasinda ne olacagi belli degil ama sirket bugune kadar kimseyi isten cikarmamis. orasi da bir IT sirketi ve bana verilmesi dusunulen pozisyon project management assistant. Bu asamadan sonra o sirkette yardirip giden tanidiklarim var, is de onlar araciligiyla olacak zaten.

secenekler boyleyken, etkileri soyle"

1- burada bir is ogrenmeyecegim ama en guzel yani valensiya'da olmasi. gerci kis olacak zaten bisey anlasilmaz asdasfd Ben bu sirketle kontrati imzaladim ama her zaman cayabilirim. Onemli nokta, erasmus bursuna basvurdum ve su anda learning agreement'i imzalamak uzereyim.

2- Bu staj mart 2017'de baslayacagi icin okulda 1 donem daha kalip baska dersler almam gerekecek. Ha eninde sonunda o dersleri alacagim ama sinif arakdaslarim zaten stajlarini yapip dondu, benim kaybim onlardan tam 1 yil geri kalmis olmak olacak adam akilli deneyim kazanmak icin.

SORU 1: 2 ve 3 numarali seceneklerden biri olmasi dahilinde 1'den vazgeceyim mi?
SORU 2: Learning Agreement'i imzalasam da 2-3'ten birisi olursa vazgectigim icin iptal etsem ne olur? Okul bitene kadar bir de zorunly yurtdisinda ogrenim gorme oldugu icin yine erasmusun eline bakiyor olacagimdan banlanma gibi bir seyi goze alamam.
SORU 3: sizce hangi secenek daha mantikli? Bunlara ek olarak bir de adidasve Blaupunkt'tan haber bekliyorum. adidasta ilk asamayi gectim, 2. asama icin bugun yarin mulakata cagiracaklar eger olumlu olursa. Blaupunkt da agustos sonunda tamam gel diyecek eger yine olumlu olursa. Mulakati vs yaptik, sirketin yaz tatilinin bitmesini bekliyoruz. Bir de eger secenek 3 olursa muhtemelen okulu birtakip, kariyerime daha az kalifiye bir sekilde baslamis olacagim ama zaten okulu bitirecegime kendim bile pek inanamiyorum. Hazir imkan bulmusken okulu sallayip yapisayim mi bu ise?

Neyse cok dagildi, esas soru erasmus learning agreement'tan cayma kismiydi. Hastayim, 20 saat uyudum ve kafam donuyor, ne dedigimi bilmiyorum.

 
kendi kendime cevabim su olurdu, yasin gencse git valensiyaya, 1 ulkede daha 6 ay yasamis ol. AMA yasim 27, staj donusu 28 olacak ve benim hala ilerlemek istedigim alana dair HICBIR tecrubem yok.


  • letheavendangered  (03.08.16 13:17:56) 
3


  • dissendium  (03.08.16 13:35:21) 
net 3 diyorum.


  • naberabi  (03.08.16 13:52:11) 
arkadaslar 3 diyorsunuz da oraya gelene kadar su learning agreement kismini da cozmem lazim. en fazla 1 hafta oyalayabilirim ama 3'un olup olmayacagi 1 haftada belli olmaz. agreement'i imzalasam ekimde gidecegim. eger 3. secenek ekime kadar tamam gel bizde basla derse ve ben erasmusu iptal edersem ne olur?


  • letheavendangered  (03.08.16 13:54:10) 
3 ama learning agreement olayini AB ofisi ile cozebilirsin, ailevi olaylar veya maddi durum bahane edebilirsin muhtemelen.


  • lanc  (03.08.16 14:05:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.