[]

Yurtdışına taşınmak

Selamlar,

Son günlerde olanlardan sonra gitme kararı almışlardan bir tanesiyim ve görüşmelerim devam ediyor.
Daha önce yurtdışında çalışanlara birkaç soru sormak isterim.

1. Şirket Fransız fakat polonya'da onun şubesinde çalışacağım, polonyada nasıl çalışma izni alınıyor tam bilmiyorlarmış, daha önce çalışma izni alan var mı ? Ben buradan konsolosluğa gitmem bir bir gelişme olur mu ?

2 Çalışma izni ortalama ne kadar sürede çıkar ? (benden ne zaman başlayabilirsin cevabı bekliyorlar)

 
Calisma bakanligi ya da gocmen dairesi ile isleri takip edecek, basvuru ve yazismalari yapacak birisi lazim Polonya'da. Bu islerde genelde sirketler gocmen avukatlik burolari ile calisiyorlar.

Calisma izninin cikmasi iyi ihtimalle 3 ay surer. Vize genelde 2-3 gunde cikiyor calisma izni olunca.
  • crown  (02.08.16 21:53:44) 
Polonyayı bilmemekle birlikte genel avrupa da hatta türkiyede bile böyle olduğundan benzer olduğunu düşünmekteyim. Şirket çalışan için çalışan o ülkeye gitmeden çalışma izni için başvurur çalışma izni çıkar sonra çalışan kendi ülkesinden konsolosluğa oturum için başvurur gider. Elbette ki ülkeye turist yada ticari vizeyle girip içerideyken de bu işlemler yapılabilir fakat bazen tekrar tr ye dönüp oturum için başvurmak gerekebiliyor.

Ülkeden ülkeye değişse de 2 ay alabilir burada bir kaç anahtar faktör var sizin için bir şirket fransızsa polonyada şubeleri var mı? İki bir meslek mi icraa ediyorsunuz doktorluk mühendislik gibi yoksa genel bir iş mi yapıyorsunuz satış vs. gibi bunlar süreyi etkileyecek hatta kabul görmemeyi sağlayacak faktörler. bir not misal litvanya için şirketlerin önce gazeteye ilan verip 2 ay bir litvan araması gerekiyor bulamazsa izin veriyorlar yabancı alımına tabii bu işin resmi yani her zaman böyle olmuyor.
  • wallcan  (02.08.16 21:55:04) 
danışman pozisyonunda çalışıyorum ve sektörüme göre kalifiye eleman sayılırım. Bu konuda sorun çıkaracaklarını sanmıyorum, 35 farklı milletten çalışanlar varmış.

2-3 ay ise güzel bir süre benim içinde. Buna ek olarak benden araştırmamı istediler nasıl alınır diye.

1. onlar oradan başvuracak çalışma izni için
2. ben buradan o belgelerle oturum için başvuracağım
  • facebook  (02.08.16 22:04:51) 
polonya değil ama bi kuzey ülkesi için 6-7 ay kadar sürdü, üstelik belgeler, kontrat vs çok düzenli olmasına rağmen. Mülteci akını işleri biraz aksatıyor.


  • oldboy  (02.08.16 22:09:14) 
ben de 3 ay kadar sürer diye biliyorum. senin tr'de bsavurman icin sana bir kontrat vermeleri gerekir sanirim. en temizi polonya'nin göcmenlerle alakali bakanliginin internet sitesine bakmak, ingilizce versiyonu vardir. orda izlenecek adimlar yaziyordur.


  • kimse  (02.08.16 23:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.