[]

İhracatta nakliye prosedürleri nelerdir?

Merhabalar arkadaşlar ben yaklaşık 50 bin lira sermayeyle Ukrayna'ya tekstil ihraç edeceğim kısa bir sürede. Numuneler yollandı müşteriler ayarlandı ama tek bir sıkıntı var o da nakliyenin brütal derecede pahalı olması. Nakliye firmalarını gezdim adamlar ağız birliği yapmış gibisine adrese teslim kilo başı 4 usd çektiler. Benim de ortalama ilk yollayacağım sefer 1,5 tona tekavvül ediyor (bu da ortalama 4500 dolar 12-13 bin lira demek. Şimdi ben ilk seferde diyelim ki bu firmalarla yolladım sonrasında bir kamyonet alsam şöyle 3-4 ton kapasiteli düşsem yollara.Bunda herhangi bir engel var mı transit vize ve uluslararası ticari araç ehliyetten başka? Çünkü bu tip araçlar km de ortalama 1 lira yakıyor ve Türkiye dışından sonra her şey yakıt olarak daha kelepir (mesafe ise toplam git gel 3000 km)

Prosedürleri bilen bir arkadaştan yanıt bekliyorum. Teşekkürler


 
12 -13 bin mi!!! Biz profil ihraç ediyorduk bu ülkelere ve 3 - 4 tonluk malzemeleri 2 -3 bin eur civarında gönderiyorduk. tabi firma büyük olduğu için uygun teklif veriyorlardı ancak yine de bu kadar büyük fark olması ilginç. diğer konuyla ilgili çok bilgim yok direkt mevzuata giriyor detaylı bir konu. Gümrük müşavirliklerinden danışmanlık alabiliriz en kötü ihtimalle.


  • eksi sozlugun tatli insani  (02.08.16 10:07:19) 
ukraynalı nakliye firmaları ile de iletişime geçebilirsiniz. buraya mal getiren, ama sonrasında boş gitmek istemeyen araçlar biraz indirime gidebilir. fakat, yine de nakliye firmalarının fiyatları çok değişmiyor ne yazık ki.

kendinin taşıması ile alakalı bilgi sahibi değilim ne yazık ki. ama bu nakliyeci abiler bile yapıyorsa, hayli hayli yaparsın diye düşünüyorum :)
  • tavukbanalop  (02.08.16 10:22:14) 
www.nakliyerehberim.com

google'a yazınca ilk çıkan sayfa sıralı tam liste.
  • babilbaligi  (02.08.16 10:44:26) 
sayın hocam
öncelikle adrese teslim derken musterilere tek tek gidemez bu mal sanırım oyle demek istemediniz.
size tavsiyem fiyat alırken

en x boy x yukseklik kg
ustune mal konulur mu konulmaz mı
paketler ust uste konur mu

bunları yazıp, örn kiev depo teslim olarak fiyat almanız.
örn www.orionlojistik.com

buraya sorun.
orada alıcı firmanız gumruk islemlerini yapacak.
birden fazla firmaya gonderiyorsanız her alıcı icin ayrı paket ayrı beyanname acilacak
  • kingcyrax  (02.08.16 11:36:38) 
Abi simdi kavram kargasalarini giderelim.birincisi seninkisi ihracat degil bavul ticaretinin bir tik ustu.ikincisi karsindaki adamlar kargocu.eger karsinda normal transportcular olsa kilo basi 1.10-1.20 eurodan gidersin,parsiyel oluncada az ustu olur ama ukrayna,risya icin durum farkli.o kargocu senden mali alip oraya kapiya teslim ediyor ve sen hocbirseyle ugrasmiyorsun.gumruk vesaire hersey ona ait.

Kamyonet alip bu isi yapabilirmisin.evet yaparsin,ozellikle avrupada 3,5 ton alti araclarla speedy transport hizlica artiyor,yukselen yol ucretleri,dozvololar gibi sebeplerden .ukrayna icin nasil olur konusunda bilgilerim cok eski,gayriresmi proseduru oldukca fazla olan bir islem olur sadece.
  • duptıs  (02.08.16 11:37:22) 
Arkadaşlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

duptıs arkadaşımızın söylemine gelmek istiyorum. Evet başta büyük bir sermaye olmayacak ama kar marjı tüm masrafları çıkardıktan sonra %60 diye düşündüm . Git gel çoğaldıkça bavulun iki tık üstünü de aşmayı hedefliyorum

kingcyrax arkadaşımıza yanıtım da : ben orda kendime depo sağlayacağım yani Türkiye'den gelecek olan araç benim orda oluşturacağım depoda yer alacaklar ben minivan bir araçla müşterilere ulaştıracağım.
  • maschinengewehr  (02.08.16 23:00:26 ~ 23:00:56) 
Arkadasim hayirli olsun.kotu bir anlamda bundan bahsetmedim,nakliyenin iceriginin anlasilmasi adina soyledim.yuksekliginin sebebi butun islemleri kargocunun yapmasi anlaminda.umariz bir gun kendi tirinida yaparsin,hayirli olsun.


  • duptıs  (02.08.16 23:31:59) 
Teşekkürler duptıs dostum.
Buradan girişim yapmak isteyen arkadaşlara duyurulur. Kilosu 2$ a bir kaç yer buldum. Faturalı faturasız fark etmeden yollayabiliyorsunuz. Ödemeyi karşı taraf kargoyu aldığında yapıyorsunuz. Hatta güvence olsun diye 5-10 kilo gönderim de yapabiliyorsunuz. Benim gittiğim yerdeki kargocuları tüm laleli tanıyor ve de adamlar hayvan paralar dönderiyorlar. Ben gittiğimde bir sevkiyattan adamlar 16bin usd kazanmışlar yani sizin yollayacağınız mal onlar için çerez gibi kalır bilginize. Daha kapsamlı bilgi isteyen olursa mail atın bilgilendireyim
fatihyildirims@yandex.com
  • maschinengewehr  (30.04.17 00:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.