[]

İngilizce Bilen Arkadaşlar

böyle bangır bangır metin okuyabilen arkadaşlar ciddi bi çalışmayla evde gramer kitaplarıyla ne seviyeye gelebilirim? tabii gün içinde sürekli podcast de dinleyeceğim.

belli bi seviyem var.


 
Hocam dünyada sadece bir tane İngilizce grammar var. Bunun başı belli, sonu belli. Düzenli çalışmayla iki üç aya tüm grammar bitebilir. Ondan sonra kelime çalışmaları yapmanız gerek. Listening kelime çalışmalarına dahil edilebilir. B2 seviyesine gelinebilir.


  • dissendium  (02.08.16 18:29:36) 
Hangi kulvarda ne seviye? Yazma, duyduğunu anlama, okuduğunu anlama, telaffuz, akıcı sözlü iletişim kurma?


  • shadowcat  (02.08.16 18:54:53) 
Iki yilda B2 olursun. Saka yapmiyorum. Gercek B2 iki yil alir.


  • Traveller  (02.08.16 18:57:51) 
iki yıl fazla uzun değil mi? yıllardır oluşan dil bilgim/kelime haznem var. bir çok temel cümleyi kurabiliyorum, bir çok şeyi dinleyerek daha fazlasını okuyarak anlayabiliyorum. kendimi her şekilde çok teknik olmadan ifade edebilirim. sadece bazı cümlelerin kuruluş şekilleri yüzünden yani o cümledeki grameri bilmediğim için çeviremediğim yerler oluyor. yoksa tanımadığım kelime yok gibi... peki grameri yaladık yuttuktan sonra? sonra ne yapmalı?

ciddi disiplinli ders çalışırım, yalarım, yutarım. bir kitabı 3 kere sıkılmadan, sabırla bitirebilirim. hevesli ve istekliyim.
  • 1zenciolmasamda  (02.08.16 19:21:50 ~ 19:22:22) 
grameri iyice kavramak için iki tane grammer kitabı bitirmenin yeterli olduğunu düşünüyorum (biri başlangıç-orta, diğeri advanced olan). eğer gramer bilmiyosan kelime haznen de yeterli değildir. bunun için graded readerlardan (a1,a2,b1 diye gidiyor) almanı tavsiye ederim. tamamı ingilizce bir coursebook da faydalı olur (student+workbook şeklinde olan kitaplardan). süre kişiye göre değişir ama ilk kez dil öğreniyorsan çok hızlı olmayacaktır. başarılar.


  • slow like honey  (02.08.16 19:42:14) 
tanımadığın kelime nasıl yok? ben bu kadar ingilizce biliyorum hala bilmediğim yüzlerce belki binlerce ingilizce kelime vardir. hangi ingilizce kaynaklarini baz alıyosun ki kelime eksiğinin olmadığını düşünebiliyosun? :(


  • ambrosia  (02.08.16 20:12:26) 
@qazwsx english grammar today vardı yarısını bitirdim onun o dönem sıkıntı çıktı başka bir işe yoğunlaşmak zorunda kaldım.sonra attım. hırpalamıştım epey, memnundum aslında. şu an elimde şu var. www.idefix.com

yeterli olmaz mı? var mı fikir verebilecek?
  • 1zenciolmasamda  (02.08.16 20:14:17) 
@ambrosia kendimi ifade edebilecek kadar, en azından mülakatlarda başarılı olabilecek kadar kelime bilgim var. ama açıp bir makale okumaya çalışsam mavi ekran veririm tabi. o işi gramerden sonra bolca okuma yaparak aşmayı düşünüyorum. sanırım asıl yılları o alır. ama ben şuan her kelimesini bildiğim cümleyi birebir çevirebilecek durumda olmak istiyorum.


  • 1zenciolmasamda  (02.08.16 20:16:31) 
kitabı indirip inceledim, kapsamlı gözüküyor. yeterince egzersiz yok sandım başta ama sonlarında testler var, hatırlamadığınız konuları tekrar çalışmanı sağlıyor. bu kitabı bitir bence, daha sonra ek kaynak gerekir mi zaman gösterir. zaten ardarda kitap bitirmen gerekmiyor, kelime öğrenmeye de odaklan. ama lise hazırlıkta grammarway 1-2-3 diye 3 tane grammer kitabı bitirdiğimizi hatırlıyorum.


  • slow like honey  (02.08.16 20:59:22) 
ingilizce hocası falan yok mudur buralarda, yardımcı olsun bu duruma


  • 1zenciolmasamda  (02.08.16 21:00:10) 
dil öğrenmek çooooooooooooook uzun bir süreç. hem de öyle böyle değil. sabırlı olacaksın ve yıllarını vereceksin bu işe.

en az 5 yıl.

1-2 yılda öğrendiğin ingilizce bek bi işe yaramaz. TOEFL'dan falan 75-80 alırsın belki ama iş native'lerle derin sohbetlere gelince feleğin şaşar.

o yüzden dil öğrenmek bir süreçtir.
  • merak ediyorum  (01.09.16 02:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.