[]

Sizce Berlin'deki şu dil kursu nasıl?

Berlin'deki şu kurs hakkında bilgisi olan var mı? sizce nasıldır?
www.die-deutschule.de

Amacım mastera başlayana kadar dil kursuna gitmek. bu da baya bi ucuz, bir arkadaşımın arkadaşı gidiyormuş.
Sonra mastera başvurmayı ve olursa bi süre oralarda kalmayı istiyorum. Şimdi kaçırdım başvuruları falan genelde.
Hem alışmış hem de belki ufak bi iş bulmuş olurum. Sevmezsem de dönme ihtimalim daha kolay olur.
Ayrıca bu planı da değerlendirirseniz sevinirim. Mantıklı mı? :)

 
- dil kursu iyi ama ders gruplarindaki ögrencilerinin senin egitim, yas, ve dil seviyende olmasina dikkat et. Yani sinifindaki kisiler anlasabilecegin kisiler olmali, derste ögrendiginden daha cok o insanlarla iletisimin sirasinda ögrenirsin almancayi. Yoksa senle alakasi olmayan insanlarla derse girip, kimse ile konusmayip evine dönersen cok verimli olmaz. Bu kisilerin profillerini acik acik sor kursa yazilmadan.
- mastera almanyada iken basvurman avantaj olur, isler daha hizli yürür.
- buraya dil kursu icin gelip daha sonradan is bulup calisma izni almak olasi ama cok zor. Eger amacin master ise calistigin isler cok limitli olur, ya üniversite bünyesinde calisirsin ya da senede 90 günden fazla calisamazsin. Yani ya masteri ya da calismayi secmelisin kendine. Eger ingilizcen iyi ve is tecrüben var ise is bulman, is görüsmelerine gitmen türkiyede yasayan birine göre daha kolay olacaktir.
  • emrahday  (02.08.16 17:20:52) 
Öğretmene bağlı sonuçta. Birisi çok memnun kalırken bir başkası şikayet edebilir. Sınıfların büyüklüğü falan önemli olan ve bildiğim kadarıyla bu okulun sınıfları da büyük ve kalabalık oluyor genelde. Bu da olumsuz etkiliyor tabii. BSI Berlin de aşağı yukarı aynı fiyat bu arada. Sınıflar nispeten ufak, bazıları büyük gerçi ama çok özel durumlar haricinde, genelde 8-10 kişi oluyor sınıflarda. Volkshochschule de yine ucuzlardan bir seçenek olabilir. Ama orada yeni çalışmaya başlayan bir öğretmenle konuşmuştum, hiç memnun değildi. Tuhaf ama öğrenci profilinden baya şikayetçiydi. İnsanların fazla ciddi olduğunu, kimsenin bir konu hakkında fikir falan beyan edemediğini söylemişti. BSI Berlin'de çalışıyordu ondan önce. Oradaki öğrenci kitlesi genelde gayet iyi.

Fiyatı biraz daha yüksek kurslardan şu öneriliyor mesela: www.speakeasysprachzeug.de Çok mütevazi, sınıflar ufak...vs. Vize için uygun mu diye araştırırsın kendin.

Berlin'deki en iyi kurs seçeneklerinden biri olarak da bu gösteriliyor: transmitter-berlin.tumblr.com Ama yine vize için uygunluğunu araştır.
  • soso  (02.08.16 17:34:37 ~ 17:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.