[]

Askerlik

Askerde uzun dönem ve kısa dönemi biz mi seçiyoruz ? Avukatlar genelde nasıl yapıyorlar ? Dil eğitimi için yurtdışına gideceğim.Gitmişken 3 yıl çalışıp dövizli askerlik mi yapsam ? Aramızda türkiye doğumlu olup hiç dövizli askerlik yapan var mı ?




 
Askeriye seçiyor uzun mu kısa mı olacağını.
Avukatları bilmiyorum ama tahminim kısa dönem.
Gitmişken 3 yıl çalışmak o kadar kolay değil, yoksa herkes dil eğitimine giderdi.
Ben yaptım dövizle askerlik.
  • cakabo  (02.08.16 15:24:22) 
isteyeni kısa dönem, isteyeni (eğer kişinin mesleğindeki adama ihtiyaç var ise) uzun dönem alıyorlar. yani yine kişinin isteği ön planda.
askerlik dairesinde ve askerlik şubesinde görev yaptım ve aksini hiç görmedim.
kimisi diyor ki ben kısa dönem istedim bana uzun çıktı, ordu o adama muhtaç kalmış düşün yani! doktor, eczacı, diş hekimi gibi meslekler haricinde ki mesleklerde zaten oransal bir fazlalık var. emin olun bir mühendis, avukat, muhasebeci gibi mesleklerden ziyade orduevine kemancıyı daha çok aramaktalar.
şanlıurfa orduevine bir kemancı gönderilmedi diye zamanında kıyamet kopmuştu.
orduevinin komutanı albay her gün sağı solu arayarak sürekli -kemancı istiyoruz göndermiyorlar diye konuşuyormuş.
personel dairede ki binbaşı ulan varda biz mi göndermedik diye sürekli küfür ediyordu.
ama bize bir avukat gönderin, ya yok mu bi tane elektronik mühendisi gibi bir talep hiç duymadım.
her yan üniversite dolayısıyla her meslekten adam haddinden fazla var.
ordu istemeyeni zorla uzun dönem almıyor.
dövizli askerlik yap, uğraşma.
acemiliğimde 3 avukat vardı hepsi kısa dönemdi.
  • seyduna6687  (02.08.16 15:57:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.