[]

İç Savaş Tehlikesi Var mı?

İnsanlardan duyduğuma göre Türkiye'de iç savaş tehlikesi var. RTE, OHAL i daha da güçlenmek için kullanınca ve Batı ile ters düşünce (ABD'nin de tetiklemesiyle) ülkede çatışmalar olacakmış.

Sizce bu iddianın doğruluğu var mı? Olursa bu kadar kısa zamanda olabilir mi?


 
iddialar boş değil ancak kısa vadede zor.


  • makarnavodka  (02.08.16 21:08:08) 
şu an ihtimal yok. muhalifler bile " olsun tayyip cemaati temizliyor" diye düşünüyor. nereye çatışcaklar bi de.


  • rayde  (02.08.16 21:13:49) 
ya bence türkiye'de iç savaş tehlikesi var hatta az buz da değil ama şunu anlamıyorum: şimdi eğer bu işler "amariga'nın oyunu" ise, kim neden türkiye'de iç savaş çıkmasını istesin? avrupa'da insanların memnuniyetsizliği tavan yapmışken, ırkçılık yardırıyorken, halihazırda çok sayıda ülke (ortadoğu'yu geçtim venezuelası, brezilyası vs. patlamaya hazır bomba) sıkıntılıyken türkiye'yi de karıştırmak kime ne fayda sağlayacak? 70 milyon mültecinin daha avrupa kapılarına dayanmasını mı istiyorlar? kaldı ki bizim direkt bulgaristan'a ve yunanistan'a sınır kapımız var, istedikleri kadar polis-asker koysunlar, nasıl tutacaklar bu kadar insanı?

tamam silah satılıyor, çok güzel paralar dönüyor iyi güzel ama bu paraları yiyebilecek bir ortam da lazım. türkiye savaşa girerse bence avrupa'nın da sonu gelir ki bunun istenen bir şey olduğunu düşünmüyorum. dediğim gibi, bulgaristan ve yunanistan'a sınırı olan 78 milyonluk bir ülkede iç savaş çıkarsa, polis-asker-barikat falan tutamaz. adam iç savaştan kaçıyor, sınırda kaybedecek neyi var?

bence o yüzden türkiye'yi stabiliteden uzak tutmak ama çok da coşturmamak istiyolar. en güzeli bu. hem terör sayesinde yine güzel cukkalıyolar hem de türkiye'yle uğraşmak zorunda kalmıyolar.

olaya GÜÇLENMEMİZİ İSTEMİYÜRLER diyen akp seçmeni penceresinden baktığımın farkındayım ama türkiye netice itibariyle bölgenin önemli ülkelerinden biri. söz sahibi olmak ayrı, önemli oyuncu olmak ayrı. elbette ki dış güçlerin üzerimizde oynayacağı bazı zalımey oyunlar olacak. amma ben işi iç savaşa kadar götürmezler diye düşünüyorum. türkiye düşerse kim ne kazanacak ki? bunun makul bi cevabı varsa makarna stoklayayım.
  • der meister  (02.08.16 21:14:58) 
olacak gibi.


  • sutlu nescafe  (02.08.16 21:17:12) 
kısa vadede ihtimal vermiyorum. çıkarsa cumhurbaşkanının şu "isteseler de istemeseler de" kışkırtmaları sonucunda bir halk yeter deyip, sokağa çıkarsa ve akp'nin grubu ile karşılaştığında taraflardan biri son derece çomar bir hareket yapıp, bir başkasının ölümüne sebep olursa çıkar. bir diğer ihtimal de ilk günlerdeki gibi alevi mahallelerini vs. basma olayı tekrar başlayabilir. ondan sonra çıkar ama bunun ihtimali daha düşük.


  • nawar  (02.08.16 21:19:41) 
Var tabi, 15 Temmuz'da bunun eşiğinden döndük.

Darbeye sonuna kadar karşı bir insan olmakla beraber, Tayyip ekrana çıkıp milleti sokağa çağırıp "tankların önüne durun" dediği anda "inşallah bir an önce bitirip alırlar yönetimi" dedim darbeciler için.

kalkışmayı yapan askerin sayısını bilmiyorduk ve polis ve halkın darbecilerin önüne durması söyleniyordu. o an direk "aha iç savaş an itibariyle başladı." dedim. daha sonra darbeye kalkışanların sayısının az olduğunu görünce biraz rahatlar gibi oldum ama çatışma haberleri geldikçe ordunun kalanını da dahil olacak diye gene ödüm koptu.

ordu çok itidalli davrandı neyse ki. direkten döndük.
  • materyalist imam  (03.08.16 04:24:11) 
yani güvenli, istikrar abidesi bir ülke olduğumuzdan değil de
şunu merak ediyorum,
iç şavaş olması için x y z şeklinde grupların birbiriyleç çatışması lazım, değil mi?
bunun olup olabileceği şey
1)askerle polisin karşı karşıya gelmesiydi, 2)memlekette ordudaki kliklerden başka örgütlü ve eline silah alabilecek -devletle ters düşmüş- kim var? kimse yok ki. 1 ve 2. senaryoları zaten gördük. olmadı.
Kalan x y z birbirine girebilecek kim var? şii sünni olayı yok bizde.
80lerdeki gibi ülkücü sosyalist çatışması olamaz. ülkücüler tayyibe reis diyor 1 senedir adamlar kongre yapamıyor. sosyalistler zaten öldü, yuduk, gömdük. seküler kitle, canımız da yapılacabilecek şey ancak gezi eylemi işte, daha fazlasını nasıl yapsın bu okumuş çocuklar?
aleviler silah alıp çatışmaz, anca katliam yaparsın. maraş gibi çorum gibi onun adı iç savaş değil, katliam olur
PKK zaten PKK, onunki de iç savaş dersen o doğuda zaten var bi 30 senedir
IŞIDçı olmayan islamcı tayfa zaten devletin yanında. devlete isyan etmiyor ki kimle savaşcak? onlara da silah verilerse -devlet verebilir de- alevisini sekülerini doğrarlar ancak o da iç savaş değil katliam olur yine.
kaldı IŞID. o da suriyede ırakta götünü toplasın da bize kalsın. ha burada büyük bir devlet inisiyatif alır da s...n türkiyenin belasını, derse bu heriflere (niye diyecekse?) onu bilemiyorum.

çok yüzeysel olduğumuz farkındayım, ama şununla şu şu sebepten çatışır, gibi bir açıklama duymak isterim.
  • niye ama  (03.08.16 07:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.