[]

Elektrikten anlayanlar bu sigorta neden atıyor (resimli)

Merhabalar efenim.

Görselde bir zamanlayıcıya bağlı elektrik sigortası görünüyor, bu tesisat havuzun silkülasyon sistemini belli zamanlarda çalışmasını sağlıyor, sorun şu ki sigortalardan birbirine siyah bir parça ile bağlanmış olanlar zamanlayıcı devreye girdiği an atıyor, elimle kaldırdığımda normal çalışmasına devam ediyor ta ki zamanlayıcı işini bitirip durduktan ve tekrar çalışma zamanı gelene kadar. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

Not : bu olay arada sırada olmuyor her gün sigortayı kaldırmak zorunda kalıyorum.

 
yazdıklarının çok net değil ancak şöyle mi oluyor zamanlayıcı aktif olduğu zaman çıkışına bağlı cihazları çalıştırıyor bundan sonra da sigortalardan birisi mi atıyor.

zamanlayıcı devreden çıktıktan sonra herhangi bir atan sigorta atmıyor ise, zamanlayıcıya bağlı cihazlar devreye girdiği zaman sigortadan yüksek akım çektiği için atıyor olabilir,sigortanın amper değerine çalışan cihazlarının ne kadar akım çektiğine bir bakın öncelikle.
  • sealth  (02.08.16 10:42:45 ~ 10:43:57) 
muhtemelen havuzun su sirkulasyonunu sağlayan pompa ilk kalkışta biraz zorlanıyor ve yüksek akım çekiyor, sonuç olarak sigorta atıyor. Elektrik motorları ilk kalkışta nominal akımlarına göre 2-2.5 kata kadar akım çekerler. Bu sürede sigorta atımını önlemek için C tipi denen gecikmeli tip sigortalar kullanılır.

Çözüm: pompanıza bakım yaptırabilirsiniz, sigortayı değiştirebilir veya c tipi değilse c tipi sigorta takabilirsiniz. Şuna belirtmeden geçmek istemiyorum, elektrik tesisatında pompayı korumak için herhangi bir eleman gözükmüyor. Sigortayı değiştirirseniz (değiştirmeseniz de bu durumla karşılaşabilirsiniz ama şans daha düşüktür) motorun daha da zorlanmasıyla zamanla kendini yakmasına neden olabilirsiniz. Elektrik tesisatı hiçbir şekilde motoru korumayacaktır.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (02.08.16 11:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.