[]

2 kedimizden birini kaybettik, yeniden sahiplenelim mi?

1 yasini biraz gecmis ve kardes olan 2 disi kedimiz vardi. Birini 2 hafta once kaybettik. Digeri de dogdugundan beri ilk kez yalniz kalmis oldu boylece. Veteriner kisa zaman icinde tekrar bir yavru kedi sahiplenmemizin kedimiz icin iyi olacagini soyledi.

Kedimizin hali tavri cok kotu degil, depresyon belirtileri yok. Sadece daha konuskan, daha sirnasik bir kedi oldu, bir de bir sekilde evde biz varken o yalniz kalirsa cok miyavliyor (hepimiz mutfaktaysak ve onu almadiysak ornegin). Bunlar disinda yemesinde icmesinde oyun oynamasinda uyumasinda kendini temizlemesinde falan bi anormallik yok. Yine de yeni kedi sahiplenmeli miyiz, onun icin iyi olur mu, yoksa boyle ikinci bi degisiklik daha mi kotu yapar, alisamaz mi bir turlu karar veremedik. Bir de simdi eskisinden daha cok sevgi ilgi istiyor, biz yavru kediyle ilgilenince daha mi kotu olur hic kestiremiyorum. Benzer durum yasayan var mi, ne onerirsiniz?


 
başınız sağolsun öncelikle, çok üzüldüm.

veteriner hekiminiz yeni bir kedi sahiplenmenizi söylemiş ama, kediniz bu duruma nasıl tepki verir bilmiyoruz. sosyal bir kedi mi, yoksa fazla dominant mı? ben evdeki kedilerimden birini kaybettikten yaklaşık bir sene sonra başka bir kedi sahiplendim, evdeki mevcut bulunan kaybettiğim kedimle de pek anlaşamıyordu zaten, yeni gelenden de hiç memnun olmadı, ama alıştı. artık birbirlerine uzaktan kıl olup çok saldırmıyorlar misal. yavru, resesif bir kedi alırsanız hem alışması kolay olabilir, hem de bir müddet sonra oyun arkadaşlığı yaparlar. kediler sürü hayvanları değil, yalnız kalınca zannettiğimiz gibi aşırı sıkılmıyorlar. ama sokaktan bir kedi daha kurtarmış olursunuz en azından. şu ana kadar çok karışık ve ortada yazdım, ama artık netim. bence yeni yavru evinize neşe getirir, kediniz de zaten henüz gençmiş, çabuk adapte olur. sahiplenin :)
  • evde liyakat kalmamis  (02.08.16 15:21:24) 
arkadaşa alışmış o kedi.
alsanız iyi olur.
başta hoşlanmasa bile anlaşır, kaynaşırlar.^

ne demişler?
bir kedi, iyidir.
iki kedi, daha iyidir.
  • supermatik  (02.08.16 15:23:41 ~ 15:27:03) 
kedilerin sağı solu belli olmaz, problem gözükmüyorsa kurcalamayın fazla. sonra yeni kedi geldi diye etrafa sıçmaya falan başlar. Hiç o topa girmeyin bence.


  • dodi el ford  (02.08.16 15:25:02) 
daha sırnaşık olması ve yalnızken sizi istemesi zaten kardeşinin arkadaşlığını aradığına delalet. yeni kediye ne kadar sürede alışır, ne tepki verir bilinmez. ama uzun vadede onun için iyi olacağını söyleyebilirim. her dakika yanında olamazsınız neticede, yazık en azından hem bir arkadaşı olur, hem de sokaktan bir canın daha hayatına dokunmuş olursunuz.


  • piremses  (02.08.16 15:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.