[]

bephantenol'u yuz ve ozellikle de goz nemlendirici olarak kullanmak

bi sure bunu kullanmam gerekecek gibi aftersun niyetine. bi zarari olur mu cildime? goze kullanmayin yaziyor kutusunda ama teramisin (ay dogru yazilisina kasamadim) gibi goz icine kullanimi kastediyor diye dusundum. var mi kullanan ya da bi fikri olan?




 
çok kuru bir dönemimde hergün uyguladım, yağ bezesi yapıyor göz çevreme sürdüm şuan o yağ bezesi hala bir anıt gibi gözümün kenarında :(
ama çok kullanan var göz çevresine aşırı kullanım olmadığı sürece çok etkilemez diye düşünüyorum.

  • eja  (03.08.16 10:50:27) 
cildim çok kuru olduğu bir aralar ben de günlük nemlendirici olarak kullanmıştım gayet de memnundum ama eczacı tüylenme yapar çok kullanılırsa dedi, direkt bıraktım.


  • treize  (03.08.16 11:00:04) 
zaten ben 4 5 gunden bahsediyorum sadece aftersun niyetine kullanicam belki bi de yatarken. yuz icin uygun iyi bi aftersun bulamadim burada aklima o geldi. o kadar zarar vermez oyleyse? iyi bari tesekkur ederim.


  • in vino veritas  (03.08.16 11:28:17) 
yakın zamanda ciddi şekilde güneş yanığı oldu yüzüm. önce eczacının verdiği karışımdan sürdüm bikaç gün. şimdi durumun ciddiyeti gidince bepanthol sürmeye başladım.
edit: zaten üzerinde yüz ve vücut için gibi bir ibare var. gözün içine sürmeyin demek istiyor.
bu arada ben evde bepanthenin ampülünü buldum (saç güçlendirsin diye almıştık, kalmış) o ampülü kırıp yüzüme sürdüm. cildim çabuk iyileşsin diye. açık yara yok ama güneş yanığı sonrası yüzüm naylonla kaplanmış gibi oldu.
  • innerbliss  (03.08.16 11:48:53 ~ 11:51:03) 
4-5 günde bir zararı olmaz canım, faydası olur hatta bence besler cildini, bıraktım dediysem arada sürüyorum ben de hala kışın çok kuruyabiliyor yüzüm. eczacının çok kullanmaktan kastı 1 ay her gün falandı zaten.


  • treize  (03.08.16 12:17:10) 
bephantol yıllardır tüm vücudumda kullandığım tek nemlendirici. (pembe değil mavi olanı.) duş aldıktan sonra yüzüm de dahil olmak üzere sürüyorum her gün. hiçbir yan etkisini görmedim, üstelik ergenlikten kalan sivilce izlerimi geçiren şey bence bu oldu.

eğer soyulacak kadar çok aşırı yandıysan bunu sürünce daha çabuk ve daha çok soyulursun. (hücre yenileme özelliği çok fazla olduğu içinmiş.) ama zaten soyulacağın varsa, 2 hafta boyunca ağır ağır soyulacağına bunu kullanıp 3 günde soyulmak daha mantıklı.

makyajdan önce yüzüme sürünce de makyaj çok rahat yapılıyor bi de.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (03.08.16 12:22:31) 
Bephantol benim günlük nemlendiricim, göz cevreme de kullanıyorum. Ve buradaki goruslerin aksine çok hafif ve yağsız bir krem olduğunu dusunuyorum. Yıllardır kullanirim kıllanma falan da yapmadı.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.08.16 12:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.