[]

tavukçuluk yapmak ve devlet teşvik-destekleri hk.

merhaba duyurunun güzel insanları

bir arkadaşım memlekete dönüp kendi arazisinde bu işi yapmayı düşünüyor.
aslında tam olarak yumurta satmak.
bu konuda devletten alabileceği destek/teşvik/hibe konularında bilgisi olanların yardımlarını esirgememesini rica ederim.
internetten biraz araştırma yaptık ama pek elle tutulur bir şey bulamadık.
genelde büyük/küçükbaş hayvan ve arılar ile ilgili destekler var.

 
Gezen tavuk projelerini 30000 lira hibe olmasi lazim.ziraat bankasinin 100000 lira faizsiz kredisi var idi ama 5-10 k tavuk miktari icindi diye hatirliyorum.bolgesel tavuk uretim birligi varsa oradan veya uretici derneklerinden daha saglikli bilgi alinabilir.


  • duptıs  (02.08.16 11:50:14) 
kümes tipi yaparsa çok çetrefilli bir tesis kurmadıkdan sonra büyük yumurtacılar iflas ettirir. çünkü yumurta 6 ay kazandırır . 6 ay kaybettirir. bu kaybetmede olan süre 15 gün geçsin iflaslar gelmeye başlar. bu süreyide büyük yumurtacılar belirler. çok ama çok zor bir işdir. işi bilmezsen herkes geçirmeye çalışır yemcisinden , tesis kurana, veterinerden, vitaminciye, işçiler yumurta çalar, hergün onlarca yüzlerce hayvan ölür, başka kümeslerden bir çok hastalık gelebilir.

gezen tavuk olayı buna göre biraz daha kolay ama ondada yumurtayı alacak doğal beslenme aşığı burjuva insanlar bulman gerekirki yumurta para etsin para kazansın . gezen tavuk ayrıyetten yem ilaç mineral vitamin vermek durumundasın . bunlarda masrafı artırıyor.

tarım ve gıda bakanlığı küçük yumurtacıları bitirir . bi bakmışsın her ay ceza yersin , yok yumurtan kirli , yok yazın silik çıkmış , yok yumurtan bozulmuş . bunlara itiraz hakkında yok . çünkü sen yokken herhangi bir markete girerler yumurtalara bakarlar senin markanı görünce büyükler abi şuna bi ceza yolla cebinede 3,5 kuruş koydukları vakit . cezalar ardı sıra hiç duraksamadan gelir.

dolayısıyla çok zor bir iş ama herşeyi nizami yapıp bu iş 10 milyon ayırırsan bişeyler başarabilirsin .

gelelim desteğe ipard tkdk gibi kurumlar destekler ama en az 100000 hayvan diye biliyorum . hayvanın en ucuzu 11 +kdv . 1 ile 1,5 da tesis yer ettimi sana 2,5milyon. ama zarar etmene karışmaz sen yaparsın yatırımı projeyi çizdirirsin faturaları toplarsın sonra hibeni verir. öle ben senin cebine 1,25 milyon koyum sende yarsını kat git şurda güzel bir tesis koy demez. herşeyi sen yaparsın acayip şekilde denetler seni her aşamada ondan sonra verir parayı. yani bu işler bilmeyen adamın işi değil dostum . yumurta al, sat . en temiz iş. üretime girme derim ben .
  • emreozb  (02.08.16 12:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.