[]

Yunanistan'da araç kullanmak ?

Eski ehliyetim var ve bu hafta sonu Yunanistan'da araç kullanmayı planlıyorum. Araç arkadaşımın babasının aracı (Yunan plakalı) uzun bir yola çıkacağız.

İnternette kimi yerlerde yeni ehliyet kesinlikle gerekli deniliyor, kimi yerlerde ise cokgezenadam.com bu belge kaynak gösterilip ehliyetin geçerli olduğu söyleniyor.


Hafta sonu gideceğim için yenisini çıkaracak vaktim olmadığını varsayıyorum, sizce ?

 
kullanırsın. zaten polis görmezsin yollarda. çevirme falan çok nadir


  • cekilmis gayfe  (02.08.16 14:07:39) 
Sinir gecmedikce kullanirsin.


  • kuehles blondes  (02.08.16 14:12:49) 
benim nedense hep durumlarım aykırı olduğundan kafamı karıştırıyor. eskiden turing falan deniyor ama bu sınırı arabanla geçmek için, orda göze batıyor sanırım çoğunlukla. bu 2014 yayınlı belge de aslında durumumu onaylıyor ama yeni ehliyet kafamı kurcalıyor. araba şimdi emanet araba, arkadaşımın babasının arabayı çekip rezillik çıkarmasınlar diye korkuyorum.


  • dijital dunyadaki analog adam  (02.08.16 14:25:00) 
yunanistana binlerce kez gittim bir kere bile çevirme görmedim. polis de görmüyorsun sokakta falan. eski ehliyet geçerli halen.


  • cekilmis gayfe  (02.08.16 14:39:51) 
Hocam ben yeni bir detay fark ettim.

Arkadaşınız babasından vekaletname aldı mı araç için?

Vekaletname olmadan adınıza kayıtlı olmayan bir aracı sınırdan geçiremezsiniz bu bir.
İkincisi de, Yunanistan tarafında uluslararası ehliyetinizi sorarlarsa mecburen Turing belgesi almanız gerekir, 400 lirayı hazırlayın.

edit : şimdi idrak ettiğim gibiyse olay, yani araç ile buluşmanız yunanistan sınırlarının içerisinde olacaksa sıkıntı olmaz.
  • minyatur dev  (02.08.16 18:08:43 ~ 18:09:39) 
Yunanistan icinde uluslararasi ehliyet sormazlar. Merak etmeyin. Bu ihtimali atin kafanizdan cubku oyle olsa her araba kiralayan da sikintiya girecekti. Sinirdan gecmek icin uluslararasi ehliyet.

Ama siz arabayla yunanistandan baslayip orada gezeceksiniz zaten. Hicbi sey olmaz
  • kuehles blondes  (02.08.16 21:05:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.